Ancelotti: Örülünk, hogy bejutottunk a legjobb 16 közé

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Braga elleni hazai győzelem és ezzel együtt a BL-csoportkörből való továbbjutás után is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A továbbjutás

„A Real Madrid jobban teljesített a többi csapatnál ebben a sorozatban. Egyáltalán nem könnyű minden egyes alkalommal továbbjutni a csoportkörből, remekül játszottunk ezen a négy meccsen, itthon és idegenben egyaránt. Örülünk, hogy bejutottunk a legjobb 16 közé.”

„Ez egy különleges sorozat számunkra, a Real Madrid történelmet írt itt. Minden egyes mérkőzés különlegesnek hat, a következő kettő sem lesz könnyű, hiszen mindig ugyanolyan elvárásokkal megyünk neki a találkozóknak: adjuk a legjobbunkat.”

Brahim dicsérete

„A mai játékában megmutatkoztak az elképesztő kvalitásai és a védekezésben hozott áldozatai. Fantasztikus munkát végzett. A mai posztját általában Bellingham foglalja el, nagyszerűen helyettesítette őt. Talán egy kicsit igazságtalan voltam vele. Egyértelmű, hogy játszhatott volna gyakrabban. A legjobb helye ott van, ahol ma játszott.”

A legtöbb győzelem a legrangosabb sorozatban edzőként (116)

„Igazi megtiszteltetés elérni ennyi győzelmet ebben a sorozatban.”

Vini Jr. teljesítménye

„Az első félidőben voltak kétségek vele kapcsolatban, mivel lehetett volna kicsit hatékonyabb, de a másodikban lenyűgöző volt. Amit ő és Rodrygo csináltak a szünet után, azt alaposan meg kell vizsgálnunk, mivel volt néhány hihetetlen összjátékuk. Nincs sok olyan páros, akik így tudnak egy kontratámadást végig vinni, mint ők.”

Arda Güler

„Óvatosak vagyunk vele. Jó ideje nem játszott már, mostanra a csapattal dolgozik, meg fogja kapni a lehetőséget, ha ismét 100%-os lesz.”

Kepa

„A bemelegítésnél érzett valamit, nem érezte, hogy kellően jó állapotban van a játékhoz. Beállítottuk Lunint, aki segített nekünk megnyerni ezt a meccset. Kulcsfontosságú védést mutatott be a büntetőnél, összességében pedig fantasztikusan játszott. Ez is azt mutatja, ahogy Brahim és Lucas esete is, hogy ez a keret mennyire jó, és alátámasztja, hogy minden sorozatban versenyben lehetünk.”

Rodrygo

„Vannak csatárok, akik minden meccsen betalálnak, és vannak, akiknek időszakaik vannak. Annyit tehetsz, hogy támogatod őket, bizalmat adsz nekik. Egy ilyen adottságokkal rendelkező játékos előbb vagy utóbb mindig be fog találni, mivel hihetetlen kvalitásokkal bír. Csak idő kérdése volt.”

„Én vagyok az edző, vállalom is ezt a szerepet. A játékosoknak ezt meg kell érteniük. Az én feladatom az edzői munka, a játékosoknak ebből a szempontból nem szabadna megzavarodniuk. A játékost ültetem a padra, nem az embert. Fantasztikus kapcsolatom van mindannyiukkal. Tisztelnek engem, én pedig igyekszem mindannyiukat tisztelni emberként.”

Piqué nyilatkozata („Senki nem fog emlékezni a legutóbbi BL-győzelmükre…”)

„Ő a saját valóságában él, aminek nincs köze a madridizmushoz, de biztosíthatom, hogy egyetlen madridista sem lesz, aki valaha is elfelejti a Tizennegyediket. Ez egy olyan BL-győzelem, amely hosszú ideig az emlékeinkben él majd.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Tovább

Lucas Vázquez: A Real Madrid az otthonom

A szerződéshosszabbítása után Lucas is beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával. Szerződéshosszabbítás „Reménykedtem abban, hogy ez megtörténik, most pedig…