Ancelotti: Elégedett vagyok a csapat munkájával

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Valencia elleni mérkőzés előtt is nyilatkozott a sajtó munkatársainak. Ancelotti kitért Bellinghamre, de bátorította a sérült Arda Gülert és a fiatal kapusokat is.

A mérkőzés

„Fenn kell tartanunk a jó formát, amit az elmúlt időszakban mutattunk. Tetszik a Valencia játéka, dinamikus csapat, jól szervezett. Nagyon jól kell játszanunk a három pont megszerzéséhez.”

„Sokszor vagyunk igazán lenyűgöző szinten védekezésben és támadásban. Megpróbáljuk ezt állandósítani az idény során, próbáljuk jól csinálni a dolgunkat. Nem mindig sikerült eddig. De a csapat által elvégzett munkával elégedett vagyok, az is tetszik, ahogy a védekezésünk megváltozott. A hozzáállásunk jó, most pedig meg kell találnunk az állandóságot.”

Bellingham

„Meglátjuk, hogy mi történik holnap. A játékos jól érzi magát, ma rendesen edzett, bevethető. Ha semmi különleges dolog nem történik a következő órákban, úgy gondolom, hogy játszani fog.”

Szerződéshosszabbítások

„Nem vagyok irigy a játékosokra, akik meghosszabbították a szerződésüket. (nevet) Van még időnk arra, hogy az én hosszabbításomról beszéljünk, de a klub jövőjét ezek a játékosok jelentik. A jelen a mostani keretünk, a jövő pedig a fiatalok kezében van. Elégedettek, amiért hosszabbítottak, mivel nagyon boldogok itt.”

Valverde és a jövő kerete

„Szerencsés vagyok, hogy olyan játékosokkal dolgozhatok, akik kivételes képességekkel rendelkeznek, legyen ez fizikális, technika, személyiség vagy karakter. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Real Madrid edzője lehetek. A fiatalok jól fejlődnek, ez jó a klubnak és nekik is. Szerintem a srácok azért javulnak ennyit, mert kiváló játékosok.”

Vini Jr.

„Vinivel nem beszéltünk arról, ami a Mestallában történt. Beszéltünk a Valenciáról, amely egy jó csapat, nagy intenzitású játékkal. Ennyi. Meg forjuk próbálni a lehető legjobb formánkat nyújtani holnap este.”

Güler ismét kiesett

„Sajnos a Braga elleni mérkőzés előtt történt valami. Nem látszott komolynak, de még mindig zavarja. Semmi lényeges. A játékos egy kicsit le van törve, mivel fiatal, játszani akar, ki akarja venni a részét. Ez egy visszaesés, a korábbi sérülés kiújulása, de itt van a válogatott szünet arra, hogy ismét fitt legyen.”

„Az eredeti sérülése meniszkusz szakadás volt, ez tavaly történt, meg kellett műteni. Amikor ez történik, megváltozik a testtartásod, nagyobb terhet helyezel a jó lábadra. Ilyenkor gyakoriak az izomsérülések a felépülés során. Ez történik vele is, de csodás jövő áll előtte, hihetetlenül tehetséges játékos. Megértem, hogy csalódott, de ez egy apró izomprobléma. Látom, hogy miért zavarja ennyire. Velem is ez történt 21 éves koromban, két évre estem ki, aztán visszatértem és a karrierem folytatódott. Güler jövője nincs veszélyben. Ez csak egy ilyen időszak, én pedig remélem, hogy a válogatott szünet alatt fel fog épülni.”

Nyugodtnak maradni

„Ardának nyugodtnak kell maradnia. Várható, ha ilyenkor lehangolt lesz egy játékos. Ő új itt, szeretne a csapat részévé válni. Mindig nehéz egy sérültnek, hiszen amikor Valdebebasba jön, látja, ahogy a többiek játszanak, ő pedig nem lehet ott velük. Tökéletesen megértem a csalódottságát, frusztrációját. Minden szeretetünket és támogatásunkat küldjük neki. Nem siettetünk semmit, itt van a jövője. Ő egy hihetetlen tehetség.”

Játékrendszer labdával és labda nélkül

„Nem változtattunk a rendszeren. Védekezés szempontjából változott néhány dolog. Mindig két négyes sorral védekezünk. Az előszezon meccseihez és az első mérkőzésekhez képest ez változás, hiszen ott egyértelműen gyémántalakzatot alkalmaztunk. Most Bellingham a bal oldalon van. A védekező szisztéma változott, ennek látjuk az eredményét. Sikerült egységessé válnunk, sok meccsen nem kapunk gólt. A labdás rendszer pedig a játékosaink kreativitásának függvénye. Nagyon nehéz egy játékrendszert kiválasztani és megvalósítani. Van, hogy kettő, három vagy négy játékossal állunk fel a középcsatár mögött, amely attól is függ, hogy Rodrygo és Bellingham épp hol játszik. De a labda nélküli játék eléggé egyértelmű, ez egy 4-4-2.”

Szurkolók látogatása

„Azok, akik eljönnek ide, legyenek nyugodtak és élvezzék a játékot. Biztos vagyok benne, hogy jó meccs lesz, hiszen két intenzív együttesről van szó. A Valenciának minden gond nélkül kell ide jönnie, maradjanak nyugodtak.”

Kapusok

„Mindig van verseny a kapuban. Akár Kepa játszott, akár Lunin, mindketten remek munkát végeztek. Mindig nyitott a dolog, így biztosítható a verseny. Minden játékosnak lehetnek jó és rossz időszakai, de készen kell állniuk a játékra.”

„Holnap Fran lesz a második számú kapus. Velünk edzett, remekül fejlődik, bízunk benne. Cañizares is remekül teljesít.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…