Baraja: Így nem veszíthetünk

Baraja
Rubén Baraja (forrás: Youtube Screenshot, Valencia CF)

A Valencia edzője, Rubén Baraja a Real Madrid elleni súlyos vereség után is elmondta gondolatait a sajtó munkatársainak.

A mérkőzés

„A meccset nem a végeredményre koncentrálva kell kielemeznünk. Nem játszottunk a megszokott színvonalon, túlságosan is megkönnyítettük a Real Madrid dolgát. Felismerhetetlen volt a játékunk, kivéve talán az 1-0 és 2-0 közötti időszakban. Onnantól teljesen szétestünk. Ez nagyon nehéz. A különbség a hatékonyságban rejlett. Nehéz volt megértenünk, hogy a széleken kellene játszanunk és a befelé passzoknál nagyon figyelnünk kellene. Háromszor lőttünk kapura úgy, hogy nem találtunk be, a Real Madrid pedig két lövésből kétszer is eredményes volt, és a kapufát is eltalálta. Nagyon fáj, ami történt. Nem volt meg a letámadás, az intenzitás a csapatban… Olyan erényeknek nem volt nyoma sem, amelyeket más meccseken megcsillogtattunk.”

Gayá állapota

„Egy mozdulat során megütötte a térdét.”

Vereség

„Soha nem jó egy olyan vereség után válogatott szünetre menni, mint a mai. A legrosszabb helyszínt választottuk ki a hibázásra. Önkritikusnak kell lennünk, sok gólt kaptunk. Ez volt az eddigi legrosszabb teljesítményünk, tanulnunk kell belőle. Így nem veszíthetünk. A szünetben teljesen nulláról kell kezdenünk mindent, tisztában kell lennünk azzal, hogy minden mérkőzés fontos, hinnünk kell abban, hogy jól végezzük a dolgunkat. Mindig magas szintű koncentrációval és nyomásgyakorlással kell játszanunk.”

Pepelu és Mamardashvili

„Pepelu fájdalmat érzett és sárga lapos is volt, a gólkülönbség pedig nagyon egyértelmű volt. Ezért cseréltük le. Mamardashvili jól van.”

Hugo Duro

„Az első félidőben volt három lehetősége, nem talált be, a második játékrészben viszont a kitartása meghozta a gólját. Lendületben van. Fontos, hogy helyzeteket generáljon, és hozza ki a legtöbbet a játékperceiből. Örülünk, mert megmutatja a karakterét, versenyképes és fontos a csapat számára, meg kell próbálnunk fenntartani ezt a remek formát.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…