A novemberi válogatott szünet történései

Válogatott szünet 2023. november
Válogatott szünet (forrás: realmadrid.com)

Így szerepeltek a játékosaink a válogatottjaikban a novemberi válogatott szünetben.

Spanyolország – Carvajal, Joselu

Ciprus – Spanyolország (1-3)

Spanyolország – Grúzia (3-1)

Lényegében számukra két tétnélküli Eb-selejtezőt kellett lejátszania a spanyol válogatottnak, hiszen Daniék már úgy érkeztek erre a válogatott szünetre, hogy korábban bebiztosították kijutásukat a 2024-es kontinenstornára. Az első meccsen Joselu az egyik legjobb játékos volt a pályán, csapata harmadik gólját ő szerezte. Carvajal ezen a találkozón a második félidőben állt be. A védő aztán a második meccset végigjátszotta, itt Joselu nem lépett pályára.

Ausztria – Alaba

Észtország – Ausztria (0-2)

Ausztria – Németország (2-0)

A szintén Eb-résztvevő Ausztria ezúttal egy selejtezőt és egy barátságos meccset játszott. A észteket Tallinban győzték le, ahol Alaba a második gól előtt gólpasszt adott. Ezt követően Rüdigerékkel találkoztak egy barátságos meccsen, ahol szintén győzelemnek örülhettek. Itt Alaba 89 percet játszott.

Horvátország – Luka Modrić

Lettország – Horvátország (0-2)

Horvátország – Örményország (1-0)

Modrić csapatkapitányként lépett pályára mindkét Eb-selejtezőn. Az első meccsen Lukita 86 percet játszott, a második találkozón pedig végig a pályán volt. Egyébként ezen az utóbbi meccsen biztosították be a horvátok az Eb-szereplésüket.

Németország – Rüdiger

Németország – Törökország (2-3)

Ausztria – Németország (2-0)

Két vesztes barátságos meccset játszottak Rüdigerék az elmúlt napokban. Toni mindkét meccsen végig pályán volt.

Brazília – Vini Jr., Rodrygo

Kolumbia – Brazília (2-1)

Brazília – Argentína (0-1)

Vini Jr. és Rodrygo is pályára lépett a kolumbiaiak elleni vb-selejtezőn. Rodrygo 69 percet játszott, Vini Jr.-t pedig le kellett cserélni a 26. percben sérülés miatt. Az argentinok elleni meccset Rodrygo végigjátszotta.

Uruguay – Fede Valverde

Argentina – Uruguay (0-2)

Uruguay – Bolívia (3-0)

Fedéék is két vb-selejtezőt játszottak ebben a válogatott szünetben. Fontos győzelmet arattak Argentína ellen idegenben, majd hazai pályán legyőzték Bolíviát is. Valverde mindkét meccsen végig pályán volt.

Franciaország – Camavinga

Camavinga elutazott a válogatott edzőtáborába, ahol egy Dembelével való szerencsétlen találkozás eredményeként megsérült, így a válogatott mérkőzésein már nem szerepelhetett.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK