Ancelotti: Megmutathatjuk, hogy milyen jó keretünk van

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Cádiz elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Voltak sérüléseink, amelyek hátráltattak minket. De a keret egységes. Mindig versenyképesek voltunk, Militão, Courtois, Vinícius és Bellingham kiesése ellenére is. Teljes önbizalommal vágunk neki a meccsnek és reméljük, hogy a sérültjeink a lehető leghamarabb felépülnek.”

„A csapat remekül teljesít, meggyőződésünk, hogy tudjuk kezelni ezt a helyzetet. Azok, akik kevesebbet játszottak, lehetőséget kapnak. Ez egy jó esély arra, hogy megmutassák, mennyire jó játékosokból is áll ez a keret.”

A meccsnaptár

„Ez a meccsnaptár fenntarthatatlan, azoknak, akik készítették, látniuk kell, hogy mi történt. Itt van ez a probléma, ami csak nagyobb lesz, hiszen jön egy még több mérkőzést tartalmazó világbajnokság és BL. Az egyetlen megoldás az, ha csökkentjük a meccsek számát. Ha a LaLiga, az UEFA és a FIFA nem tud megegyezni, a játékosok semmit nem tehetnek. Ezt nem tudják megoldani a játékosok és edzők, ezt csak a LaLiga, az UEFA és a FIFA oldhatja meg. De pont ennek ellenkezőjét teszik, hiszen egyre több meccsünk van a szuperkupákon, a BL-ben és a világbajnokságon. Amíg ez nem változik, a probléma nem oldódik meg.”

„Ha csökken a meccsek száma, a sérülések száma is csökkenni fog, a minőség pedig nő majd. Láttam 8-0-s és 14-0-s meccseket, és nem tudom, hogy ennek van-e értelme.”

Fizetések csökkentése a kevesebb meccs érdekében

„Ez nem a fizetések kérdése. Ha látványosabb lesz a játék, a fizetés legalább ugyanilyen lesz, ha nem magasabb. De nem ez a gond. A játékosoknak és edzőknek semmi problémájuk nincs azzal, ha csökkentik a fizetésüket, ha ez segít a játékosok egészségének fenntartásában.”

Ceballos és Bellingham

„Nem fogom Alabát a középpályán bevetni, mivel vannak olyan opcióink, mint Ceballos. Ő egy fontos játékos, aki bár keveset játszott, sokat segíthet nekünk. Bellingham is visszatér, ő is játszhat középen. Elöl hiányzik egy játékos Vini sérülése miatt. Bár ott van Brahim és felhoztuk Gonzalót, aki remekül fejlődik az utánpótlásban Nico Pazzal együtt. Vinícius nem játszott egy hónapig és jó eredményeket értünk el. Bellingham nélkül öt gólt lőttünk a Valenciának. Ha egy játékos megsérül, akkor látom, hogy mennyire szomorú emiatt, de ezek a dolgok előfordulnak.”

Védekező középpályás

„Valverde tud ezen a poszton játszani, ahogy Kroos is. Ha két csatárral játszunk, ahogy az elmúlt néhány meccsen is, akkor lehet Valverde – Kroos, Kroos – Modrić, Kroos – Ceballos… Sok megoldás létezik.”

Kapitány

„A kapitánynak nem kell állandó kezdőnek lennie, de vezérnek igen, ahogy Nacho is az. Marcelo és Sergio Ramos is az volt. Példamutatásukkal, elkötelezettségükkel, komolyságukkal válnak vezérré. Nacho a tökéletes kapitány, még akkor is, ha nem mindig játszik. Boldog, minden nap beszélek vele. Nyilvánvaló, hogy mindenki többet akar játszani, de jelenleg elégedett a helyzetével.”

Rodrygo és Álvaro Rodríguez

„Rodrygo jól van. Egyedül edzett, de a térdében érzett apró kellemetlenség már a múlté. Rendesen tudott dolgozni, holnap bevethető lesz. Álvaro is nagyon jól teljesített nálunk az előző idényben, amikor beválogattuk, de a Castillában is. Aztán kicsit visszaesett. Most újra azon a szinten van, mint amikor velünk volt, de kevesebb lehetőséget kap, mivel Joselu személyében már van egy ilyen profilú játékosunk. Ezért is hívtam be inkább Gonzalót, aki teljesen más karakter, hiszen szélsőként és középcsatárként is bevethető.”

Xabi Alonso

„Köszönöm Xabinak a kedves szavakat. Nagyszerű időszakot éltünk át együtt, elképesztő kvalitásokkal bírt játékosként, védekező középpályásként. Csodás karrierje volt, megvoltak a kvalitásai ahhoz, hogy sikeres legyen. Megvan a tudása és személyisége ahhoz, hogy edző legyen. Tetszik, ahogy játszik a csapata, a Bolognánál dolgozó Thiago Motta mellett őt kedvelem a legjobban. Mindketten a játékosaim voltak. Figyelem őket, remekül teljesítenek. Szerintem Xabinak megvan a profilja ahhoz, hogy a Real Madrid edzője legyen, mivel ismeri a klubot és remekül teljesített itt.”

Brazília

„Büszke vagyok arra, hogy a világ egyik legnagyobb válogatottja, a brazil, rólam beszél. De ennyi. Június 30-ig szerződés köt, nem fogok több kérdésre válaszolni ezzel kapcsolatban egészen addig, amíg nem történik valami.”

Az utolsó pillanatig várna a Madridra?

„Természetesen.”

Tisztelet az edzőknek

„Azért kértem tiszteletet a bíróktól, mert vannak edzők, akiket nem fizetnek ki, ha kirúgják őket. Ha engem kirúgnak, lehet, hogy nem fizetnek ki, de ez rendben van. De egy másik edző, aki tervezi a jövőjét a következő két-három évre egy szerződéssel, majd nem fizetik ki, annak nincs semmi értelme. Ha kirúgnak, ki kell, hogy fizessenek. Sok olyan eset van, amikor nem fizetnek ki és bíróságra kell menned, hogy tiszteletben tartsák a kontraktust. Nem az edzők és bírók közötti tiszteletről beszéltem, hanem erről a nézőpontról.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK