Gonzalo García, az új reménység

Gonzalo García és Nico Paz
Gonzalo García és Nico Paz (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid utánpótlásának egyik tehetsége, a 19 éves Gonzalo García is ott van a Cádiz elleni keretben, így akár újabb debütánst is avathatunk ma este.

Régóta téma már a sajtóban és a közösségi médiában, hogy a Real Madridnál hiányzik egy elit kategóriás középcsatár, és úgy tűnik, hogy ez az idény végéig nem is lesz másképp. A blancók kizárták annak lehetőségét, hogy a januári átigazolási időszakban egy nagynevű kilencest igazoljanak, ami frusztrálhatja Ancelottit.

Az olasz soha nem járt a klubvezetés nyakára az igényeivel, bár az ismert tény, hogy nagyon szeretett volna egy újabb csatárt a keretbe, még ha az nem is feltétlenül a kezdőbe érkezik. Ancelotti a nyár folyamán többször kifejezte, hogy szeretne nagyobb tűzerőt a csapatba, egy óvatlan pillanatban még Harry Kane neve is kicsúszott a száján.

Vini és Rodrygo kiesésével nincs túl sok opció

A két brazil támadó válogatott szünetben elszenvedett sérülése tovább szűkítette az olasz lehetőségeit, hiszen lényegében Joselu az egyetlen egészséges és bevethető csatár (ha nem számoljuk Brahim Díazt, aki inkább 10-es). Ancelotti nagyon bízik abban, hogy semmi nem történik Joseluval, bár ettől függetlenül is szüksége van az erősítésre a támadó szekcióban.

Milyen játékos Gonzalo?

Az erősítés már úton van, egyenesen a Real Madrid utánpótlásbázisáról. A 19 éves Gonzalo García is a csapattal utazik Cádizba. A madridi születésű csatár ugyanolyan jól játszik a „gyengébb” bal lábával, mint a jobbal. Egy technikás, sokoldalú támadóról van szó, aki remekül érzi a kaput. Eddig azért sem lehetett igazán sokat hallani róla, mert ő maga inkább szeret a rivaldafénytől távol maradni, mintaszerűen viselkedni.

A Real Madrid legendája, Raúl, aki jelenleg a Castilla edzőjeként dolgozik, elmondta, hogy Gonzalo „sokkal inkább készen áll az első csapatban való szereplésre mint a többiek”, ilyet pedig ő nem gyakran mondott eddig. A szurkolók, a stáb és a klubvezetés közében is izgatottság kezd úrrá lenni, ezt pedig a fiatal játékosnak meg kell tanulnia kezelni.

Három korábbi behívó, nulla játékperc

Gonzalo eddig még nem debütált a felnőttek között, de már van némi tapasztalata az első csapatban, hiszen eddig háromszor is behívták a keretbe, amikor Vinícius sérült volt az idény első szakaszában. A tini a Getafe, a Real Sociedad és az Union Berlin elleni hazai győzelmek alkalmával ült a kispadon, de nem kapott lehetőséget ezeken a meccseken. Ez hamarosan megváltozhat, mivel Vinícius izomsérülés miatt jó ideig távol lesz.

A brazil várhatóan két és fél hónapot hagy majd ki, így Joselu és Rodrygo feladata lesz a támadósor vezetése ebben az időszakban. A páros fejenként öt gólig jutott ebben az idényben, a csapat harmadik legeredményesebb játékosai Bellingham (13) és Vinícius (6) mögött. Gonzalót Ancelotti is nagyra tartja, az elkövetkezendő hetekben pedig a lehetőséget is megadhatja számára, hogy beszálljon a gólgyártásba.

Gonzalo az akadémia reménysége

A 19 éves játékos ebben az idényben hat gólig jutott (4 a bajnokságban, 2 az Ifjúsági Ligában). Leginkább a bal szélen játszik a Castillában, a legjobban pedig a tizenhatoson kívüli játékával tűnik ki.

Az előző idényben igazán nagy fejlődésen ment át, ekkor 35 gólt és 6 gólpasszt osztott ki a Juvenil A játékosaként, és az Álvaro Arbeloa által irányított együttessel három címet is nyert a 2022/2023-as idény során. Akkor az uruguayi Álvaro Rodríguez volt a blancók akadémiájának nagy reménysége, ám most Gonzalo vette át ezt a szerepet, és hamarosan bizonyíthatja is, hogy miért.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos tájékoztatása egy utánpótlás-játékosokat érintő ügy kapcsán. A Real Madrid hivatalos közleményben tudatja, hogy tudomására jutott,…