Ancelotti: Rodrygo teremtette meg a különbséget

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Cádiz legyőzése után is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Rodrygo visszatért és megteremtette a különbséget. Modrić összeszedett egy combizomhúzódást, nincs nagyobb baj. Remekül játszott egy olyan poszton, amelyik védekezés szempontjából nem az övé. Jól játszottunk, magas minőséget képviseltünk, megfelelő volt a hozzáállásunk és mi irányítottuk a meccs tempóját. Örülünk, mert bár az eredmény egyértelműnek látszik, a helyes irányba kellett terelni a mérkőzést, mi pedig az első pillanattól az utolsóig ezt tettük.”

„A nehézségek néha lehetőségeket jelentenek és plusz motivációt is adnak. A játékosok ezt tökéletesen értik. Van néhány nagyon fontos játékosunk partvonalon kívül, de jól kezeltük ezt a helyzetet olyanokkal, akik máskor nem voltak bevethetők, a csapat pedig ma is jól játszott. A mai győzelem önbizalommal tölt el engem a következő mérkőzésekre.”

Az idény

„Eddig remekül haladunk. A csapat versenyképes, mindig keményen harcol. Sok meccset játszottunk. Fontos időszak ez az idényben, mivel fontos mérkőzések várnak ránk a bajnokságban a karácsonyi időszak előtt, ráadásul a BL-csoportunkat is első helyen szeretnénk zárni.”

Rüdiger remek teljesítménye

„Ma az volt a dilemmám, hogy ő vagy Alaba legyen a pályán. Nacho remekül edzett. Alabát pihentettem, mivel sok hosszú labdával operáltak, Rüdiger pedig nagyon jó a levegőben. A három középső védő remekül teljesít, lehet, hogy Rüdigert rotálom a következő meccsen.”

Bellingham

„Jól érzi magát, nagyon jól játszott ma, ahogy a többiek is.”

Ceballos

„Jelenleg kiváló formában van, segíteni fog neki az, ahogy futballozik, mivel nagyon önzetlen játékos, aki remekül kezeli a labdát. Hosszú időre dőlt ki, de szerencsére visszatért és jó formában tért vissza.”

Lunin

„Fontos, hogy Kepa sérülése után azonnal készen állt. Remekül teljesít. Szerintem Kepa fog játszani a Granada ellen, ha egészséges lesz.”

Brahim utolsó pillanatos kiesése

„Szerettem volna pihentetni Rodrygót, mert csak tegnap edzett velünk egy hosszú út után. Brahimnak bélrendszeri problémája volt, nem tudott játszani. Szerencsés voltam, mert Rodrygót állítottam be, aki nagyon jól szerepelt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK