Walter Mazzarri: A saját játékunkat szeretnénk játszani

Walter Mazzarri
Walter Mazzarri (forrás: youtube screenshot, EsteNews)

A Napoli edzője, Walter Mazzarri is a sajtó rendelkezésére állt a Real Madrid elleni BL-mérkőzés előtt.

A mérkőzés

„Az elsődleges célunk az, hogy visszahozzuk azt az esszenciát és szellemiséget, amely a Napolit olyan nagyszerűvé tette az előző idényben. Egy világklasszis csapattal nézünk most szembe. Mindannyian tudjuk, hogy mit is jelent a Real Madrid történelmi szempontból. Azt kell tennünk, amire a héten készültünk, és a saját játékunkat kell játszanunk. Meglátjuk, hogy meddig jutunk így. Jelenleg csak erre a mérkőzésre koncentrálunk. Csak arra gondolunk, hogy életben tartsuk a BL-álmainkat.”

Milyen Napolira számíthatunk?

„A Napolinak hosszú ideje megvan a saját stílusa, szeretnénk most is ennek megfelelően teljesíteni. Szeretném hozzásegíteni a srácokat ahhoz, hogy az előző idény szellemiségét idézzék. Ilyen hozzáállásra számítok a Real Madrid ellen.”

Milyen érzés visszatérni a BL-be?

„62 éves vagyok, rengeteg érzelmet tapasztaltam már meg életem során. Edzettem BL-csapatot, a Napolit is, de nem gondolok a múltra. Csak előre tekintek, a saját csapatomra koncentrálok, nem a nagyobb képet nézem. Hosszú karrierem van, de az elmúlt időszakban frissítettem a tudásomat a modern futballról és tanultam, hogy lépést tudjak tartani a játék fejlődésével.”

Osimhen

„Folyamatosan javul. 25 percet játszott az Atalanta ellen, meglátjuk, hogy kezdő lehet-e vagy a padról áll majd be.”

Hová helyezné Carlo Ancelottit az edzők között?

„Carlo jó barátom, első osztályú ember. A számai magukért beszélnek, semmit nem kell ehhez hozzátennem. Fantasztikus edző, aki mindent megnyert. Nagyon tisztelem és csodálom őt. Bár a játékosok mennek ki a pályára, nem mi, ahogy már volt példa erre korábban is, és ahogy most is lesz.”

A Napoli kihasználhatja a Real Madrid problémáit?

„Először is egy olyan helyzetbe kerültem, hogy megkaptam egy profi játékosokból álló kiváló csapatot. Nagyszerű srácok, akik akarnak és tudnak is teljesíteni. Edzőként hatalmas öröm ilyen helyzetben lenni. Amióta utoljára itt voltam, a Napoli mindig jól teljesített, mert folyamatosan erős egységet alkottak. A klub ezért megérdemli az elismerést.”

„Ami a meccset illeti, majd a pályán látható lesz, hogy mit tesz a csapat. Nem szabunk határokat és célokat sem. Jól kezdtünk, szeretnénk ezt fenntartani. Mindent bele fogunk adni, meglátjuk, hogy ezzel mire jutunk.”

Bellingham

„Ezen a szinten nem állíthatsz sorrendet a legjobbak között, mivel olyan sokan vannak kiváló formában. Bellingham egy kiváló játékos, aki lehet első számú, de mindig a csapat nyer, soha nem egyetlen játékos.”

Forrás: sscnapoli.it, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK