41 győztes meccs a BL-ben: Ancelotti beérte Miguel Muñozt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Napoli elleni győzelem volt Carlo Ancelotti 41. győztes mérkőzése a Real Madrid kispadján a legrangosabb európai kupasorozatban.

Az olasz együttes elleni győzelemmel Carlo Ancelotti beérte Miguel Muñozt, a Real Madrid legendás edzőjét a BEK/BL-ben elért győzelmek tekintetében, így elmondhatja magáról, hogy holtversenyben a legeredményesebb szakember a klub történetében ebből a szempontból. A 41 győzelemmel 2 BL-trófea is együtt járt: a Tizedik (2014) és a Tizennegyedik (2022).

Ancelotti ötödik idényében érte el ezt a számot úgy, hogy összesen 55 meccsen irányította a csapatot a BL-ben. A Madrid edzőjeként legtöbbször a Liverpool együttesét győzte le a legrangosabb európai kupasorozatban (5).

Ha a teljes edzői karrierjét tekintjük, Ancelotti igazi legenda ebben a sorozatban, hiszen ő az egyetlen edző, aki négyszer is végső győzelemnek örülhetett (kétszer a Real Madriddal, kétszer az AC Milannal), emellett ő rendelkezik a legtöbb győztes meccsel is (117).

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Vini Jr. és Bellingham
Tovább

A Bayern München elleni kezdőcsapat

Nincs nagy meglepetés, Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Bajnokok Ligája elődöntő első mérkőzésén. Kezdőcsapat 13. Lunin17.…