Bellingham, a rekordok embere

Jude Bellingham
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Az angol játékos a rekorddöntés mellett Zidane előtt is tisztelgett.

A Real Madrid Napoli elleni győztes BL-mérkőzésének első félidejében volt egy pillanat, amikor Bellingham helyzete nem tűnt túl rózsásnak. Nem sokkal a félidő vége előtt az angol rosszul lépett, így a bokája aláfordult, aminek következtében olyan fájdalmas arcot vágott, hogy sokan azt hitték, Ancelottinak le kell cserélnie őt. De ahelyett, hogy elsiesse a döntést, az olasz lehetőséget adott játékosának arra, hogy a szünetben összekapja magát, ezt követően pedig kulcsszerepet játsszon a mérkőzés eldöntésében. Ráadásul a meccs emberének is őt választották.

Bellingham hihetetlen kezdése

Lassan elfogynak a jelzők arra, ahogy Jude Bellingham bekezdett a spanyol fővárosban, ahol 16 mérkőzésen 15 gólnál jár, amelyek közül 11 a bajnokságban született (12 meccsen). Azóta, hogy Madridba tette át székhelyét Dortmundból, megnyerte a Kopa trófeát és a Golden Boy-díjat, amelyek a 21 év alatti játékosok körében nagy presztízsű elismerések.

Jude Bellingham
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Nem volt még játékos, aki az első négy BL-meccsén betalált

Bellingham az idény eddigi szakaszában már beállította a legendás madridi gólvágó, Cristiano Ronaldo egyik rekordját a bajnokságban, hiszen első három bajnokiján négyszer is betalált az ellenfelek hálójába, de most olyat ért el, amit még a portugál zseni sem mondhat el magáról. Eddig soha, senkinek nem sikerült az a Real Madrid játékosai közül, hogy első 4 Bajnokok Ligája mérkőzésükön gólt szerezzenek, így Jude Bellingham lett az első ilyen futballista. Érdekesség, hogy a 3 első meccs 3 gól rekordját Bellingham előtt Christian Karembeu tartotta, aki még az 1997/1998-as idényben volt képes erre a teljesítményre, védekező középpályásként.

Bellingham Zidane előtt tisztelgett

Az angol játékos a Napoli elleni mérkőzésen amellett, hogy gólt szerzett és adott egy nagyszerű gólpasszt Joselunak, végig remekül mozgott, passzolt, helyezkedett, labdaérintései pedig élményszámba mentek. Mindamellett, hogy a mérkőzést egyébként a helyszínen megtekintő Zinédine Zidane mezszámát a hátán viselve tette ezt, egy olyan, eddig még boltban nem kapható Adidas Predator csukában focizott, amelyet maga a francia is hordott játékos korszakában.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK