Ancelotti: Bellingham játszani fog

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Granada elleni bajnoki előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„A célunk az, hogy folytassuk a jó sorozatunkat és továbbra is megmutassuk a kvalitásainkat, a kollektív elköteleződésünket, amely ebben a szakaszban kulcsfontosságú. Így építettük fel ezt a jó sorozatot és a jó eredményeket. Bellingham készen áll a játékra. Nincs problémája. Kicsit fáradt, érzett némi kellemetlenséget a bokájában. Nem szerettünk volna kockáztatni vele, de holnapra rendben lesz és játszani fog.”

Sérülések

„A sérülések általános problémaként vannak jelen. Nem csak nálunk. A játékosok minden meccsen megsérülnek. Nagyon szoros a beosztás, különösen ebben a szakaszban, amikor a BL-csoportok állása eldől, a bajnoki tabella pedig kezd formát önteni. Ki kell tartanunk, ráadásul ez egy lehetőségnek bizonyul azon játékosok számára, akik kevesebb játékperchez jutottak, így megmutathatják, hogy mit tudnak, és ők is konkrét mérkőzéseken vehetik ki a részüket a feladatokból.”

Kepa

„Bevethető, beszélni fogok még vele. Ma edzett először, megkapta a zöld lámpát. Holnap Lunin játszik, aztán lesz egy hete felkészülni a Betis elleni meccsre.”

Meccsnaptár

„Ez ilyen. 21-én 21:30-kor meccsünk van. Nagyon hideg lesz Vitoriában, de ez van. Szerintem játszhatnánk korábban is. Vannak játékosaink, akik Dél-Amerikába utaznak Karácsonyra, ez a pihenőnapjaikra is hatással van. Semmi értelme azon a napon olyan későn játszani.”

Valverde

„Nehéz megmondani, hogy hol ad hozzá a legtöbbet. Bárhová is teszem, hozzátesz. Szélsőként, középső középpályásként, védekező középpályásként… Ő egy igazán komplett középpályás. Bármelyik poszton sokat ad a csapatnak. Gólokat lő, energiát ad a játéknak, komoly kvalitásokkal bír. Kulcsfontosságú játékos számunkra.”

Bellingham kire emlékezteti?

„Ő egy lenyűgöző, fantasztikus játékos. Elégedettek vagyunk vele. Nagy tiszteletnek örvend a rengeteg munka miatt, amit el tud végezni. Soha nem láttam játszani Di Stéfanót, a legutóbbi sajtótájékoztatón Zidane-hoz hasonlítottam. Meglepett, ahogy Kaká is, amikor először láttam. Sosem kértük tőle, hogy lőjön gólokat. Azért szerzi őket, mert nagyon jó képessége van ahhoz, hogy a megfelelő időben törjön be a tizenhatoson belülre. Így kell folytatnia. Lesz időszak, amikor nem fog gólokat lőni, de mindenki tiszteli őt.”

Januárban, februárban visszaesés jöhet?

„Ki tudja, hogy ez nem holnap jön-e el? A futballban minden gyorsan változik. A jó időszakok elmúlnak, a rosszak megjönnek. Erre nem lehet építeni. Tudjuk, hogy lesznek nehéz időszakok, de a legjobbunkat kell nyújtanunk annak érdekében, hogy a mostani formánkban maradjunk.”

Igazolások

„Ez egy teljesen független dolog a sérülésektől. A klub nyáron remekül dolgozott, az eredmények ezt meg is mutatják. A sérülések inkább a beosztással vannak összefüggésben.”

Rüdiger

„Meglátjuk, hogy pihenhet-e. Minden meccsen komoly koncentrációról tett tanúbizonyságot, remek hozzáállással játszott, okos döntéseket hozott. Ő számunkra a tökéletes középső védő.”

Kroos jövője

„Meg fogja hozni a döntését, mivel minden képessége megvan ahhoz, hogy jól döntsön. Nagyon szeretik itt, ezt tudja. Ő a megszokott állandóságot és minőséget hozza. A hozzáállása nem változott, nagyon jól érzi magát Valverdével, Camavingával, Tchouaménivel a pályán. A teljesítménye ugyanolyan magas szintű, mint mindig.”

Bellingham szerepe az öltözőben

„Nagyon tisztelik azért, amit a pályán tesz. Nem csak a góljai miatt. Ahogy az öltözőbe beilleszkedett, az is remek volt. Nagyon szerény srác. A Real Madrid öltözőjébe lépni meglehetősen könnyű, különösen a fiataloknak, mivel a veteránok egoja egyáltalán nem nagy. Az új játékosoknak ez sokkal könnyebb így.”

Utánpótlás

„Nico Paz remekül teljesít. Kivette a részét a játékból. A fiatalok, akik velünk vannak, készen állnak a játékra. Biztos voltam benne, hogy Nico Paz hozzáteszi a magáét, ahogy Gonzalo, Mario Martín és Theo Zidane esetében is érzem, hogy így lesz. Az első csapatot kell szem előtt tartanom elsősorban, de jó, hogy itt vannak velünk.”

Ez a legjobb pillanata?

„Személyesen nekem ez egy pozitív pillanat. Mindig figyelnem kell, mivel a nehéz, trükkös pillanatok jönni fognak, készen kell állnunk. Jól teljesítünk, a klubbal remek a kapcsolatom. Ez még inkább motivál.”

Endrick

„Figyeljük őt. Elégedettek vagyunk vele. Látjuk, hogy gyorsan fejlődik, örülünk, hogy a következő idényben már velünk lehet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…