Egytől egyig: Real Madrid – Granada (2:0)

Egytől egyig 2023/24

Látványos, szórakoztató és nagyon sima meccset húztak be a srácok szombat este. Kötelező volt ugyan, de mindig jó, amikor az eredmény mellett csapat és egyéni szinten is kiemelkedő teljesítményeket láthatunk. Ennek örömére értékeltünk is.

Real Madrid (OP: 7,8)

Csak ismételni tudom magam: magabiztos, szórakoztató, látványos meccsvolt ez. Élvezetes volt nézni, ahogy folyamatos a játék, ahogy folyamatosan mozog a csapat, ahogy forgatják aa keresztlabdákat, ahogy kijönnek a nyomás alól. Szóval minden. És mindegy, hogy ez most egy Granada ellen történt. Ezek a meccsek szoktak a legnehezebbek lenni. Mostanság szerencsére nem.

8/10
Szerkesztői pontszám
kép: realmadrid.com

Granada (OP: 4)

Elég visszafogott teljesítményt nyújtottak. 2 lövés, párszor megtaposott Bellingham, meg egy sérült kapus. A bent maradáshoz ennél több kell majd.

4/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Brahim Díaz (OP: 8,8)

Ez nagyon rendben volt ismét Brahimtól. Egy gól, egy fél gólpassz, és lehetett volna ez több is, nem rajta múlott, hogy a passzait nem váltotta gólra Bellingham. Nagyon sokat melózott Brahim, a finom megoldásai pedig minden futballszerető számára egy megerősítés, hogy nem hiába ült le megnézni a meccset. A sarkazása Bellinghamnek, a gólja előtti üres területbe mozgás, majd a labdaátvétel, a második gól előtt, ahogy megverte a védőjét és középre játszott. Lehet, hogy nincs akkor balosa, mint Asensiónak, de azt hiszem, tökéletesen pótolja őt minden másban.

9/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz
Brahim nem tud mit csinálni, egyszerűen csak jól játszik. // kép: realmadrid.com

Andriy Lunin (OP: 7,2)

Egy újabb csendes nap az irodában. Mindössze két próbálkozása volt a Granadának, így Luninnak majdnem lefagytak az ujjai a meccs végére. Egy bekapott gól nélküli meccs még azt is megéri. Valószínűleg Kepa visszatér majd a kapuba, pedig személy szerint engem teljesen meggyőzött Lunin az elmúlt meccseken. De ez legyen már Ancelotti problémája.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7,2)

A gluténmentes Carvajal ismét egy meggyőző első félidőt hozott le. Reméljük, nincs semmi komoly a lecserélése mögött, mert újra egy biztos pontja a csapatnak az idei szezonban. Az pedig mindig élményszámba megy, mikor belső középpályásként vagy épp Joselu helyén tűnik fel.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 8)

“Eddig jöjj és ne tovább” – mondta Rüdiger és ismét falként funkcionált a 90 perc alatt. Nem hiába na, a szezon 20 meccsén 10-szer nem sikerült bevenni a Real kapuját. Ebben pedig Rüdigernek is nagy szerepe van.

8/10
Szerkesztői pontszám
Toni Rüdiger
A fal. // kép: realmadrid.com

David Alaba (OP: 7,2)

Nagyon könnyű meccs volt a számára is a fentiekben leírt dolgok miatt, viszont így legalább Alaba többször tudta segíteni a támadásépítést azzal, hogy sokszor szinte a balvédő pozícióban futballozott. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 6,9)

A sok-sok sérülés után úgy néz ki, hogy kezdi megtalálni a meccsritmust. Védekezésben tegnap is stabil volt, de most előrefelé is jól kevergetett, osztott, szorzott a bal oldalon Rodrygóval, Bellinghammel, Kroosszal – épp azzal aki arra járt. Nagy erősítés lesz a csapatnak, főleg ebben a mostani rendszerben, ha Mendy nem sérül meg és előrefelé is hozza ezeket az extrákat. Ja, és 100%-os volt a passzpontossága, miután mind a 71 passza embert talált.

7/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,7)

Ahogy Ancelotti is elmondta, Fede nagyon élvezi az új szerepkörét. Ha nem mondta volna, akkor is látjuk, hogy így van. Bárhova rakod, Fede hozza az extrát. De így, hogy sokkal inkább középen játszik, sokkal többet tud felérni a kapu elé, vagy lendületből felvezetni a labdát. Fede meg úgy tudjuk, szeret labdát vezetni, sőt, eléggé halad is közben. Jó párost alkotnak Krosszal, úgyhogy egy plusz pont Ancelottinak ezért a húzásáért (is).

8/10
Szerkesztői pontszám
Toni Kroos és Brahim Díaz
Csillogjon is az a cipő! // kép: realmadrid.com

Toni Kroos (OP: 8,7)

Nem lehet már róla mit írni, az elmúlt közel 10 évben mindent leírtunk már róla. Sőt, vannak akik őt is leírták párszor. Közben meg olyan elegánsan űzi ezt a sportot, olyan könnyed minden megmozdulása és olyan jó nézni, ahogy mozgatja a csapatot. És az a passza Brahimnak… bár Kroos szerint nem volt semmi extra, csak egy passz a sok közül, azért na. Olyan ütemben, olyan erővel, olyan pontosan. Kevesek képesek erre.

9/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 7,8)

Bár a gól most nem jött, pedig kétszer is hatalmas helyzetbe hozta őt Brahim, azért így is elég jó meccse volt Jude-nek. Mondjuk az elején azt hittem, elintézi a játékvezető sporttárs, hogy kiállítja Bellinghamet a semmiért, de szerencsére a “stupid fuckot” nem vette magára a spori. Jó nézni ezt a srácot is, ahogy mozog labdával, labda nélkül, ahogy osztogat – ejj, Fede, ha az a lövés bemegy…

8/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 7,9)

Mondhatni, csak a szokásos. Egyszerűen nem tud leállni Rodrygo. Az elmúlt 5 meccsen 7 gólt szerzet és kiosztott 4 asszisztot is. Jól forogtak elöl Joseluval, Brahimmal, Bellinghammel, a kis brazil, “sarokkalelhúzom” finomságokról nem is beszélve.

8/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo gólöröme
Rodrygo nem tud leállni. // kép: realmadrid.com

Joselu (OP: 6)

Sokat melózott ő is, főleg a labdamegtartás volt a feladata, ritkán tudott beavatkozni a játékba – mindössze 20 labdaérintése volt, és nem lőtt kapura. Ennek ellenére a második gól előtt ő pörgette le a labdát Brahimnak.

5/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Lucas Vázquez (OP: 6,5)

Egy félidőt kaputt most Szent Lukács, és élt is a lehetőséggel. Előrefelé jó megoldásokat választott, védekezésben pedig határozott volt mindig, amikor kellett. Bár, milyen legyen, az aki az ujján pörgeti a labdát egy BL-döntős tizenegyespárbajban.

7/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos (OP: 6,4)

20 percet kapott, hogy szépen-lassan újraépítse a meccsritmusát, és Ceballos nem is tétlenkedett: 19 labdaérintés, 100%-os passzpontosság, egy kulcspassz és még egy sikeres csel is belefért. Jó lesz, ha ő is újra meccsbe jön.

7/10
Szerkesztői pontszám

Gonzalo (OP: 6,2)

Mindig öröm egy újabb fiatalt a pályán látni, sprintelt is rendesen abban a 8 percben, amíg a pályán volt.

Nico Paz (OP: 6,6)

A hétközi meccs hőse most is agilisan szállt be a meccsbe, volt két próbálkozása is 5 perc alatt, az egyik félfordulatos lövése a védőről vágódott le, a másikat pedig a 256-os szektor 17. sorában szedte össze egy boldog spanyol kisgyerek.


Carlo Ancelotti (OP: 7,9)

Mit is mondhatnék? Jó volt a kezdő, tetszik, ahogy újabb és újabb húzásokkal megoldja a sérültek hiányát, hogy egyre több percet kapnak a fiatalok. Az is szembetűnő, ahogy a legutóbbi néhány meccsen sikerül a mélyen védekező ellenfeleket feltörni – ezzel korábban voltak problémák. Bravo, Carletto!

9/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridissta.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK