Ancelotti: Nehéz meccs lesz, de magabiztosak vagyunk

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Betis elleni bajnoki előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Ez egy kemény összecsapás lesz a Betis ellen, mivel remekül játszanak, különösen hazai pályán. Egy egységes, jól szervezett együttesről van szó. A célunk az, hogy a legjobbunkat nyújtsuk, megnyerjük a meccset és folytassuk a jó sorozatunkat. Nehéz mérkőzés lesz, de biztosak vagyunk abban, hogy jó munkát tudunk végezni.”

„Kepa visszatért. Jól dolgozott az edzéseken, most pedig már két kapusunk is van. Választanom kell közülük a holnapi meccsre. Megvan a versengés, hiszen Lunin remekül teljesített. Ez egy olyan döntés, amelyet holnap hozok majd meg.”

Verseny a kapuban

„Lunin fantasztikusan teljesített, megérdemli, hogy számoljunk vele, ahogy Kepa is. Semmi sem változott, továbbra is hiszünk benne. Lunin megmutatta a karakterét, személyiségét az elmúlt meccseken. Nagyszerű, hogy mindketten itt vannak. Lehet, hogy rotálni fogom őket ezeken a meccseken a karácsony előtti időszakban.”

Regenerálódás

„Volt időnk felkészülni a meccsre, sikerült regenerálódnunk a Granada elleni meccs óta, volt néhány szabadnapunk. Nagyszerűen fel tudtunk készülni, keményen dolgoztunk mind a fizikális felkészítésen, mind a taktikain. Ez az, amire a csapatnak szüksége van. Egy hét munka és edzés meccsek nélkül mindig hasznos, kis levegőhöz jut a csapat, ami lehetővé teszi, hogy magasabb szinten teljesítsünk.”

Bellingham

„Egyedül dolgozott, mivel fel kell épülnie a bokasérüléséből, amit a Napoli elleni meccs óta hordoz. Emellett a vállsérüléséből is megfelelően fel kell épülnie. Külön munkát végez, hogy megerősítse, de játékra készen állt, és egyre jobban lesz, ahogy haladunk előre.”

„Nem gondolom, hogy most fogják megműteni. A váll egy különleges ízület. Ha továbbra is rendszeresen kiugrik, műteni kell, de ezt egyelőre kizártuk, mivel jól érzi magát és képes játszani.”

Arda Güler

„Közeleg a felépülési időszak végéhez. Egyedül dolgozott, a következő héten magasabb szintre kapcsol. Nem vagyok biztos benne, hogy készen áll majd a következő meccsekre ebben az évben, de közel van, hogy erősen térjen vissza. Minden nap beszélek vele, ahogy a többiekkel is, akik sérültek. Hosszú időt elvesz ez a napjaimból, mert jó sokan vannak.”

Felépülési idő

„Courtois és Militão remekül haladnak. Tchouaméni és Güler közel vannak ahhoz, hogy újra a csapattal dolgozzanak. Vinícius és Camavinga kapcsán megvárjuk a jövő évet. Készen fognak állni az edzésre, amikor visszatérünk.”

Isco

„Nagyon jól játszik, újra megtalálta a legjobb formáját, örülök neki. Ő egy olyan játékos, aki eddig is sokat adott a futballnak és folyamatosan ezt teszi most is. Nehéz időszak van mögötte, de kilábalt belőle. Ő lesz az egyik, akire holnap nagyon figyelnünk kell.”

Elmenne Szaúd-Arábiába 500 millióért, mint Rahm?

„Én magam gyalogolnék el odáig. Még repülő sem kellene. De csak viccelek. Mindenki maga dönti el, hogy számára mi a legjobb. A világ változik, változni fog. Semmi és senki nem tud meglepni. Nem vagyok golfszakértő, de úgy tűnik, hogy Rahm nagyon jó, igazából a legjobb.”

Célok

„Nem hívtak Szaúd-Arábiából. A pillanatnak élek, ami fantasztikus. Vannak más céljaim. Soha nem gondoltam a pénzre, mert olyan családban nőttem fel, ahol ez nem volt fontos. Most van pénzem, de számomra ez továbbra sem fontos. Az a lényeg, hogy jól érezd magad a környezetedben. Ha Szaúd-Arábiába mennék, ott is jól érezném magam, de most remekül érzem magam itt, reméljük, hogy még sokáig így lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK