Ancelotti: Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Villarreal elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Közeleg a karácsony, mi pedig egy jól szervezett, jól felkészült csapat ellen lépünk pályára, de nagyszerű sorozatban vagyunk, ahogy az eredményeink mutatják. Jó hangulat uralkodik a csapaton belül, a játékosok motiváltak. Szeretnénk erősen befejezni az idény első felét, eddig pedig egészen jól haladunk.”

„Sikerült a problémáink ellenére is jól kezelnünk az idény eddigi időszakát. Nem tudom, hogy mi fog történni. Hiszek abban, hogy jól sikerül az idény. Elégedett vagyok az eddig elvégzett munkával, de tudom, hogy mi vár még ránk, hiszen hosszú ez az idény. Még hat hónap van hátra.”

Kapus a Villarreal ellen

„Döntöttem, de még nem beszéltem a kapusokkal. Szeretném, ha tőlem hallanák a döntést, nem pedig a sajtótól. A legjobb az, hogy megnehezítik a dolgomat, mivel mindketten remek formában vannak.”

Új szerződés karácsonyra

„A Real Madrid edzőjének lenni a legfontosabb dolog. Remélem, hogy a játékosok megajándékoznak azzal, hogy megnyerjük ezt a néhány meccset, így pedig nyugodt ünnepi időszakunk lehet. Ha a klub boldog, akkor én is az vagyok. Nem rohanunk a szerződésemmel, nincs semmi gond. Június 30-ig itt vagyunk.”

Endrick

„A fiatal srácoknak azt tudom tanácsolni, hogy élvezzék ki a pillanatot. Remekül fejlődik, nagyon örülünk, hogy júliustól már a mi játékosunk lesz. Remélem, hogy élvezi ezt az időszakot. Eljött meglátogatni minket, megnézi a meccset, mi pedig beszélgettünk vele, de várnunk kell júliusig.”

„Tanul spanyolul. Elégedett azzal, amit el tudott érni. Remek munkát végzett a csapatában, több trófeát is nyertek. Jól érzi magát, de most arra koncentrál, hogy mit fog tenni a nemzeti csapattal az olimpián.”

Büntetők

„Tavaly egyértelmű volt a helyzet, Karim után Modrić következett a sorban. Ez megváltozott, mivel Modrić lett az első számú, de nem játszott túl sokat. Ott van Joselu, aki egy remek végrehajtó, de nem játszott minden meccsen. Megpróbáljuk ezt megoldani és többet gyakorolni, de ez nem csak technika kérdése, a hangulatról is szól, amit edzésen nem tudsz reprodukálni. Keressük a megoldást, bízom benne, hogy meg is lesz.”

Kroos

„Ha játszik Németországgal, akkor szerencsések lesznek, hogy ott lesz náluk a világ egyik legjobb középső középpályása.”

Szuperliga

„Bármilyen ezzel kapcsolatos véleménnyel várnunk kell december 21-ig, hiszen valami nagy dolog történhet, amely a futball jövőjét változtathatja meg. A naptár és minden más is megváltozhat. Várnunk kell és meglátjuk.”

Xavi nyilatkozata arról, hogy melyik csapaton van a nagyobb nyomás

„Nem tudom megmondani, hogy melyik csapat van nehezebb helyzetben. Egy edző számára normális, hogy kritikákat kap. Ezt el kell fogadnunk. Mindenki eldöntheti, hogy ezek közül mi jogos és mi nem. Egy edző megítélése leginkább az eredményein alapul, hogy sikeres-e vagy nem. Senkit nem érdekelnek a módszereid, a képességeid a különböző szituációk kezelésére, hogy egy játékos a padon marad-e, vagy milyen kezdőt választasz. Egy edzőt az alapján ítélnek meg, hogy nyeri-e a meccseket, vagy nem. Xavi ezt nagyon jól tudja. Ő egy igazi profi, szerintem remek edző. Megvannak a képességei ahhoz, hogy kezelje ezeket a szituációkat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…