Ancelotti: Az ellenfelünk egy pillanatra sem érezte jól magát a pályán

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Villarreal elleni bajnoki győzelem után is elmondta gondolatait a sajtó munkatársainak.

A mérkőzés

„Ez egy komplett teljesítmény volt az egész csapattól, a kollektív elkötelezettség ékes példáját láthattuk. Kulcsfontosságúak voltak az egyéni villanások, mint Modrić passza Bellinghamnek. Utóbbi nem hagyja abba a gólszerzést, aztán ott volt Rodrygo találata és persze Brahim csodás szólója. Ez volt a hab a tortán a remek védekező munkája mellett.”

„Ez nem egy erőfitogtatás. Jó munkát végzünk, a mai volt az egyik legjobb meccsünk, különösen a letámadásokat illetően.”

Kemény bajnoki küzdelem

„Jelenleg a Girona a legnagyobb riválisunk. A bajnoki idény nagyon hosszú, kemény küzdelem lesz a végsőkig a Barcelonával és az Atléticóval is.”

Alaba

„Még nem beszéltem vele. Az orvosok azt mondják, hogy keresztszalag-szakadást szenvedett. Nagyon szomorúak vagyunk emiatt, mivel így őt is elveszítettük. Soha nem történt velem olyan, hogy három játékosom is ilyen sérülést szenvedett volna három hónapon belül. A csapatnak pontosan azt kell tennie, amit eddig, a sok sérült ellenére. Sokkal többet tettünk, mint amit bárki gondolt volna. A problémák ellenére a csapat harcol, ha kell, visszaáll, remek futballt játszik és kivételes elkötelezettségről tesz tanúbizonyságot. Ez az egyetlen módja, hogy betöltsük a sérültek által hagyott űrt. Meglátjuk, hogy a következő napokban mit tehetünk.”

Tchouaméni

„Ő az első számú opciónk a középső védő posztra. Nagyszerű munkát végzett az Osasuna ellen. Természetesen nem ez a posztja, de ez egy vészhelyzet, és szerintem be tudja tölteni ezt a szerepet.”

Utánpótlás

„Marvel velünk dolgozott, de jelenleg sérült. Meglátjuk, hogy mit tudunk tenni az ünnepek alatt.”

„Bellingham kulcsjátékos volt, remekül teljesített, minden labdáért harcol. Lecseréltem, hogy elkerüljünk bármilyen nem kívánt helyzetet. Volt egy vállproblémája, ha pedig spórolhatok neki perceket, akkor megteszem.”

Kattints ide és nézd meg a Madridstore kínálatát!
Erős védekezés

„Gyémánt alakzattal kezdtük az idényt, a széleket egy kicsit megbolondítva. Mostanra változtattunk ezen, ma pedig csodásan sikerült a letámadás. Luka volt hátul, Lucas a szélen. Amikor magasan letámadsz, az jó hatással van a játékra. Ez passzol nekünk a labda nélküli játékban olyan csapatok ellen, mint a Villarreal, akik erősek a labdajáratásban. Az ellenfelünk ma egy pillanatig sem érezte jól magát a pályán, a csapatom megérdemli a dicséretet ezért.”

Mendy és Carvajal

„Carvajal a csapattal fog dolgozni kedden, de nem kockáztatjuk. Mendy úgy döntött, hogy lejön a pályáról, mert feszülést érzett a csípőjénél, én pedig lecseréltem, mert meg akartuk előzni a nagyobb bajt.”

Karácsony

„Most mindenkinek a győzelem lebeg a szeme előtt a csütörtöki mérkőzés kapcsán, aztán pihenhetünk egy hetet, lesz idő eldönteni, hogy ki legyen a kapuban a Mallorca ellen.”

Kapusok

„Lunin az egyik a két kezdő kapusunkból. Kepa a másik. Vinícius, Camavinga és Arda Güler készen állnak majd, amikor visszatérünk a szünetről.”

Militão

„Remekül halad a felépülése, ahogy Courtois-é is. Egyelőre nem gondolkodunk a visszatérésükön, de már az idény vége előtt sor kerülhet rá.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK