Pérez: Ez egy nagy nap a futball és a sport történelmében is

Florentino Pérez
kép: realmadrid.com

A Real Madrid elnöke reagált az Európai Bíróság döntésére, mely kimondta, hogy az UEFA és a FIFA sincs monopolhelyzetben, és lehet másik versenysorozatot indítani, így akár a Szuperliga is megvalósulhat.

A Real Madrid nagy örömmel üdvözli az Európai Unió Bíróságának döntését. Ez a szervezet felelős azért, hogy az elveink, értékeink és szabadságunk biztosítva legyen. A következő napokban gondosan tanulmányozni fogjuk a határozat részleteit, de már most előre jelezhetek két nagy történelmi jelentőségű dolgot.

Először is, hogy az európai klubfoci soha többé nem lesz monopolhelyzetben. Másodszor, hogy mától a klubok kezében lesz a saját sorsuk. Ezzel a döntéssel jogot kaptak a klubok arra, hogy olyan európai versenysorozatokat indítsanak és népszerűsítsenek, amelyek modernizálják a sportot, és világszerte szurkolók millióit érik el. Összefoglalva, ma újra győzedelmeskedett a szabadság Európája, valamint a labdarúgás és szurkolói is győztek.

Az elmúlt két évben hatalmas nyomást helyeztek ránk, de ma a jog, az ész és a szabadság érvényesült. És emiatt a Real Madrid továbbra is a labdarúgás érdekében fog dolgozni.

Pontosan úgy, ahogyan majdnem hetven évvel ezelőtt meghatározó lépést tettünk a labdarúgás történelmében az Európa-kupa létrehozásával, ma ismét kötelességünk és felelősségünk van arra, hogy megadjuk az európai labdarúgásnak azt az új lendületet, amire már annyira szüksége van.

Ehhez pedig továbbra is meg fogjuk védeni ezt a modern projektet, mely teljes mértékben kompatibilis a nemzeti bajnokságokkal, mindenki számára nyitott, a sportteljesítményen alapul és hatékonyan érvényesíti a pénzügyi fair play-t. Egy olyan projektet, amely gazdasági fenntarthatóságot hoz minden klubnak, és mindenekelőtt megvédi a játékosokat, valamint izgatottsággal tölti el a világ minden szurkolójában.

Egy nagy lehetőség előtt állunk, mellyel új szintre emelhetjük az európai klubfocit. A futballnak is meg kell érkeznie a 21. századba, egy olyan átlátható irányítással, amely tudja kezelni az új technológiákat, és újra felkelti azt a szenvedélyt és érzelmeket, amire a szurkolóknak valóban szükségük van.

Szeretném elmondani az európai kluboknak, hogy egy új időszámítás kezdetén állunk, amelyben szabadon dolgozhatunk konstruktív párbeszéd formájában, fenyegetések nélkül, anélkül hogy bármi vagy bárki ellen cselekednénk, és azzal a céllal, hogy innováljunk és modernizáljuk a labdarúgást. Így a szurkolók továbbra is szenvedélyüknek élhetnek.

Mától kezdve az európai labdarúgás jövője végre a klubok, a játékosok és a szurkolóik kezében van. Sorsunk a miénk, és hatalmas felelősség áll előttünk.

Ez a nap mérföldkő. Ez egy nagy nap a labdarúgás és a sport történelmében egyaránt.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…