Ancelotti: Remek őszi szezonunk volt, de ez már a múlt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Mallorca elleni győzelem után is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Az idény első felében sok gólt szereztünk rögzített szituációkból, az edzői stábom remekül dolgozott ezen. Ez nem olyasmi, ami nekem köszönhető. Remek szabadrúgás-lövőink és befejezőink vannak. Vannak meccsek, ahol ilyen helyzetekből tudsz előnyt szerezni.”

„Nehéz volt a mai, hiszen egy olyan csapat ellen játszottunk, amely erős az egy az egy elleni szituációkban és remekül védekezik. Ráadásul nem voltunk a legjobb formánkban. Hiányzott a frissesség és a pontosság a támadó harmadban. Egy jó rögzített helyzetnek köszönhetően nyertünk.”

Őszi szezon

„Szerintem remekül teljesítettünk, nem gondolom, hogy ennél lehetett volna jobb. De ez már a múlt, már a jövőbe tekintünk. Kemény, harcos bajnokság lesz ez. A Girona volt a meglepetéscsapat, akik remekül teljesítenek. Előzetesen a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid csatáját jósolták.”

Mindössze 11 bekapott gól

„A tény, hogy ilyen kevés gólt kapunk, örömmel és elégedettséggel tölt el. Ez azt jelenti, hogy a csapat elkötelezett és jól teljesít. Az Atlético ellen voltak gondjaink hátul, de helyretettük a dolgokat, most pedig rendkívül egységesek vagyunk. Ez mindenki munkájának köszönhető, ez a fontos.”

„Az Atlético ellen bekapott gólok felnyitották a szemünket, láttuk, hogy gyengék vagyunk a beadásoknál. Ezt kijavítottuk azzal, hogy a középső védőinket közelebb tettük a büntetőterülethez.”

Január

„Tisztában vagyok vele, hogy korábban voltak gondjaink ebben a hónapban, de magabiztossággal tölt el, hogy fontos játékosaink térnek vissza. Camavinga és Mendy a következő meccsen már bevethetők lesznek, Vini Jr. kondíciója pedig javulni fog. Sokat szenvedtünk az elmúlt időszakban, de biztos vagyok benne, hogy jól teljesítünk majd ebben a hónapban.”

Rüdiger dicsérete

„Előnyt kovácsolt a középső védők sérüléséből, ami nagyon fontosnak bizonyult, állandóság szempontjából pedig rendkívül magas szinten teljesít. Mindig maximális koncentráció jellemzi, készen áll a játékra. Ő a védelem biztos pontja, remekül teljesít, a legjobbját nyújtja.”

Bellingham

„Nem meglepő, ha nem szerez gólt. Keményen dolgozott, ha pedig gólokat is szerez, az csak plusz. Nála is hiányzott egy kis frissesség és pontosság, ahogy Rodrygónál vagy Vininél.”

Vini visszatérése

„Elfogadta a kihívást. Volt egy komoly sérülése, kétséges volt, hogy kezdő lesz-e vagy később száll be. 60 percet játszott, jót tett neki.”

Arda

„Jól van, nyugodt. Elkezdett a csapattal dolgozni, tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy 18 éves. Fontos számára a nyugalom, mivel nagyon fontos játékosa a csapat jelenének és jövőjének. Fontos, hogy türelmes legyen. Én az vagyok, ahogy a játékos is. Apránként kapja majd meg a játékperceket, a kvalitásai megvannak.”

Brahim formája

„Remek formában van. Nem tudom, hogy hogyan hagyta ki azt a helyzetet, de a fejelés nem a legnagyobb erőssége. Joseluval adtak valami pluszt a csapatnak, amely szenvedett.”

Kapus

„Mindig lesz kapusunk, de majd meglátjuk, hogy épp ki. Lunin játszott ma, mert Kepának voltak gondjai az elmúlt napokban. A következőn Kepa játszik, a szuperkupán pedig majd eldöntöm, hogy ki védjen.”

Kupa

„Valamennyit rotálni fogok. Lehet, hogy lesznek fiatalok a keretben, lehet, hogy Nacho mellé beteszem egyiküket középső védőnek. Megpróbálunk majd jó meccset játszani.”

Bíráskodás

„Fiatal bíró volt, jó kvalitásokkal. Voltak apróságok a lapok kapcsán. Sokat reklamáltunk, talán túl sokat is, mivel Lunin és Rodrygo ezért kapott lapot. Ezt nem szeretem. Az ilyen apró részleteket jobban kezelhette volna.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Joselu és Brahim
Tovább

A Cádiz elleni kezdőcsapat

Az olasz mester az alábbi játékosokat küldi pályára a ma délutáni bajnokin. Kezdőcsapat 1. Courtois2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…