Ancelotti: A helyükben én is így játszottam volna

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját az Arandina elleni győztes kupameccs után is.

A mérkőzés

„Különösebb nehézségek nélkül sikerült megnyernünk a meccset, ez volt a dolgunk. Ez egy olyan este volt számukra, amely során kiélvezhették, hogy itt a Real Madrid. Meleg fogadtatásban részesítettek minket, jó volt a hangulat. Az Arandina csodásan bánt velünk.”

„Az Arandina minden tőle telhetőt megtett. Nehéz volt az első félidő, mivel szervezettek voltak. A második játékrészben aztán könnyebb dolgunk volt, mert a játékuk intenzitása visszaesett. Úgy álltak fel, ahogy én is felálltam volna velük, ha az edzőjük vagyok.”

Arda Güler debütálása

„Arda Güler remekül teljesített a maga egy órájában. Fontos volt számára, hogy hozzászokjon a játékhoz a csapattal. Folyamatosan építi fel az erőnlétét, intenzitását. Türelmesnek kell lennünk vele, de megmutatta a kvalitásait az első félidőben. Fontos, hogy visszatért. Megvan a személyisége, karaktere, ez pedig jó. Jó képességei vannak a bal lábával, de a karakter nagyon fontos aspektus ahhoz, hogy a Real Madridban jól tudj teljesíteni.”

Brahim

„Sok passzt elhibázott, de alapvető fontosságú volt a büntető kiharcolása, a második gól és a harmadik gól előtti gólpassza. Jól kezdtük a meccset, de aztán jött a sok elhibázott passz, kicsit kicsúszott a kezünkből az irányítás. Aztán a második félidőre ezeket kijavítottuk.”

Camavinga visszatérése

„A háta kapott egy ütést az első félidőben. Ez egy kicsit zavarta, de a térde rendben van. Visszatért, jól van, bevethető lesz a következő meccseken.”

Rövidül az orvosi szobában lévők listája

„Tchouaméni középpályás, de vész esetén hátvéd lesz. Mindenesetre Nacho is visszatér. Mendy szintén, ő már bevethető lesz a szuperkupán. A munkám az, hogy minden meccsen kiválasszam a lehető legjobb kezdő 11-et a győzelem érdekében.”

Szuperkupa

„Nem tudom, hogy mi vagyunk-e a favoritok. Ez egy rövid torna, motiváltak vagyunk, közel vagyunk a győzelemhez. Ugyanez igaz a Barcelonára, az Atléticóra és az Osasunára is. Magabiztosak vagyunk, mivel Lucas Vázquezt kivéve visszatérőink vannak.”

Kapu

„Aki a szuperkupán játszik, nem feltétlenül az első számú kapus. Mindketten remekül teljesítenek, majd meccsenként eldöntjük, hogy ki lesz a kapuban.”

Utánpótlás

„Az utánpótlás játékosok jól teljesítettek. Tobias két napja még a Castillában játszott, ahogy Carrillo is. Mario Martín is jól teljesített, amikor beállt, Nico Paz pedig szokás szerint jó volt.”

Courtois és Militão

„Courtois reggel már könnyített edzésmunkát végzett a pályán. Jól halad a felépülése, ahogy Militãóé is. Nem kell elkapkodnunk velük semmit.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK