Gyászhír: Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid is megemlékezett az elhunyt legendáról, a klub az alábbi közleményt adta ki Franz Beckenbauer halála kapcsán.

A Real Madrid C. F. és a klub igazgatótanácsa megrendülve értesült Franz Beckenbauer haláláról, aki az európai és világfutball egyik legnagyobb legendája volt.

A Real Madrid szeretné részvétét nyilvánítani és szeretetét kifejezni az elhunyt családja, korábbi csapattársai, klubjai és szerettei felé.

Franz Beckenbauer a Bayern München, a New York Cosmos és a Hamburg játékosa volt. A Bayern Münchennel 3 BL-t, 1 Világkupát, 1 KEK-et, 4 német bajnoki címet és 4 német kupát nyert. A Hamburg játékosaként 1 német bajnoki címet ünnepelhetett, a New York Cosmos játékosaként pedig háromszor nyerte meg az Észak-amerikai labdarúgó-bajnokságot.

103 alkalommal lépett pályára a német válogatottban, ebből 50-szer kapitányként, 1974-ben világbajnok, 1972-ben pedig Európa-bajnok volt.

Franz Beckenbauer 2 Aranylabdát nyert karrierje során, 1972-ben és 1976-ban.

Edzőként a német válogatottal világbajnok lett 1990-ben. A Bayern edzőjeként 1 német bajnokságot és 1 UEFA-kupát nyert.

Franz Beckenbauer 1994 és 2009 között a Bayern München elnöke volt, azóta pedig a klub tiszteletbeli elnökeként tevékenykedett.

Franz Beckenbauer 78 évesen távozott az élők sorából. Nyugodjék békében.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…