Nacho: Magabiztosak vagyunk a remek formánk miatt

Nacho
Nacho (forrás: realmadrid.com)

A játékosok közül ezúttal Nacho állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Örülök, hogy lehetőségem van arra, hogy magasba emeljem első trófeámat kapitányként. Tisztában vagyok vele, hogy ennél a klubnál hatalmasak az elvárások, az a kötelességem, hogy minden meccsen mindent beleadjak. Holnap újabb esélyünk adódik egy trófea megnyerésére. Tudjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk, hogy mi történt az előző idényben, de magabiztosak vagyunk, mivel a csapat remek formában van. A többi már a futballon múlik. Nyerni akarunk, ha pedig a Barcelona ellen játszunk, akkor még inkább.”

Sérülések

„Egységes, erős öltözőnk van. Sok a sérült, de a csapat még így is a bajnoki tabella élén áll, első helyen zárta a csoportját a BL-ben, holnap pedig egy fontos döntőt játszik. Ez a klub az, amely kiemelkedik, amely mindig szembeszáll a problémákkal és mindig jól teljesít. Remek, versenyképes keretünk van. A holnapi különleges és csodás nap ahhoz, hogy folytassuk ezt a nagyszerű pillanatot.”

Igazolások

„Ez nem az én dolgom. Január van, két egészséges középső védővel maradtunk, ami kevésnek tűnhet, de ez a csapat már megmutatta, hogy meg tudja oldani ezeket a helyzeteket. Az igazolások a klubra tartoznak és az edzőre. Erős keretünk van, amely bizonyítja, hogy túl tud lendülni a sérüléseken.”

A jövője

„Életem nagyon boldog pillanatában vagyok. Az előző évben elmondtam, hogy kicsit megvisel, hogy mi is várhat ránk. Ez az év más. Ez egy jó év, sokat játszom, nagyszerűen érzem magam. Nem aggódom a jövőm miatt.”

A helyzete

„Az előző évben fontosnak éreztem magam a keretben, ez az, amit minden évben szeretnék elérni. Élvezem a karrieremet, amely minden egyes évben egyre jobb lesz, most pedig itt vagyok, szeretném kiélvezni a jelent annyira, amennyire csak lehetséges. Ez az, ami megnyugtat. Élvezem a klub támogatását, az edző bizalmát. Ha szerződéshosszabbításról van szó, részemről minden nagyon egyszerű.”

Különleges meccs

„Minden játékos tudja a csapatban, hogy nem kötelességünk a győzelem, de mindent meg kell tennünk érte. Egy nagyon erős csapat ellen fogunk játszani, de mondd meg nekem, hogy melyik az a mérkőzés ennél a klubnál, amelyet nem kell megnyernünk. A következő bajnoki meccseken ugyanezt mondanám. A holnapi egy remek meccs, különleges, egy döntő, mindent bele kell adnunk.”

A Barcelona kvalitásairól

„Természetesen erős csapat. Ez a történelmükből adódik. Ők a bajnoki címvédők, tavaly ők nyerték meg a szuperkupát. Fantasztikus játékosaik vannak a keretükben. A legjobbunkat kell nyújtanunk, magunkra kell koncentrálnunk a győzelem érdekében.”

Motiváció

„Ez egy nagy dolog. Megnyerheted az idény első elérhető trófeáját, ami mindig fontos ennél a klubnál. Ez egy apró lépés ahhoz, hogy fenntartsuk az önbizalmunkat, és segítséget jelent minden továbbihoz, ami ránk vár.”

VAR beszélgetések nyilvánossá tétele

„Szerintem ez jó dolog. Ahogy mindent modernizálunk, jó az is, ha hallhatjuk a beszélgetést a bírók között. Minden, ami a nézőknek és a játékosoknak jó, az pozitív dolog.”

A Negreira-ügy

„Ez egy nehéz ügy, mivel a bíróságon tárgyalják, mi pedig nem tudjuk, hogy pontosan mi történik. Szeretném hinni, hogy a bírók, akik fújják a meccseinket, csak bírók és csak ezért vannak ott. Nem pedig azért, hogy az egyik vagy másik irányba fújjanak. Ők maguk tudják csak, hogy mit tettek. Én bízom bennük, de nem beszélhetek arról, ami a múltban történt.”

Güler

„Nagyszerű játékos. Még mindig nagyon fiatal, de abban a néhány percben, amit a pályán töltött, megmutatta, hogy van személyisége. Az idény végéig még gyűjthet önbizalmat, így nagyon fontos lehet számunkra már most és a jövőben is.”

Rüdiger

„Ő egy különleges játékos. Egy kicsit őrült, ahogy mi mondani szoktuk. De nagyszerű egy olyan játékossal egy párost alkotni, aki a védekezés mellett a játékból is kiveszi a részét. Tökéletesen beilleszkedett a Real Madridba, nagyon jó évei voltak. Nélkülözhetetlen. Minden alkalommal, ha betalálunk, hátba veri a csapattársait, de öröm nézni őt. Ő egy igazi csapattárs és egy top játékos.”

Tapasztalat nagy meccseken

„Játékosokként készen állunk a nagy meccsekre. Ami minket, Real Madrid játékosokat motivál, az az, hogy olyan meccseken lépjünk pályára, mint a holnapi. Vannak játékosaink, akik sok tapasztalattal rendelkeznek az ilyen találkozók kapcsán, ez pedig magabiztosabbá tesz minket, önbizalmat ad nekünk. Mentálisan felkészültünk, nagyon várjuk a holnapi meccset.”

Futball Szaúd-Arábiában

„Véleményem szerint Cristiano Ronaldo a legjobb játékos, aki csapattársaként is csodálatos. Sok évet töltöttem el vele, mindig remekül bánt velem. Az általa gyakorolt itteni hatás elképesztő. Rengeteg játékos jött ide miatta. Ez egy olyan ország, amely rengeteget fektet a futballba. Folyamatosan javulnak, az elkövetkezendő években pedig még jobbak lesznek. Ha a játékosok úgy döntenek, hogy ide jönnek, annak megvan az oka. A legjobbakat kívánom az országnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK