Ancelotti: Megérdemelten nyertük meg ezt a döntőt

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester mérkőzés utáni nyilatkozata a Barcelona legyőzése és a Spanyol Szuperkupa elhódítása után.

A mérkőzés

„Meg akartuk nyerni a döntőt. Megérdemelten nyertünk. Jól kezdtük a meccset, előnyre tettünk szert a magasra tolt vonalainknak köszönhetően. Vinícius elképesztő formában volt, onnantól kezdve pedig egy új meccs kezdődött. A Barcelona birtokolta a labdát, kereste a lehetőségeket. Nehéz volt visszatartanunk őket. Egészen 4-1-ig nyitott volt a mérkőzés, megpróbáltuk irányítani. A második félidőben a csapat nagyszerű volt hátul, egy igazán komplett teljesítményt nyújtottunk.”

„Nagyon veszélyesek voltunk, mivel elöl rengeteget mozogtunk, nem fixáltuk a támadók pozícióját. Ez azt jelenti, hogy az ellenfél nem tud ránk állni. Ez azért van, mert Vinícius, Bellingham és Rodrygo is mobilis játékosok. Segítik őket a szélső védők is, ez pedig sok problémát okoz az ellenfélnek. Meggyőző eredmény született. Két nagyon korai gólt szereztünk, a meccs egészen 4-1-ig nyitott volt. Mi inkább kontrákkal operáltunk, ők labdatartással. Ha úgy gondolnánk, hogy ez egy könnyű meccs volt, tévednénk.”

A keret sikerének kulcsa

„A kulcs a hangulat, mivel mindenki képes nyugalmat teremteni és motiválni. Mindenkinek megvan a saját szerepe. Okosnak kell lennünk, amikor veszély fenyeget.”

Hogyan értékelné magát, mint a Real Madrid edzője?

„Nagyon jól teljesítek. A kihívás az, hogy megpróbáljam a lehető legtöbbet kihozni ebből az időszakból, arra koncentrálni, ami előttünk van, keményen dolgozni. Szeretem a munkakörnyezetemet. Rengeteg segítséget kapok az edzői stábomtól, a játékosaimtól. Nagyon hálás vagyok a klubnak a támogatásért, szeretetért, amit kapok. A fellegekben járok, de ha lejövök onnan, ti ott lesztek, hogy felébresszetek.” (nevet)

Vinícius

„Fáradtság miatt cseréltem le, nem azért, hogy elkerüljünk valamilyen problémát. Fizikálisan nagyszerű munkát végzett. Most tért vissza sérülésből, ezért 10 perccel a vége előtt levettem. Úgy kell dolgoznia, ahogy ma is tette, szórakoztatnia kell a szurkolókat, trófeákat kell hoznia a Real Madridnak.”

Kapus

„Ez most Lunin meccse volt, Kepa visszatér a bajnokságban.”

Kroos a kezdőben

„Modrić nagyon fontos számunkra. Kroos némileg frissebb volt, ezért ő kezdett.”

Helyi szurkolók

„Sok olyan szurkoló van itt, akik minket támogattak, nekünk segítettek. Örülök, hogy a legjobbunkat mutathattuk meg nekik.”

Az edző szerepe

„A legfontosabb szerep a játékosoké, az edzőknek pedig alkalmazkodniuk kell. Meg kell vizsgálnunk a tulajdonságaikat és minden játékosnak meg kell adni a szerepet, hogy jól érezzék magukat.”

„Magabiztosak vagyunk az idényben eddig elvégzett munkánkkal kapcsolatban. Nincs szükségünk önbizalom löketre. Nagyon erős csapatunk van, rendkívül erős egyéni képességekkel és kiemelkedően motiváló atmoszférával.”

Tchouaméni védekező munkája

„A védelem jól teljesített. Ma nagyon tapasztalt védelmet láttunk. Tchouaméni védekező munkáját ki kell emelni, mivel rengeteg passzt fülelt le és sok párharcot nyert. A Kroos mellett végzett munkája nagyon fontos volt.”

Vini Jr. a klasszikusokon

„Remekül teljesített ezeken a meccseken. Emlékszem az előző idényben a kupában szerzett góljára, de arra is, hogy a bajnokságban Araujo öngólja is neki volt köszönhető. Néha nehezebb dolga van, mert Araujo világklasszis védő, de ma a pályára figyelt és nem a pályán kívülre.”

Elnök

„A mérkőzés előtt sok szerencsét kívánt nekünk, mindig meg van győződve róla, hogy nyerünk. Szurkolt a játékosoknak és köszöntötte őket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK