Florentino Pérez: Mindkét meccsen remekül játszottunk

Florentino Pérez
Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)

A Barcelona elleni győztes szuperkupa-döntő után Florentino Pérez is elmondott néhány gondolatot az őt kérdező újságíróknak.

A torna

„Ez minden madridista számára rendkívül kielégítő. Úgy nyertük meg a szuperkupát, hogy a két legnagyobb riválisunkat győztük le a spanyol pontvadászatból. Mindkét meccsen remekül teljesítettünk, egyiken jobban mint a másikon. Az Atlético elleni más miatt volt nagyszerű, mint a mai, például hátrányból történő felállás miatt. De ma az első pillanattól az utolsóig nagyon jól játszottunk, ezt mindenki láthatta.” [Kivéve a magyar TV-nézők, akik nem tudták megoldani, hogy valamilyen online felületen tekintsék meg a meccset – a szerk. kieg.]

Célok

„Csütörtökön kupameccs vár ránk, sok meccset kell lejátszanunk. A madridisták minden évben nagyon izgatottak a megnyerhető trófeák miatt.”

59 trófea elnökként

„Ez egy olyan klub, ahol senki nem felejt el egyetlen trófeát sem, de mindig a következő jár a fejében. Az álmom az, hogy továbbra is ezt a megközelítést tápláljam.”

Szurkolók

„Sok madridista él Szaúd-Arábiában, ők most egy nagyon boldog estén vannak túl. Normális, hogy egy kétmeccses tornán ilyenek történjenek. Sok gólt szereztünk, az emberek jól érezték magukat, megmutathattuk az itteni szurkolóknak és a világnak, hogy nagyszerű csapatunk van. Keményen fogunk dolgozni minden évben azon, hogy szurkolók százmillióit tegyünk elégedetté a világban.”

Vini Jr. teljesítménye

„Vinícius szinte mindig kiemelkedik. Normál esetben nem szerez három gólt, de most nagyszerű meccset játszott. Lehet, hogy néha nem talál be, de az általa a gólszerzésbe és gólpasszok kiosztásába fektetett energia elképesztő. Ezért is ő a világ egyik legjobbja. Nagyon fiatal, boldog és kiváló játékos. Minden egyes évvel egyre jobb lesz.”

Ancelotti

„Ő egy olyan edző, aki tökéletesen illik a Madrid stílusához, egyrészt azért, ahogy a futballt megközelíti, másrészt pedig a minden meccsen mutatott példás viselkedése miatt. A Real Madrid és Ancelotti jól illenek egymáshoz.”

Kapcsolat a Barcelonával

„A kapcsolatom Laportával kiváló, remek intézményi kapcsolatokat ápolunk. Tudom, hogy milyen sok erőfeszítést tesz. Ő ma nagyon nem boldog, én pedig igazán az vagyok. Ezek a futball törvényei.”

Mbappé

„Nem ma van itt az ideje, hogy erről a témáról beszéljünk. Ma gratulálnunk kell a játékosainknak, nem más csapatok játékosaival kell foglalkoznunk. Sikerült két meccsen 9 gólt lőnünk.”

Bírók

„Annak sem most van itt az ideje, hogy a bírókról beszéljünk. Egyedül az érdekel, hogy mi történik a futballban. Ma csak a játékosaim és a világ összes szurkolójának izgatottsága foglalkoztat.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK