Vini Jr.: Nagyon örülök, hogy megnyertük ezt a trófeát

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

A Barcelona elleni szuperkupa-döntő legjobbjának választott, a mérkőzésen mesterhármast jegyző Vini Jr. is nyilatkozott a találkozót követően.

A mérkőzés

„Nagyon örülök, hogy ma a góljaimmal és a remek játékunkkal megnyertük a trófeát. Szeretnék köszönetet mondani a saját fizioterapeutámnak, az összes orvosnak és fizioterapeutának a Real Madridnál, a csapattársaimnak, az edzőmnek és az egész stábnak. Bíztak bennem és megadták nekem azt a nyugalmat, ami ahhoz kellett, hogy ma a legjobbamat tudjam nyújtani. Még nem vagyok a legjobb formámban, mivel csak három meccsen játszottam, de nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, így akarom folytatni.”

„Az ünneplésem Cristianónak szólt, aki a példaképem és itt játszik. A helyiektől sok szeretetet kaptam, nagyon örülök ennek. Izgatott vagyok amiatt, amit ma a csapattal tettünk. Nem könnyű a Barcelona ellen játszani, 4-1-re nyerni pedig még nehezebb. Szinte tökéletes teljesítményt nyújtottunk, csak Lewandowski gólját kellett volna elkerülni.”

Minden sorozatban esélyesek

„Még mindig csak január van, sok meccset kell még lejátszani. Még csak egy meccset veszítettünk el ebben az idényben úgy, hogy többek között Militão, Courtois, Alaba és én is jó ideig pályán kívülre kényszerültünk sérülés miatt. Így kell folytatnunk tovább és még jobbnak kell lennünk, mivel a Real Madrid mindig visszatér. Mi akarunk lenni a favoritok, továbbra is nyerni akarunk a meccseinken, érezni akarjuk a nyomást, amit a klub megérdemel.”

Kell erősítés a keretnek?

„Az elnökkel kell beszélni az igazolásokról. Mi nagyon boldogok vagyunk a játékosainkkal. Azok, akik kevesebbet játszottak az idény során, egyre többet játszanak. Fontos, hogy mindenki magabiztos legyen, ha egy játékos sérülés miatt kiesik, akkor valaki be tud ugrani helyette. Erről szól a Madrid, 25 játékosunk van, akik mind készen állnak arra, hogy a legjobbjukat nyújtsák ezért a klubért. Keményem dolgozunk minden egyes nap. Ma visszatérünk Madridba, a kupára koncentrálunk. Minden nagyon gyorsan történik, ha pedig ma veszítettünk volna, nem számít, hiszen az idényből hátralévő időszakra kell koncentrálni.”

Sérülések

„Mindent megteszek, hogy elkerüljem a sérüléseket. Keményen dolgozom a klubnál és otthon is, egészségesen táplálkozom, megpróbálok mindent megtenni. Szeretnék a klub azon korábbi játékosainak nyomdokaiba lépni, akik mindig a megfelelő dolgot csinálták, akik mindig készen álltak, de ez néha nem sikerül. Soha nem voltak sérüléseim, ebben az idényben szenvedtem el az elsőket. Nagyon letört ez a dolog, de soha nem adom fel. Remélhetőleg nem lesz több sérülésem az idény során.”

Viták

„Ami a pályán történik, az ott is marad. Az edző segít nekem és tanít, én pedig minden egyes nap, minden egyes meccsen tanulok. Otthon tanulok abból is, hogy megfigyelem, mit csinálok egy-egy meccsen. Szeretnék jobb emberré válni, de néha, amikor a legjobbamat akarom adni a csapatomért, végül cserben hagyok másokat, magamat és a csapattársaimat. Javulnom kell, folytatnom kell ezt az utat.”

„Ez elszomorít. Minden, ami velem történik, a sajtóban köt ki. Vini ezt meg azt csinálta. Megpróbálok nyugodt maradni és a meccsre koncentrálni, hogy a legjobbamat nyújthassam a társaimért, de néha nem sikerül. Természetesen nem vagyok szent, néha túl sokat beszélek, vagy cselezek, amikor nem kellene, de javulni akarok és példát akarok mutatni a gyerekeknek, akik figyelnek engem. Szeretnék jobb lenni, az edző és a társaim pedig minden egyes nap megmutatják, hogy mit kell tennem.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Sokszor kiismerhetetlen mozdulatok, cselek, és nagyon gyors is Vinicius. Sokkal érettebben mozog a pályán és viselkedik, mint pár évvel ezelőtt, a védekezésben is jobban kiveszi a részét. Jellemzően egy az egyben bárkit megver, ezért ketten-hárman rohannak, állnak elé, ha elindulna, s bizony, gyakran előfordul, hogy nem kímélik a védők. A magam részéről drukkolok, hogy még jobb legyen, s elkerüljék a sérülések. Sok szépen induló karrier, nagy tehetség vált már be nem váltott ígéretté sérülések miatt. Mostanában pl. De Bruyne bajlódott sokat sérülésekkel, akit nagyon nagyra tartok. S ott van a három keresztszalag-szakadásos madridista is – sajnos.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK