Ancelotti: Egyik csapat sem érdemelt vereséget

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz szakember nyilatkozata az Atlético Madrid elleni vereséget követően.

A mérkőzés

„Nem könnyű értékelni ezt a meccset. Jól játszottunk, a végsőkig harcoltunk, keményen küzdöttünk, kétszer is felálltunk hátrányból. Sok lehetőségünk volt, két kapufát is lőttünk, egy gólt pedig nem adtak meg. A szükségtelen kockázatvállalásnak köszönhetően veszítettük el a meccset, labdát veszítettünk, ők pedig megbüntették ezt. A mi részünkről jó mérkőzés volt. Többet nem tehettünk volna, sok okból kifolyólag sem. Most arra kell koncentrálnunk, hogy megfelelően regenerálódjunk, vasárnap pedig nyerjünk.”

„Az Atlético hozzánk hasonlóan hatalmas erőfeszítéseket tett. Senki nem érdemelt vereséget. Veszítettünk, de előre kell tekintenünk. Mindent beleadtunk, semmi okom nincs megdorgálni a játékosaimat. Mint minden derbin, itt is voltak viták, de a mérkőzés összességében jó volt.”

Hibák

„Nem szeretnék egyéni elemzésekbe belemenni. Játszhattunk volna jobban is döntetlennél, nem kellett volna erőltetnünk ennyire a játékot, de megtettük. Volt néhány gyerekes hiba, ez volt a kulcs.”

Fáradtság

„Ebből a szempontból hátrányban voltunk az Atléticóval szemben, mivel nekik volt egy hetük a felkészülésre, így több energiájuk volt. De a 120. percig harcoltunk, nem tűntünk fáradtnak. Most két hetünk van arra, hogy jól dolgozzunk és javítsunk az erőnlétünkön.”

Bekapott gólok

„A bajnokságban jobbak voltunk mint a kupákban. Az Atlético veszélyes játékosokkal bír, akik sok gólt szereznek, különösen hazai pályán. Igen, kaptunk gólokat, de sokat is lőttünk, ami nem könnyű.”

Vini Jr.

„Sok nehézséggel nézett szembe az első félidőben, de a másodikban döntő szerepe volt abban, hogy döntetlent harcoltunk ki. Ő adta a második gól előtti gólpasszt, folyamatosan veszélyt jelentett. Nagyon magas szinten játszott, még ha nem is talált be. Apránként megtanulja majd. Ez egy nagyon harcos meccs volt, sok összecsapással, ilyenkor nem mindig tudod megőrizni a hidegvéred. Szerintem ez érthető. Az én szememben lejátszotta a meccsét, voltak lehetőségei, harcolt.”

Erőnlét

„A hosszabbításban irányítottuk a meccset, egy eladott labda után és egy fantasztikus Griezmann akcióból kaptunk gólokat. Nem tűnt úgy, hogy visszaestünk volna. Nacho és Camavinga elfáradtak, friss játékosokat küldtem a pályára.”

Utánpótlás

„Fiatal játékosaink vannak, kivételes képességekkel, akik nagyszerűen teljesítenek. Ennek köszönhetően sok meccset tudtunk megnyerni mostanáig, és ma is így tudtunk visszajönni a meccsbe. Vannak pillanatok, amikor nem kell erőltetni a támadást, mert nem szükséges.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Kedves Ancelotti mester!! Amikor már mindenki számára nyilvánvaló hogy az a játékos akit állandóan megvéd,,szarik az egészre és idegbetegen játssza le a meccseket és egy konstans emberhátrányt jelent a csapatnak,akkor miért nem lehet megbirálni emiatt???? Az ok hogy megvédi a játékosait,,de Viniciusnak pláne el kellene már mondani hogy ez igy nem mehet tovább ,,! ehelyett további védelem alá veszi egyetértve azzal ahogy viselkedik a pályán,, Ez egy nagyon rossz pedagógiai lépés szerintem, Ha az edző nem mondja el neki hogy mi a jó mi a rossz a teljesitményében akkor kitől várjuk??ugyanis ez az eszetlen senkire nem hallgat,,mint egy elszabadult hajóágyu,ugy viselkedik a pályán !!! Sürgősen piacra kell tenni !!! Semmi szükség egy REAL-ban ilyen megosztó,idegbeteg valakire !!!!!!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK