Ancelotti: Nem kell elterelni a figyelmet a tényekről és a spanyol foci problémájáról

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti a Las Palmas elleni bajnoki előtti sajtótájékoztatón 2024. január 26-án. // kép: realmadrid.com

Szombat délután a Las Palmas otthonában lép pályára a csapat, a mérkőzés előtt pedig meg is tartotta szokásos sajtótájékoztatóját Carlo Ancelotti. Annyira mégsem volt szokásos, hogy az olasz mester a meccs és a sérültek mellett kitért Laporta nyilatkozatára és a VAR hangfelvételekre is.

A mérkőzés

“Szeretnénk a legjobb formánkat mutatni, és nyerni, de ez nem lesz egyszerű, mert a Las Palmas rendkívül jó focit játszik és nagyon jól védekezik. Ettől függetlenül motiváltak vagyunk, hogy újra visszatérjünk a legjobb formánkhoz és a kapott gól nélküli meccshez. A csapat jól érzi magát, mindenki bevethető, kivéve Alaba, Courtois és Militao.”

Laporta nyilatkozata, hogy a ligában a Real Madridnak kedveznek

Egy kis kiegészítés: Aki nem tudná, az Almería elleni meccs után a Barcelona elnöke a következőt nyilatkozta: “A VAR szándékosan a Real Madridnak kedvezett, nemcsak most, hanem már egy ideje folyamatosan, és ez most is teljesen nyilvánvaló volt. De már hozzászoktunk ehhez. Mindig is küzdöttünk ez ellen.” Laporta még hivatalos panaszt is benyújtott a spanyol labdarúgó-szövetségnek.

Erre reagált most Ancelotti: “Nem szeretnék beszállni ebbe a vitába. Túl sokat beszéltek erről a héten, de most is azt gondolom, mint korábban.”

“A spanyol foci problémáját viszont már az antikorrupciós ügynökségi hivatal és a Civil Gárda is vizsgálja, csak időt kell nekik adnunk, hogy befejezzék a nyomozást. Ez a spanyol foci nagy problémája az elmúlt 20 évből, és nem szabad félrebeszélni és elterelni erről a figyelmet, mert semmi értelme nincs.”

Bellingham pótlása

“Lehet, hogy Brahim lesz az, de az is lehet, hogy Joselu. Mindkét megoldás működik. Korábban is megoldottuk egy-egy fontos játékos pótlását, holnap is így fogunk tenni.”

Klopp távozása a Liverpool kispadjáról

“Eléggé meglepett a döntése, de közben teljesen értem is. Néha megtörténik ez, amikor hosszú ideig vagy egy helyen, ugyanaz a csapat, ugyanazok a játékosok, a motivációd alábbhagy. Úgy gondolom, ez történt Klopp esetében is. De elképesztő munkát végzett Liverpoolban.”

“A legnagyobb tisztelet érdemli azért is, mert objektíven belátta, mi játszódik le benne, önkritikus volt. Tisztelem őt ezért is, és azért is, mert egy nagyszerű edző, aki még sokat fog adni a labdarúgásnak.”

Xavi és a Barca nehézségei a liga megnyerésével kapcsolatban

“Nem szeretném most erről megosztani a gondolataimat.”

Militão és Courtois visszatérése

“Mindkettejüknek megvan rá az esélye, hogy pályára lépjenek az mostani szezonban. Nagyon jól halad a felépülésük, de az orvosi csapat nem szeretné siettetni a visszatérésüket. A lényeg, hogy jól haladnak, már a pályán dolgoznak, bár még a többiektől külön.”

A VAR hangfelvételek

“Ezek bizalmas információk, olyan beszélgetések, melyeknek nem szabadott volna nyilvánosságra kerülnie. Számomra a játékvezetők minden megszólalása rendben volt, korrekt hozzászólások voltak, amiben az adott esetről, a futballról és a benyomásaikról esett szó.”

Ki áll holnap a kapuban?

“Lunin fog kezdeni. És nem fogom ezt a kérdést megunni. Jövő szerdán újra elmondom majd, hogy ki kezd a csütörtöki meccsen.”

A középpálya

“Novemberben és decemberben nagyon rendben volt a középpálya. Az egész csapat jól tette a dolgát, de az elmúlt négy meccsre ez már nem igaz. Bár sok gólt rúgtunk, de sokat is kaptunk.”

“Elvesztettünk valamit, de ez nem Valverde más poszton való játszatása miatt történt, mert vészhelyzet volt Camavinga és Tchouaméni sérülése miatt. Most már mindketten bevethetőek. Vissza kell hoznunk a stabilitásukat csapatszinten, jobban kell koncentrálnunk hátul.”

Francia információk szerint visszatérhet Benzema

“Ez egy hazugság, sohasem beszéltünk erről a klubbal.”

Futre reakciója Ancelotti sajtótájékoztatójára az Almería elleni meccs után

“Nem szeretnék válaszolni Futrénak. Ismerem őt még játékos korából, de sohasem beszéltem vele, és most sem szeretnék válaszolni neki.”

Kiegészítés: Paulo Futre “szégyenteljesnek” nevezte Ancelotti sajtótájékoztatóját az Almería meccs után.

Megkérdőjelezték a Real Madridot

“Ezen a héten két napot pihenhettünk, és azt kell mondjam, hogy nagyon élveztem. Azt gondoltuk, hogy a csapatnak több időre van szüksége a regenerációra és kevesebb a munkára, éppen ezért két fantasztikus edzéssel készültünk a holnapi meccsre.”

“Csak a három pontra fókuszálunk, hiszen nagyon fontos a győzelem a liga megnyerése szempontjából. De pontosan ilyen fontos lesz a csütörtöki mérkőzés is. Az egész február rendkívül fontos lesz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK