Egytől egyig: Real Madrid – Atlético Madrid (1:1)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

Csodás Brahim, sajnálatos bekapott gól. Íme a madridi derbin látottak értékelése.

Real Madrid (OP: 7,2)

Nem tudok vitatkozni Ancelottival, szerintem is jól játszott a csapat, rég láttam ilyen intenzitást az első perctől az utolsóig. Kár, hogy az utolsó utániban kihagyott a koncentráció, de sajnos benne volt, hogy sebezhető lesz a csapat a fejpárbajoknál. ÉRdekesség, hogy a bajnokságban bakpott 15 gólból hetet volt Castilla-játékos szerzett. Még, hogy nincs hatása a Real Madrid utánpótlás-nevelésének…

Azzal viszont valamit jó lenne már kezdeni, hogy az ellenfél kapuja előtt sokkal könyörtelenebbek legyenek Rodrygóék, főleg a létszámelőnyös szituációkban. Gond egy szál se, a Gironát kell mindenképp legyőzni szombaton, Tchouaméni már lesz és remélhetőleg Rüdiger is.

7/10
Szerkesztői pontszám

Atlético Madrid (OP: 5,7)

Mondhatnánk, hogy a szokásos Atleti-meccs volt ez, de valamiért most nem éreztem bennük az erőt arra, hogy győzzenek. A góljukat teljese jogosan vett el a VAR, azt a maradék három esetet (Lucas és két Bellingham) meg soha nem tudjuk meg, hogy miért nem vizsgálta a VAR. 

6/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Brahim Díaz (OP: 8,6)

Lassan, de biztosan csak megkapja a válogatott behívót. Brahim idén 7 gólnál és 3 gólpassznál jár, ami annyit jelent, hogy 106 percenként összehoz egy gólt. Nem rossz szám ez ahhoz képest, hogy kicsivel kicsivel több mint 1000 percet játszott.

A gólnál nemcsak szemfüles volt, de ismét megmutatta a technikai kvalitásait. Egész meccsen harcosan játszott, jól mentek az összjátékok és majdnem meglőtte a szezon gólját is. A Bernabéu állvatapsolása jogos, a lecserélése viszont nem volt az.

9/10
Szerkesztői pontszám
Brahim Díaz
kép: realmadrid.com

Andriy Lunin (OP: 7,8)

Egy újabb szenzációs teljesítmény Lunintól, aki most már egyértelműen az első számú kapusa a csapatnak. Négy védéssel zárta a meccset, ezek közül kétszer (Witsel fejese, Griezmann sarkazása) is hatalmas bravúrral mentett. 

8/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (OP: 7,6)

Ismét a kezdőben találta magát és ismét remekelt a jobb oldalon. A védekezéséről sokat elmond, hogy Simeone félidőben lecserélte Vázquez oldaláról Riquelmét és taktikát is váltott. Lucas a támadásokból is kivette a részét, Brahim góljánál is jól ért fel.

8/10
Szerkesztői pontszám
Dani Carvajal
kép: relamadrid.com

Dani Carvajal (OP: 7)

Carvalaj a 400. meccsén a belső védő posztot is kipróbálhatta, és egyáltalán nem vallott szégyent. Sőt! A fejpárbajokat leszámítva nem is volt semmi gond. Többször jól tisztázott, a labdakihozatalokat megoldották. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Nacho (OP: 5,5)

A kapitány mostanában nem az igazi, pedig jó lenne, ha visszatérne az igazi Nacho. Főleg, hogy ilyen kevés az opció a belső védő posztra. Talán, ha fejjel próbál menteni Llorrente elől, akkor most nem az elhullajtott két pont miatt bosszankodnánk. 

5/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 6,7)

Volt itt flikk-flakk, négy ember lecselezése, meg minden. Mikor Mendy ilyeneket csinál, akkor tudni, hogy jól érzi magát a pályán és formában van. A védekezésével, egyetlen rossz átvételt leszámítva, most sem volt gond – se Llorente, se Molina, se de Paul nem sok sikert ért el a jobb oldalon.

7/10
Szerkesztői pontszám
Ferland Mendy
kép: realmadrid.com

Eduardo Camavinga (OP: 7,9)

Csodás első félidő, amikor is minden passza sikeres volt. Aztán a második félidő már zűrösebbre sikeredett, és hát az ő labdavesztéséből indult az Atleti az egyenlítő gól előtt. 

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 7,6)

Csak az tudom elmondani róla, amit Isco kommentelt neki: “Toni, kérlek még ne vonulj vissza. Hadd élvezzük a játékodat még 2-3 évig.”

Bármit is csinál Kroos, minden olyan egyszerűnek tűnik. A 117 labdaérintés, a 16 ívelés, a remek védekezés és a Real Madrid játékának irányítása is.

9/10
Szerkesztői pontszám

Fede Valverde (OP: 7,6)

Mostanában kicsit visszafogottabb, főleg a támadásokat tekintve, hiányoznak azok a Fede szólók és távoli bombák. Ettől függetlenül így is 95%-os passzpontosság zárta a meccset, jól segítette ki Lucast és nagy szerepe volt a labdakihozataloknál is.

7/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham
kép: realmadrid.com

Jude Bellingham (OP: 7,2)

Mindegy neki, hogy két vagy három védő lóg a nyakán, így is klasszis teljesítményt hozott. Volt négy kulcspassza, kaphatott volna két büntetőt (a Savic eset szerintem egyértelműen az volt), majdnem benzemázott egyet az alapvonalon. Egyszóval ott volt mindenhol. Csak bírja szuflával a szezon végéig.

8/10
Szerkesztői pontszám

Rodrygo (OP: 5,4)

A védekezésbe beletett munkájára nem leehet panasz, viszont a kapu előtt nem igazán megy neki. Azt a 4 a 2 elleni szituációt is sokkal jobban (pl. góllal) is meg lehetett volna oldani. 5 meccse gólképtelen, ideje összekapnia magát.

6/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Joselu (OP: 6,3)

Hozta, amit elvárunk tőle (kivéve, hogy nem fejelt egy gólt). Nagyokat küzdve, jól tartotta meg a labdákat, mennek már neki az egyérintős szituációk is, szóval jól szállt be a meccsbe.

7/10
Szerkesztői pontszám
Joselu
kép: realmadrid.com

Luka Modrić (OP: 6,3)

Ancelotti behozta őt, hogy még inkább kontrollálja a csapat a középpályát, hogy gyorsabb legyen a labdajáratás, ami sikerült is ugyan, de talán jobb döntés lett volna egy középpályás helyett behozni Modrićot és nem Rodrygo helyére.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Ceballos (OP: 8,7)

Beállt, hogy Bellingham pihenhessen kicsit. Remélem, azt az 5 percet tényleg pihenéssel töltötte Jude.


Carlo Ancelotti (OP: 6)

Egészen jól működött, amit kitalált Simeone ellen, csak hát a kapu előtt muszáj könyörtelenebbnek lenni. A védelmet ennél jobban nehéz lett volna összerakni, jól mentek a letámadások is és a csapat játékának intenzitásával sem volt gond. Még az is átfutott az agyamon, hogy Vini sérülése csak egy trükk, hiszen készült rá az Atlético.

Azóta kiderült, hogy tényleg megsérült Vini nyaka. Visszatérve Ancelottira, bár olvastam olyan megfejtéseket, hogy korai volt a hosszabbítás vele, meg oda a szezon, meg a történelem megismétli önmagát, azért na, ekkora baj nincs. Egyedül a cseréit nem értettem. Vagyis értettem, de mégsem. Mindegy is, a Girona ellen kötelező a győzelem.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridissta.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK