Haaland dilemmája: Hosszabbítás vagy Real Madrid?

Haaland
Haaland (forrás: youtube screenshot, Man City)

A norvég játékos környezete közelről figyeli a Mbappé-saga alakulását.

Nem csak a PSG és a Real Madrid szurkolói figyelik árgus szemekkel Mbappé jövőjének alakulását. Van egy különleges személy, aki szintén rajta tartja a szemét a soha véget nem érő szappanopera végkimenetelén: Erling Haaland. A norvég, aki jelenleg boldog a Manchester City-nél, soha nem vetette el annak lehetőségét, hogy végül az őt korábban már megkörnyékező spanyol óriásnál kössön ki.

Haaland tisztában van azzal, hogy ha Mbappé a Madrid játékosa lesz, az ő lehetőségei jelentősen lecsökkennek. Nem is az átigazolás lehetősége miatt, hiszen a záradék, amely lehetővé teszi, hogy egy másik, nem angol klubhoz igazolhasson, nem megfizethetetlen, hanem azért, mert úgy gondolja, hogy a Real Madrid számára lehetetlen lesz két galaktikus fizetésének kigazdálkodása úgy, hogy a klub közben továbbra is megfeleljen a pénzügyi fairplay szabályainak.

Anyagi kérdések

A kérdés, amely Haaland környezetében minden alkalommal felmerül, ha szóba kerül a Real Madridba igazolás lehetősége, az az, hogy vajon ki tudja-e fizetni a Madrid Mbappé és Erling fizetését egyszerre? A norvég tisztában van azzal, hogy Mbappé szerződtetése előrébb van a sorban az övénél.

Haaland ezen a nyáron elhagyhatja a City-t, ha aktiválja a szerződésének azon kitételét, amely ezt lehetővé teszi. Mindenesetre a dolog nem ilyen egyszerű. Mindössze két idényt töltött el a PL-ben, egy olyan csapatban, amely mindent megnyert, és ahol ő a főszereplő, így korainak tűnik számára a váltás. Emellett, annak ellenére, hogy ez a szerződésében nem szerepel, a csatár Pep Guardiola jövőjéhez közi a sajátját.

Madridstore
Kattints a kínálatért! A vásárlás után jelezd, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél! Hala Madrid!
A City próbálkozása

Az AS a norvég helyzetét jól ismerő forrásoktól úgy tudja, hogy a City már megpróbálta meghosszabbítani a játékos 2027-ben lejáró szerződését. „Imádjuk Haaland-ot, szeretnénk, ha 10 évig maradna” – kotyogta el Guardiola nemrég egy sajtótájékoztatón, bár azt is elmondta, hogy nincs információja a tárgyalások állásáról.

Az AS azt is megerősíti, hogy az új szerződéssel kapcsolatos megkeresések még csak az első óvatos lépéseknél tartanak. A City kifejezte szándékát, hogy szeretne leülni tárgyalni, egyértelművé téve, hogy a hosszabbítás fizetésemeléssel is járna, de a játékos még nem érzi úgy, hogy ennek itt lenne az ideje. Sőt, Haaland környezete inkább megvárná, hogy mi történik Mbappé és a Real Madrid között. Ha a francia végül a Madrid játékosa lesz, akkor Haaland számára inkább a szerződéshosszabbítás lehet a vonzó opció.

Haaland ügynökének tárgyalástechnikája jól ismert a futballvilágban. Rafaela Pimienta volt az, aki nagyon kedvező szerződést harcolt ki játékosának a City-vel szemben. Neki köszönhető, hogy a játékos 2024-ben olyan összegért cserébe távozhat a klubtól, amelyet a PL-en kívüli klubok is meg tudnak fizetni.

Ráadásul Haaland ára az évek előrehaladásával csökken. Ha Haaland hosszabbítana, egyértelmű, hogy Pimienta továbbra is nyitva hagyná a távozás lehetőségét ügyfele számára, bár ebben az esetben újabb egy évvel eltolódna egy esetleges Real Madridba szerződés.

A blancók érdeklődése továbbra is fennáll

A Real Madrid sosem vetette el Haaland leigazolásának lehetőségét. Már Mino Raiola idejében is úgy tűnt, hogy a játékos a blancóknál köthet ki, de az ügynök inkább a City-t preferálta, mivel úgy ítélte meg, hogy ügyfele ott játékosként nagyobb fejlődésen mehet át.

2022-ben a City kifejezetten alacsony összegért cserébe szerezte meg gyémántját. A klub 60 millió eurót fizetett a Dortmundnak, aláírási és egyéb bónuszok formájában pedig további 40 millió eurót. Az angol sajtó szerint évi nettó 25 millió eurós fizetésével Haaland De Bruyne mögött a klub második legjobban kereső játékosa lett. Az AS úgy tudja, hogy ráadásul a norvég 100%-ban birtokolja a reklámbevételei jogait.

A Madrid is ekkor próbálta megszerezni először a játékost, miután Mbappé kosarat adott nekik. Amint egyértelművé vált, hogy Haaland Angliába tart, a Real Madrid egy magasrangú vezetője megbizonyosodott arról, hogy milyen feltételek szerepelnek a játékos szerződésében a kitétel kapcsán, amely lehetővé teszi a norvég 2024-es távozását.

Emellett a Real Madrid a játékos környezetére bízta a jövőben esetlegesen megvalósuló átigazolásban való részvétel lehetőségét arra az esetre, ha az mindkét fél számára kedvezővé válna. A norvég oldaláról a Mbappé-saga végkimenetele némi feszültséget generált, azonban a Real Madrid ajtaja nyitva áll, amellyel Haaland és Mbappé is tisztában van.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK