Ancelotti: Nem most dől el a bajnokság

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Girona elleni mérkőzés előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Nehéz mérkőzés lesz ez egy olyan csapat ellen, amely mindenki másnál jobban teljesít, ide értve a Real Madridot is. Kemény lesz, hiszen remekül teljesítenek. Nagyon tiszteljük őket. Biztosak vagyunk benne, hogy a döntetlent követően ismét nyerni fogunk.”

„Bárki is nyerje a meccset, előnyre tesz szert, de még mindig hosszú az út a bajnokság végéig. Mindkét csapat remek pozícióból várja a találkozót, amely nem dönti el a bajnokságot, de az biztos, hogy aki nyer, annak előnye lesz a többiekhez képest. Nem gondolom, hogy eldőlne most a liga, teljesen mindegy, hogy mi történik. Mindkét csapatnak sok pontja van, és minél előbb érjük el a 80 pontot, annál előbb nyerhetjük meg a ligát. Nem nyerhetsz bajnokságot 80 ponttal, de minél előbb kerülsz oda, annál közelebb kerülsz a végső győzelemhez is.”

Girona reklám Madrid közepén

„A Girona rendkívül izgatott. Megnyerhetik a meccset, a tabella élére állhatnak, nagyon fontos a lelkesedésük. Ezt számításba kell vennünk. Emellett pénzük is van arra, hogy Madridban kibéreljenek egy reklámfelületet, ami nem olcsó.”

Míchel távolmaradása eltiltás miatt

„A futball a játékosokról szól, de az edző jelenléte magabiztosságot kölcsönözhet nekik. Mindenesetre ez nem döntő faktor. Nem voltam jelen két meccsen, de mindkettőt megnyertük. Egyet Vigóban, a másikat pedig 8 góllal. Ez nem döntő fontosságú, hiszen a futball a játékosokról szól. Néha mi edzők elragadtatjuk magunkat a reklamálással, de egy kicsit több megértést érdemlünk amiatt, amilyen körülmények között tesszük ezt. Egy kicsit több megértés lehetővé tette volna a számára, hogy holnap a Bernabéuban legyen.”

Girona és a City Group

„Nem tulajdonítok ennek jelentőséget. Egy olyan csapatról van szó a hazai bajnokságban, amely remekül teljesít. Erős versenytársak, jelenleg a legveszélyesebbek. Ezt gondolom most.”

Rüdiger és Vini Jr.

„Rügider ma először edzett, jól érezte magát. Holnap még lesz egy teszt, ha jól lesz, akkor játszani fog. Ha nem, akkor viszont nem kockáztatunk vele. Számít, hogy a játékos hogyan érez. Meglátjuk, hogy holnap hogyan reagál. Vini Jr. jól van.”

Nacho

„Ma kezdte meg az egyéni edzéseket. Túlterhelődött, de a következő meccsre már jól lesz.”

Carvajal középső védőként

„Nem tudok sok mindent mondani erre. Carvajal tudja, hogy hogyan kell játszania egy középső védőnek, az edzéseken addig dolgozunk ezen, amíg tudunk. A legutóbbi néhány meccsen, egy kisebb pályán Carvajal mindig középső védőként játszott.”

Sérülések

„Nem érezzük úgy, hogy nem volt szerencsénk, mivel ez azt jelentené, hogy feladjuk. Soha nem adjuk fel, a problémák pedig lehetőségeket teremtenek arra, hogy megmutassuk, mennyire motiváltak és elkötelezettek vagyunk.”

Február

„Január nagyon kemény hónap, de jól kezeltük. Februárban már BL is van, ez is egy fontos hónap lesz. Jó formában vagyunk, a csapat jó állapotban van. Amikor Rüdiger visszatér, a középső védős vészhelyzetnek vége lesz, így pozitív februárban reménykedhetünk.”

Rodrygo

„Ha azt mondod valakinek, hogy gondoljon bármilyen állatra a macskán kívül, csak a macskára gondolnak. Kiveszi a részét, játszik, én pedig soha nem fogok beszélni kihagyott helyzetekről. A legfontosabb az, hogy hozzáadja a magáét a csapatjátékhoz. Azért van ott, mert nagyon jó munkát végez.”

Kroos édesanyjának mondatai a játékos hosszabbításáról

„Mindig tisztelned kell a szülőket, ez olyasmi, ami a legújabb generációkból kiveszett. Ez egy olyan döntés, amelyet meg fog hozni akkor, amikor itt lesz az ideje, és a lehető legjobban fog dönteni. Úgy gondolom, hogy ha négy hónap múlva visszavonulna, ahhoz is megvan a bátorsága, a karaktere.”

Kapu

„Ez a kérdés Kepa kiesésekor merült fel. Lunin játszott, jól teljesített. Nem nehéz választani, hogy ki játsszon, inkább azt nehéz eldönteni, hogy ki legyen a csere. Azt szeretném, ha mindketten kivennék a részüket, mivel egyikük sem érdemel padot.”

Miguel Gutiérrez

„A hozzá hasonló helyzetben lévő játékosokat figyeljük. Sokat fejlődött, a tapasztalata jól jön számára. Sokat játszik, nagyon fontos játékos a csapatában. Nyáron a játékossal és a Gironával közösen meg fogjuk hozni a döntést.”

Kék lap

„A szabályok azért vannak, hogy egyszerűsítsék a dolgokat, én pedig nem tudom, hogy ez erre is igaz lenne-e. A szabályok évről évre bonyolódnak. Nem tudom, hogy a kék lap egyszerűsít vagy bonyolít-e a játékvezető munkáján.”

Mbappé elleni szabálytalanság a PSG legutóbbi meccsén

„Nem láttam a belépőt. Csak a Király-kupa mérkőzéseit néztem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Villarreal elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, Kepa.Védők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…