A Getafe a LaLigán keresztül feljelentette Bellinghamet

Bellingham
Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Egy Jude Bellingham és Mason Greenwood között történt incidens kapcsán a LaLiga és a Getafe úgy döntött, hogy egy olyan útra lép, amely mostanáig úgy tűnt, le van zárva a spanyol futballban.

Mivel a liga képviselői írásbeli feljelentést nyújtottak be a szövetség felé azzal kapcsolatban, ami Bellingham és Greenwood között a pályán történt, szembe mentek egy klubok által eddig tiszteletben tartott íratlan szabállyal, melynek célja az volt, hogy nem firtatják a bírói jelentésekben nem szereplő eseteket. A feljelentés szerint Bellingham sértegette honfitársát a Getafe – Real Madrid mérkőzés alkalmával.

A klubok közötti íratlan szabály szerint ami a pályán történik, az a pályán is marad, amíg a bíró azt nem látja vagy nem tesz róla jelentést. Lehet vitatkozni azzal, hogy ez jó vagy rossz gyakorlat-e, mindenesetre néhány kivételes esettől eltekintve eddig a bírói jelentéseket tekintették alapnak a hasonló eseteknél.

Mi történik most?

Miután a feljelentést benyújtották, a szövetség első dolga egy vizsgálóbíró kinevezése, aki információkat gyűjt a történtekről minden érintett féltől, akiket arra kér, hogy a saját szemszögükből meséljék el a sztorit.

Madridstore
Kattints a kínálatért! A vásárlás után jelezd, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél! Hala Madrid!

A labda most a bíráknál pattog, hiszen ők fogják eldönteni, hogy az adott szituáció vonjon-e maga után szankciókat. Pontos határidő hiányában néhány hét múlva születik javaslat arról, hogy legyen-e büntetés vagy ejtsék-e az ügyet. A javaslat megtétele után 10 napja lesz a feleknek, hogy előterjesszék a vádakat bizottsági döntésre. Ennek megfelelően március elejéig biztosan nem várható döntés az ügyben.

Reakciók

Igazság szerint a szövetséget nagyon meglepte a LaLiga által a Getafe kérésére megtett lépés. Egyáltalán nem megszokott, hogy olyan ügyben történik feljelentés, amely nem szerepel a bírói jelentésekben.

A Real Madrid ugyanígy érez, a klub furcsállja, hogy az, hogy egy játékos sérteget egy másikat, ilyen formában figyelembevételre kerül és akár büntetést is vonhat maga után. Az eset hatására számtalan feljelentés érkezhet a jövőben a szövetség felé, amely a blancók szerint árthat a futballnak.

Maga Greenwood sem szeretett volna nagy feneket keríteni a dolognak és fellépni Bellingham ellen, őt is meglepték a Getafe lépései, amelybe vélhetően őt nem vonták be.

Forrás: MARCA
Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK