Ancelotti: Ezek az idény nagy pillanatai

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Rayo Vallecano elleni mérkőzés előtt.

A mérkőzés

„Vallecasban mindig nehéz játszani. A múltban is így volt, most is így lesz. Egy olyan csapat ellen kell játszanunk, amelynek szüksége van a pontokra és amelynek új edzője van. Különösen motiváltak, nekünk pedig a legjobbunkat kell nyújtanunk, mivel ezek az idény nagy pillanatai, amelyekből a lehető legtöbbet kell kihoznunk. Videókat elemeztünk, megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre, mivel ez az idényünk szempontjából is egy fontos találkozó.”

Tchouaméni a védelem közepén

„Amikor a középső védők visszatérnek, Tchouaméni nem lesz a védelem közepén. Rüdiger hamarosan visszatér, Militão kicsit később, Alaba pedig még később. Tchouaméni középpályás lesz, ezért igazoltuk. Természetesen megmutatja, hogy képes ezen a poszton is játszani, kezd hozzászokni az új szerepéhez. Ez is mutatja, hogy milyen intelligens.”

Modrić

„Beszéltem vele egyszer, szerintem ez elég. Egy játékos, aki ahhoz szokott, hogy minden egyes meccsen pályára lép, nehezebben bírja a padot, mint mások. Megértem és tisztelem őt. Igazi profiként viselkedik, folyamatosan edz, harcol a játéklehetőségért. Bármely mérkőzésen bevethető, holnap is. Bármely meccsen tud játszani. Továbbra is hozzáteszi a magáét az öltözőhöz, ahogy korábban is, amikor minden meccsen pályára lépett. Ő egy nagy tiszteletben álló játékos, jó példa arra, hogy milyennek kellene lennie egy profinak. Továbbra is a keret egyik kulcsfigurája.”

Rodrygo

„Nagyra értékelem a támadók védekező munkáját, mivel általában azok a játékosok futnak a legkevesebbet, akik a legjobb kvalitásokkal bírnak. Ez Rodrygo esetében nincs így. A legutóbbi két meccsen a támadóink munkája nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a találkozókat.”

Mbappéval kapcsolatos pletykák

„Úgy nézek ki, mint aki aggódik emiatt? Nem. A következő sajtótájékoztatókon is ugyanez lesz a helyzet.”

Meccs előtti csapatbeszédek

„Az idény elején jött az ötlet. Javasoljuk a játékosoknak, hogy beszéljen mindegyikük a meccsek előtt. A kapitányoknak és mindenki másnak is. Minden meccsen kiválasztunk valakit, aki beszél, mielőtt kimegyünk a pályára. Ez egy olyan hagyomány, amelyet ebben az idényben vezettünk be. Szerintem jó, hogy van néhány perc, amikor egy játékos bátoríthatja a csapattársait.”

Arda Güler

„Jól van. Kezdőként is tud játszani, mivel az erőnléte ezt megengedi. Most harcolnia kell a helyéért. Türelmesnek kell lennünk vele.”

Szerződéshosszabbítások

„Amit a klub tett az olyan legendákkal, mint Modrić, Kroos vagy Nacho és a többiek, az az, hogy mindig kaptak plusz egy évet. Ez a klub elképzelése. Modrić és én beszéltünk egy hónapja erről, mindkettőnk elképzelése teljesen tiszta és egyértelmű volt.”

Egyensúly a kezdőkben

„A legjobbakkal kell játszanom. A legfontosabb, hogy megmaradjon az egyensúly. A két legfontosabb dolog a minőség és az egyensúly. Ha a kettőt megfelelően tudod kombinálni, sikeres lehetsz.”

Mbappé

„Látom és hallom, ami történik. Megértem, hogy ez mindennapos téma nektek, de számunkra a holnapi mérkőzés az. Jól kell befejeznünk az idényt. A mérkőzésről beszéltünk, videókat néztünk, megpróbáltunk a lehető legjobban felkészülni. Ez egy alapvetően fontos meccs az idényünk szempontjából. Jól akarjuk befejezni a szezont, próbálunk trófeákat nyerni. Rengeteg időnk lesz még a következő idényen gondolkodni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Courtois
Tovább

Courtois: Álmodoztam erről a napról

A belga kapus a Cádiz elleni bajnokin tért vissza súlyos sérülése(i) után. A klub hivatalos csatornájának munkatársa ezzel…