Baraja: A Mestalla ismét megmutathatja, hogy a szurkolói kivételesek

Rubén Baraja
Rubén Baraja (forrás: video screenshot, Valencia CF)

A Valencia edzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni bajnoki mérkőzés előtt.

Sűrű március

„Ha részt akarsz venni ebben a küzdelemben, ha minden meccsen versenyezni akarsz, ha a céljaid elérhető közelségben vannak, akkor pontokat kell szerezned. Ez az, amire szükségünk van, minden mérkőzést figyelembe véve, megfelelően felkészülve, nem olyan célokat állítva, amelyek nem a sajátjaink. Ez mindenki számára megfelelő, a célunk mindig a következő mérkőzés megnyerése. Az idény végén majd levonjuk a következtetéseket. Menet közben változtatni az elvárásokon nem feltétlenül tenne jót.”

A Real Madrid elleni mérkőzés

„A Bernabéuban lejátszott meccs első félideje jó volt, függetlenül az eredménytől. Szerintem megvoltak a lehetőségeink, kidolgoztunk helyzeteket, de a második félidőben nem játszottunk jól. Mindenek előtt megadtuk nekik a lehetőséget, hogy nagy előnyre tegyenek szert, nem voltunk azon a szinten, ami bennünk van. Ez nagyon zavart. Nem a saját szintünkön játszottunk. Ez most egy teljesen más mérkőzés, amelyen meg kell próbálnunk jobban végezni a dolgunkat, mint ahogy ott tettük. Ez most más helyzet, tudjuk, hogy mennyire nehéz mérkőzésnek ígérkezik, de nagyszerű mentalitással állunk elébe a saját szurkolóink előtt. Szerintem ha sok mindent jól, szinte tökéletesen csinálunk, akkor lehetnek helyzeteink, amelyekből ki fogjuk hozni a maximumot. Meg fogunk próbálni hűek maradni ahhoz, amiben hiszünk, amit eddig csináltunk. Megpróbálunk úgy játszani, hogy ők ne érezzék jól magukat a pályán, nyomás alatt akarjuk tartani őket, intenzív játékkal rukkolnánk elő, mindenek előtt támadnánk és gólhelyzeteket dolgoznánk ki. Remélhetőleg így szerezhetünk egy pontot vagy megnyerhetjük a meccset.”

Lehetséges túlpörgés a Real Madrid ellen

„Minden meccs más. A tavalyi mérkőzésnek teljesen más volt a kontextusa mint ennek, ráadásul az a Bernabéuban volt. Nem szeretnénk ugyanazt megismételni. Minden meccs más, remélhetőleg a legmagasabb szinten teljesítünk majd annak érdekében, hogy nyerjünk.”

Játékosok

„Almeida, López és Correia rendben vannak. A héten teljes értékű munkát végeztek. A Granada elleni meccsen André és Diego ott volt a kalapban, ma pedig mindhárman bevethetők. A mai keret nagyszerű hír, mivel az idényben először mindenki bevethető. Nagyon örülök, hogy mindenki a rendelkezésemre áll. Fontos, hogy mindenki kiveheti a részét az idény hajrájából.”

Almeida

„Nehéz helyzetben volt. Hosszú időre kiesett a csapatból, ilyenkor az első amit nézünk, az az ember. Látjuk őt mosolyogni, látjuk, hogy esélye van ismét játszani, ez nagyszerű. Ő adja nekünk az utolsó labdát, a játékunkban ő biztosítja a folytonosságot, de az egész idény során partvonalon kívül volt. Meg fogjuk próbálni kihasználni a kvalitásait.”

A Real Madrid középpályája

„Ez a csapatuk szíve, hiszen elképesztő kvalitásokkal bírnak, fizikálisan erősek, nekünk pedig meg kell próbálnunk úgy végezni a dolgunkat, hogy ez ne legyen hatással ránk.”

Mosquera

„Mérkőzések, játékpercek, tapasztalat és teljesítmény tekintetében folyamatosságot mutat. Ez nagyon jó, lehetőséget ad arra, hogy megújuljon, javuljon a kapacitása. De ezek miatt nem kell aggódnunk. Eddig a csapat remekül teljesített, jó úton haladunk, ugyanígy kell befejeznünk az idényt. A végsőkig ambiciózusnak kell maradnunk.”

Diego López

„Készen áll, jól érzi magát. Nagyszerű energiái vannak, remek mentalitású játékos, szinte követeli a játéklehetőséget. Egy kicsit le kell őt lassítanom.”

Mestalla

„Hazai pályán jó számokat hozunk, minden arról szól, hogy a hajrára is fenn tudjuk tartani ezt, ami nem könnyű. A Mestallában erősek vagyunk, ezért is remélem, hogy holnap is a legjobb változatunkat mutatjuk a pályán.”

Madridstore mezfeliratozás
Kattints a részletekért!
Vinícius

„A legjobb verziójára számítok. Csodás játékos, biztosan jó meccset akar játszani. Megpróbáljuk visszafogni a kvalitásait, amelyek nagyon komolyak, ezt csapatként kell megtennünk. A Real Madrid 11 emberrel játszik, nem csak Viníciusszal, hanem még 10 másik rendkívül magas szintű játékossal. Nem fogunk csak rá koncentrálni. Megpróbáljuk semlegesíteni a Real Madridot. A keret remekül reagált, ezért is vannak ott, ahol.”

Bellingham

„Fantasztikus játékos. Remek futballt játszik, befejező, gólszerző, fiatal, energikus, remekül bánik a labdával, sikeréhes, ambiciózus… Ő a totális futbalista, imádom. A játékunkat nem egyénekre, hanem csapatokra koncentráljuk.”

A mérkőzés sporton kívüli oldala

„Már sokszor megmagyaráztuk ezt a helyzetet. Tudjuk, hogy legutóbb mi történt, amikor ide jöttek, hogy miként reagált a Valencia és hogyan próbáltuk kezelni a helyzetet. Mindig megpróbáltunk ragaszkodni ahhoz, hogy nem tartjuk igazságosnak, ha olyannak hívnak, amik nem vagyunk, és úgy gondoljuk, hogy ebből a helyzetből mindenki tanult, Vinícius is, aki egy csodás játékos és remélem, hogy eljön a Mestallába. Logikus, hogy a csapatát képviseli majd, remélem, hogy kizárólag a sportról lesz szó. Szeretnénk jó meccset játszani, hogy a szurkolóink élvezzék a játékot. Ami történt, az egy szerencsétlen eset, aminek hatására a jövőbe kell tekintenünk, tanulnunk kell belőle, és mindenekelőtt a sportra kell koncentrálnunk, ami a fő célunk.”

Üzenet a szurkolóknak

„Olyan helyzetben vagyunk, amikor a Mestalla ismét megmutathatja, hogy milyen. Nem kell bizonyítanunk semmit, már sokszor megmutattuk, hogy példás közönségünk van. Ahogy a csapatot buzdítják, ahogy a közönség segít, ahogy a Valencia játékosai érzik a támogatást… Tudjuk, hogy a nyomás, a versenyhelyzet nagyon éles ezeken a meccseken, ebben reménykedünk is. Remélem, hogy a Mestalla úgy reagál, ahogy normál esetben szokott. Nincs már kapható jegy, a szurkolók nagyon várják a találkozót, szerintem pedig ismét meg fogják mutatni, hogy milyen is a Mestalla: Egy sokszínű szurkolótábor. Hallatni fogják a hangjukat a meccs alatt, de mindig tisztelettel, hiszen ezt reprezentálja ez a szurkolótábor. A holnapi egy újabb lehetőség, hogy megmutassuk, milyen szurkolók vagyunk.”

Kiállás a Mestalláért

„Már elmondtam, hogy a Valencia hogyan reagált. Mindannyian tudjuk, hogy 3 embert azonnal átadtak a rendőrségnek, hogy megállítsák a történéseket, a Valencia gyorsan reagált, teljes mértékben a szabályoknak megfelelően, ami fontos a klub számára. Úgy gondolom, hogy 3-4 ember hibázhat, előfordul, hogy úgy viselkednek, ahogy, de ez nem jogosít fel senkit arra, hogy egy egész stadiont vagy várost olyan jelzőkkel illessen, amelyek nem fedik a valóságot. Nem fogunk folyamatosan demonstrálni olyan dolgokat, amelyeket a történelmünk során már megmutattunk. Tudjuk, hogy a Mestalla sokszínű, tiszteletteljes. Nincs kétségem afelől, hogy a szurkolók a csapat mögött állnak majd. Ez egy futballmeccs, erre kell koncentrálnunk.”

A valenciai tűzeset

„A hétvége nagyon kemény volt a valenciaiak, a város és a mi számunkra is. Nem éreztük magunkat elég erősnek, hogy lejátsszuk a Granada elleni mérkőzést azok után, ami történt, amilyen fájdalmat éreztünk. Jó, hogy megemlékezünk az emberekről és megtapsoljuk azokat, akik megpróbálták megoldani a helyzetet, hiszen a segítségnyújtásuk alapvető fontosságú volt. Szerintem fenomenális a tisztelgés ötlete.”

A Valencia edzőjének lenni

„Minden alkalommal, amikor lehetőségem van a kispadon ülni és kimenni a Mestalla gyepére edzőként, büszkeség tölt el. Ez egy olyan kiváltság, amit nagyon élvezek. Remélem, hogy ez az energia és lelkesedés, amelyet a hét közben tapasztalok, jó meccset eredményez majd, a szurkolóink pedig élvezni fogják. Nem számít, hogy mi történik, mi azt szeretnénk, hogy az emberek úgy menjenek haza, hogy azonosulni tudnak a csapattal. Ez olyasvalami, amelyet a szurkolónk éreztetnek velünk minden meccsen, hiszen telt ház előtt játszunk, követik a csapatot, támogatják ezeket a játékosokat, akik hatalmasat fejlődtek csapatként. Hálásak vagyunk nekik, szeretnénk örömet okozni nekik.”

Videók a bírókról a Real Madrid csatornáján

„Nem láttam ezeket. A játékvezetők profik, tudják, hogy hogyan kezeljék az ilyen szituációkat. A holnapi meccs bírója számomra nagyszerűnek tűnik, csodás karrirrel a háta mögött, meggyőződésem, hogy gond nélkül képes lesz kezelni a helyzetet.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK