Diego López: Le tudjuk győzni őket

Diego López Noguerol
Diego López Noguerol (forrás: video screenshot, Valencia CF)

A Valencia sérülésből nemrég visszatért támadója a Real Madrid elleni bajnoki előtt.

Állapota

„Tökéletes, 100%-os állapotban vagyok. Alig várom, hogy újra játszhassak, már itt az ideje. A Sevilla ellen már készen álltam arra, hogy 10-15 percet a pályán legyek, a következő héten már teljesen felépültem és alig vártam az utazást Granadába. Minden jól ment már az első pillanattól kezdve. Eléggé felpörgettük az eseményeket, mivel 3-4 nappal korábban megkezdtük a futóedzéseket és a labdás gyakorlatokat mint ahogy terveztük, ezért is tudtam ott lenni Granadában. Ezen a héten már 100%-os munkát végeztem. A maszkban egy kicsit kényelmetlen, hiszen végül is van valami az arcodon, de egészen rendben van. Kicsit kidörzsöli az ember arcát, de egészen jól tart.”

Felépülés

„Kedden operáltak, aznap délután és éjszaka, valamint szerdán nagyon rossz volt, de akkor már haza is küldtek, így a hét hátralévő részét otthon töltöttem. Hétfőn már bejöttem az edzőközpontba dolgozni. Már azon a héten elkezdtem javulni, már futottam is. Minden nagyon jól ment.”

Sérülés

„Amikor lekönyököltek, hallottam belülről a hangot, mintha valami eltört volna, ekkor teljesen kiakadtam. Nem éreztem fájdalmat abban a pillanatban. Összességében egészen jól tűrtem. Nem voltak fájdalmaim az ezt követő napokban sem. Nyilvánvaló, hogy Centelles nem szándékosan csinálta ezt, sokszor bocsánatot is kért már a helyszínen, majd üzenetet is írt, leírta, hogy nem direkt csinálta, nagyon sajnálja és mielőbbi felépülést kíván. Ez egy meccs közbeni szituáció volt.”

A tavalyi meccs a Real Madrid ellen

„Jó emlékeim vannak róla. Remélem, hogy a csapat meg tudja ismételni a győzelmet, függetlenül attól, hogy ki szerzi a gólt, ami számomra másodlagos. A legfontosabb az, hogy megszerezzük a három pontot és a győzelmet.”

A csapat gólpasszkirálya

„Jól megértjük egymást Hugo Duróval, de a munkám része a gólszerzésen kívül a gólpasszok kiosztása is. Bármi, amivel hozzá tudok tenni és amivel segíthetem a csapatot, jöhet. Hugo nagyszerű idényt fut, 10 gólja van, sokat ad nekünk elöl, segítenie kell minket a góljaival.”

Legjobb pillanat

„Nem vagyok itt hosszú ideje, 2023 végén érkeztem. A december szenvedősre sikerült, mivel sok mérkőzésünk volt, aztán ott voltam a válogatottban is, rengeteget játszottam, ez kicsit nehéz időszak volt, de aztán az ünnepek alatt pihentem, otthon voltam a családommal, barátaimmal, ez sokat segített. Tiszta fejjel léphettem át az új esztendőbe, jól kezdtem az évet.”

„Időről időre nekünk is szükségünk van a pihenésre, még ha ez kívülről nem is látszik, hiszen rengeteg meccs és utazás van. Egy hét pihenő jót tesz a fejeknek is. Az, hogy behívnak a válogatottba, nagy büszkeség, de emellett heti két meccset játszol, sok a lábadban a játékperc. Az ember rövid ideje van a legmagasabb szinten, de azonnal látja, hogy fel kell vennie a tempót, ami egy folyamat. De ennyi. Remélem, hogy így folytatom majd.”

A csapat

„Meglehetősen kiegyensúlyozottak vagyunk ebben az évben, különleges élmény olyan csapatok ellen játszani, mint a Barcelona, a Real Madrid és az Atlético Madrid. Várjuk ezeket a találkozókat, különösen az odavágók után. Ott nem a legjobb arcunkat mutattuk, így azzal a céllal megyünk ezekbe a meccsekbe, hogy megmutassuk a szurkolóinknak, hogy ezek csak botlások voltak és nem azt a Valenciát láthatták, akik egész évben voltunk. Azon dolgozunk, hogy Baraja elképzeléseit meg tudjuk valósítani a Real Madrid ellen és megnyerjük a meccset. Jó évünk volt, védekezésben nagyon jók vagyunk, le tudjuk győzni őket.”

Mestalla

„Egész évben ugyanaz a helyzet, bárki is az ellenfél, a Mestalla mindig teljesen tele van, ez látszik a nézőszámokon. Sokat segítenek nekünk, ahogy az előző idényben is, kulcsfontosságúak lesznek. A Mestalla az a Mestalla. Az ellenfelek félnek itt játszani, mivel a közönség végig mögöttünk áll, soha nem állnak le, folyamatosan bíztatnak minket, ezt érzik a játékosok. Az ellenfél nem 11 ellen játszik, hanem az egész stadion ellen. Ez sokat segít nekünk, az ellenfél számára pedig nagyon megnehezíti a dolgokat.”

Futballra koncentrálni

„Azt akarom, hogy különleges meccs legyen, ha pedig a figyelem a pályán kívülre terelődik, akkor azt akarom, hogy a tűzoltókra irányuljon és mindazokra, akik segítettek a tűzvésznél, hiszen az embereknek erre kell koncentrálniuk.”

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Brahim és Arda Güler (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Villarreal elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Villarreal elleni bajnokin. Kezdőcsapat 13. Lunin17. Lucas Vázquez3. Militão22. Rüdiger20. Fran García15.…