Baraja: Örülnünk kell az eredménynek

Rubén Baraja
Rubén Baraja (forrás: video screenshot, Valencia CF)

A Valencia mestere is nyilatkozott a Real Madrid elleni döntetlen után.

Nagy iramú mérkőzés

„Feszült meccs volt, sok dolog történt. Az első félidei teljesítményünk elég jó volt. Hibákra kényszerítettük a Real Madridot, nyomás alatt tartottuk őket és gólhelyzeteket dolgoztunk ki. Szerintem az első góljuk nem volt igazságos az első félidő alapján, de gyors akció volt. A második félidőben a döntetlenig több lehetőségük volt, bár akár 3-1 is lehetett volna. Nem sikerült kihasználnunk Diego helyzetét. Az utolsó pillanatokban a csapat a cserék és a sérülés után még megpróbált nyomni, ekkor számos helyzetet kidolgoztunk, volt egy meg nem adott büntető és Peter helyzetei, amelyekből gólokat szerezhettünk volna. Az utolsó másodpercekben úgy láttam, hogy a bíró azt mondta, hogy ez volt az utolsó mozzanat, és belefújt a sípjába, mielőtt a Real Madrid játékosa középre adta volna a labdát, úgyhogy az akció már nem volt érvényes. Ez egy magas szintű mérkőzés volt, sok dolog tetszett a csapatban. Sok mindent jól csináltunk annak érdekében, hogy megszerezzünk egy pontot.”

Értékes pont

„Mindig minden pontnak nagy jelentőséget tulajdonítok. Amiatt, hogy a Real Madridot olyan helyzetbe hoztuk, hogy majdnem három pont lett belőle, lehet, hogy nem tűnik elégnek az egy pont, de szerintem nagyon jól megálltuk a helyünket. Megmutattuk a játékunkban a saját identitásunkat, a csapat kiegyensúlyozott volt. A Real Madrid nem jelentett nagy veszélyt számunkra. Az elvégzett munkánk nem eredményezett győzelmet, de azt igen, hogy egy nagyon értékes pontot szerezzünk a szurkolóink támogatásával, akik ismét alapvető fontosságúak voltak. Szerintem örülnünk kell az eredménynek, bár szerettünk volna nyerni.”

Diakhaby

„Nem tudjuk, hogy mi lehet a vége. Ez az este rossz híre. Nagyon fontos játékos számunkra. Meglátjuk, hogy mi történik. Amikor ilyen dolgok előfordulnak, rájössz, hogy vannak dolgok, amiket nem irányíthatsz. Ez egy olyan eset volt, ami nem tűnt veszélyesnek, mégis el kellett hagynia a pályát, meglátjuk, hogy mennyire lesz súlyos. Néha a dolgok nagyon súlyosnak tűnnek, de mégsem olyan komolyak. Reméljük, hogy most is így van, de a játékosok reakciói nagyon ijesztőek voltak. Reméljük, hogy nem olyan nagy a baj, mint amilyennek érezték a pályán.”

Mestalla

„Mindig elmondtam, hogy a Mestallának nem kell bizonyítania semmit, de ma megvolt a lehetőségünk, hogy megmutassuk, milyen szurkolók is vagyunk. A mérkőzés úgy zajlott, ahogy egy focimeccsnek zajlania kell. A szurkolók feltüzeltek minket, tudják, hogy a csapatnak kell a támogatásuk. Nagy a rivalizálás, az emberek ilyenkor fütyülnek. A Mestalla ismét jó hangulatot árasztott, ami az ilyen meccsekre jellemző.”

Többet akartak

„Az egy pont nem elegendő számunkra, mivel hosszú ideig előnyben voltunk, az utolsó pillanatokban pedig kerestük a 3-2 lehetőségét. Megvolt a lehetőségünk az utolsó percekben elérni azt. Szerettünk volna három pontot szerezni, de meg kell elégednünk az egy ponttal, még akkor is, ha az nem tűnik olyan soknak.”

Madridstore mezfeliratozás
Kattints a részletekért!
Komplett teljesítmény

„A Real Madrid mind egyénileg, mind csapatszinten komoly erőkkel bír. Megpróbáltuk úgy alakítani a meccset, hogy ne érezzék jól magukat, letámadtunk, lezártuk a területeket. Sikerült is elérnünk ezt az első félidőben, két gólt is szereztünk. Remekül tartottuk ezt az energiaszintet. Kár, hogy 2-1-re módosult az állás. Úgy mentünk a második félidőbe, ahogy akartunk, ez vezetett oda, hogy közelebb kerültünk a pontszerzéshez egy csapat ellen, amely komoly kvalitásokkal bír és halálos az utolsó harmadban. Úgy gondolom, komplett mérkőzést játszottunk.”

Reklamáció a Real Madrid részéről

„Én is reklamáltam és mondtam dolgokat a negyedik játékvezetőnek. Még a bíróval is beszéltem a szünet előtt, de ennyi. Láttam, hogy az utolsó akció úgy jött, hogy túl sok hosszabbítást hagyott az első félidőben. De nem láttam különbséget a reklamációk között.”

A Real Madrid meg nem adott gólja

„A bíró azt mondta, hogy vége lesz a meccsnek, majd amikor kifelé ment a labda, lefújta a mérkőzést. Így az akció érvénytelen. Ez okozza a vitát. Megértem, hogy a Real Madrid reklamál. Ez normális, egészen addig, amíg tisztelettel tesszük. Nem fogok kommentálni semmi mást. A bíró úgy döntött, hogy vége, és ennyi.”

Nyomás a lelátókról

„Ez is része annak, ami megtörténhet. Ha van valami értékelhető, akkor az az, hogy a szurkolók magas szinten szurkoltak, tisztelték a Real Madrid játékosait. A füttyszó megszokott a futball világában egy-egy játékos irányába. Ismét megmutattuk, hogy fantasztikus szurkolótáborunk van. Ami korábban történt, nem történhet meg újra.”

Javi Guerra

„Jó formában volt, tetszett az edzésmunkája a héten. Más profilú játékos mint Guillamón. Több mélységet és letámadást jelent számunkra. Szerintem jól végezte a dolgát. Meg kell értenie, hogy ezen a poszton miként kell irányítania a ritmust, ebben fejlődik. Hugo is remekül szállt be. Mindenki, aki pályára lépett, keményen szállt be, a cserék frissességet adtak a csapatnak. Mindenki elvégezte a dolgát.”

Vinícius

„Nincs mit mondanom. A tények és a képek magukért beszélnek. Nem figyeltem rá.”

Forrás: valenciacf.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK