Másfél hónap bajnoki pihenő várhat Bellinghamre

Jude Bellingham
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

A legrosszabb esetben az angol játékos legközelebb április 16-án léphet majd pályára legközelebb spanyol bajnoki mérkőzésen.

Mint ismeretes, Jude Bellingham-et Jesús Gil Manzano a Valencia elleni mérkőzés botrányos lefújását követően azonnali piros lappal kiállította, miután az angol játékos hevesen reklamált az érthetetlen ítélet miatt, melynek eredményeként az általa szerzett győztes gól érvénytelennek minősült.

A Valencia – Real Madrid mérkőzés utolsó pillanataiban, 2-2-es állásnál Jude Bellingham befejelte a hazaiak kapujába a győztes találatot Brahim Díaz beadása után, ám Gil Manzano máshogy gondolta, és még azelőtt véget vetett a játéknak, hogy a labda elérte volna Bellingham fejét.

A játékvezető a mérkőzésről szóló jegyzőkönyvében a következőt írta: “A 99. percben Jude Victor William Bellingham piros lapot kapott, mert még a pályán agresszívan közeledett felém, miközben kiabált és többször elismételte: ez egy kiba*zott gól.”

A találkozót követően Bellingham közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben a következő szerepelt: „Ez egy kiba*zott gól, a labda a levegőben volt. Mi a fa*zom ez?”

A találkozó után a hazaiak vezetőedzője, Carlo Ancelotti is kifejezte nemtetszését Bellingham piros lapja kapcsán.

„Bellingham piros lapja felidegesített minket, mert nem mondott semmi sértőt. A frusztráció tört ki belőle. Annyit mondott: ’ez egy kib*szott gól’ – és ez az igazság.”

Madridstore mezfeliratozás
Kattints a részletekért!
Meddig lehet eltiltott Bellingham?

A spanyol szabályok szerint Bellingham 2 vagy 3 mérkőzéses eltiltásra számíthat a piros lapja nyomán. A spanyol szövetség szabályzatának 127-es pontja szerint a játékos ilyen eltiltással számolhat, ha „a játékvezető, a játékvezetői asszisztensek vagy a negyedik játékvezető ellen nyilvánít véleményt, amennyiben az nem minősül súlyosabb vétségnek.”

Miközben a Madrid vitatja a játékos kiállítását, arra alapozva, hogy nem a játékvezetőt sértegette, úgy tűnik, hogy a nemzetközi szövetség szabályai Gil Manzano döntésének kedveznek. A labdarúgás szabályainak kidolgozásáért felelős IFAB szabályai szerint a játékost ki kell állítani, ha támadó, sértő vagy gyalázkodó nyelvhasználatot alkalmaz.

Milyen meccseket kell kihagynia az angolnak?

Ha két meccsről tiltják el, akkor Bellingham nem lesz ott a Madrid Celta elleni hazai meccsén március 10-én, továbbá kihagyja az Osasuna elleni, március 16-i idegenbeli bajnokit is.

Ha három meccsre tiltják el, akkor az Athletic Club elleni, március 31-én lejátszandó hazai bajnokin sem számolhatnak vele.

Tehát ha a legmagasabb kiszabható büntetést kapja, úgy legközelebb a LaLiga 31. meccsnapján, a Real Mallorca elleni idegenbeli bajnokin léphet pályára az április 13/14-es hétvégén.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK