Újabb vizsgálat rasszista sértegetés miatt Valenciában

Vini Jr.
Vini Jr. (forrás: realmadrid.com)

Ezúttal egy videó kapcsán nyomoznak, amelyen az látható, hogy egy gyerek majomnak nevezi Viníciust a Mestalla lelátóján.

A LaLiga vizsgálódik egy közösségi médiában felbukkant videó kapcsán, melynek tanúsága szerint egy gyerek majomnak hívja Vinícius Júniort a Valencia – Real Madrid mérkőzés alkalmával a nézőtéren.

A videót az ESPN Brazil hozta nyilvánosságra, akik a felvételt készítő hölgyet is megszólaltatták. A videó készítője elmondta, hogy a rendőrséget is hívták az eset kapcsán. A LaLiga korábban már jelentette a hatóságoknak az állítólagos rasszista megnyilvánulásokat.

Érdekesség, hogy a felvételen az látható, ahogy a gyermek édesanyja (?) a majmozásra nem reagál, azonban rossz néven veszi, hogy a hölgy az esetet rögzítette.

A mérkőzés az első alkalom volt Vinícius számára a Mestallában azóta, hogy 2023 májusában a spanyol szövetség jelentése szerint „szurkolók százai” részéről volt rasszista szidalmaknak kitéve a mérkőzés előtt, továbbá a találkozón is voltak hasonló esetek.

Vinícius szombaton este kétszer is betalált a Valencia kapujába, aminek köszönhetően a Madrid kétgólos hátrányból állt fel és ért el 2-2-es döntetlent. A góljai után a 23 éves játékos a füléhez mutatott és öklét a Valencia szurkolóinak irányába emelte.

Az előző mérkőzésen a Mestallában tapasztalt rasszista megnyilvánulások világ szinten a problémára irányították a figyelmet, az eredmény három szurkoló örökös stadionból való kitiltása volt a Valencia részéről, akiket azonosítottak a rasszista sértegetések elkövetésével, továbbá három zárt kapus mérkőzés a szövetség döntése alapján. Vinícius októberben a bíróságon is tanúskodott az ügyben.

A Valencia és a LaLiga hónapokig dolgozott azon, hogy minimalizálja a balhé esélyét, és biztosítsa, hogy bármi is történjék a szombati meccsen, gyors intézkedésekre kerüljön sor.

Rendszeres egyeztetéseket tartottak azzal kapcsolatban, hogy kiszűrjék a rasszista viselkedést, továbbá kommunikációs stratégiát dolgoztak ki azzal kapcsolatban, hogy mit is csinálnak. A Valencia szurkolói levelet kaptak a klubtól a jegyeik mellé a Bernabéuban megrendezett novemberi mérkőzés előtt, emlékeztetve őket arra, hogy a Valencia nem rasszista és arra kérve őket, hogy ne üljenek fel semmilyen provokációnak. Rasszista esetekről nem számoltak be akkor, de Vinícius-t folyamatosan fütyülték és heccelték a Valencia szurkolói.

Forrás: The Athletic
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Real Madrid a LaLiga bajnoka
Tovább

Íme a 2024/2025-ös bajnoki menetrend

Hivatalossá vált a Real Madrid bajnoki menetrendje, már ami a hétvégéket és a hétközi fordulókat, illetve az ellenfeleket…