Marco Rose: Biztosak vagyunk benne, hogy megfordíthatjuk az állást

Marco Rose
Marco Rose (forrás: realmadrid.com)

Az RB Leipzig edzője a Real Madrid elleni BL-mérkőzés előtt.

A párharc

„A párharc a Real Madridnak áll, de a futballban semmi sem garantált. Érezzük, hogy a világ összes trófeáját megnyerték már, de elszántan, harcosan kell a mérkőzést megközelítenünk, meg kell mutatnunk, hogy nem érdemtelenül vagyunk a legjobb 16 között a BL-ben. Meg vagyunk győződve róla, hogy megfordíthatjuk az állást. Ha nem gondolnánk, hogy nyerni tudunk, akkor haza is mehetnénk. Hiszünk benne.”

Játékvezetés

„Nem aggódom a játékvezetők miatt. Magabiztosak vagyunk. A futballban bármi megtörténhet, ezt a Valencia elleni meccsen láthattuk. Ha én lennék a Real Madrid edzője, én is mérges és dühös lennék. De a dolgok a végén kisimulnak. Ha úgy érzi az ember, hogy igazságtalanul kezelik, az nem jó. Erre a mérkőzésre egy jó olasz bírót kaptunk, aki biztos vagyok benne, hogy jól teljesít majd.”

Bellingham

„Nagyszerű srác. Nagyszerű karakter, egy harcos, aki minden meccset meg akar nyerni. A Real Madridnál különleges szerepe van, remekül beilleszkedett az első évében, vezérré vált a csapatban. Meglep, hogy milyen sok gólt szerzett, nem gondoltam volna, hogy az első idényében ez lesz, vagy hogy ilyen fontos találatokat szerez. Nincsenek határok számára.”

Brahim és a veteránok

„Ez egy csodás játékosokkal teli csapat. Tisztelem az idősebb játékosokat is, mint amilyen Luka Modrić, Toni Kroos. Lehet, hogy Brahim Díaz, aki az első mérkőzésen szerezte a győztes góljukat, nem annyira ismert, de ő az egyetlen, akiről ez elmondható, mindenesetre én jól ismerem őt az UEFA Ifjúsági Ligából, és biztos vagyok benne, hogy nagyon ismert lesz.”

A mérkőzés

„Képesek vagyunk gondot okozni a Real Madridnak. Gyors, fizikálisan erős csatáraink vannak, mögöttük olyan kiváló labdarúgókkal mint Dani Olmo vagy Xavi. Hátul pedig Willi Orbánnal remek védelem épült. De a védekezés önmagában kevés lesz Madridban. Támadásban is keresnünk kell majd a lehetőségeket. Az, hogy mennyire magabiztosan tesszük ezt, rajtunk múlik. A Real Madrid hazai pályán nagy nyomást jelent majd. Fontos, hogy megpróbáljuk a saját játékunkat rájuk erőltetni, nem pedig kizárólag védekezni. A játékstílusunkon nem sokat változtatunk a meccsre. Persze tisztában vagyunk azzal is, hogy lesznek olyan szakaszok a találkozón, amikor mélyen kell majd védekeznünk.”

Ancelotti dicsérő szavai

„Természetesen örülünk neki, de úgy gondoljuk, hogy teljesen megérdemelten kaptuk. Az első meccsen jól játszottunk, meg is kellett volna szereznünk a vezetést, de aztán jött Brahim nagyszerű mozdulata, aminek köszönhetően hátrányba kerültünk. Mindenesetre egyenrangú felek voltunk. Egy évvel ezelőtt megmutattuk ellenük, hogy mire vagyunk képesek, megvertük őket a Red Bull Arénában. Meg akarjuk mutatni, hogy megérdemelten vagyunk itt.”

Forrás: rbleipzig.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK