Nyland: A Madridnál bárkit képesek pótolni

Örjan Nyland
Örjan Nyland (forrás: youtube screenshot, Sevilla FC)

Az RB Leipzig korábbi kapusa, aki jelenleg a Sevilla együttesében véd, a német klub honlapjának adott interjút a Real Madrid – RB Leipzig BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt.

A Real Madrid jelenlegi formája

„A Real Madridnak úgy kellett ebben az idényben lavíroznia, hogy több alapvető fontosságú játékosa is kiesett sérülés miatt. David Alaba és Éder Militão vélhetően ebben az idényben már nem lépnek pályára. Jude Bellingham és Rüdiger is sérült volt nemrég, de mindketten visszatértek már. Ez nagyon fontos a csapatuknak. A sérülések ellenére még mindig elképesztő kvalitásokkal bírnak. Például az, hogy Luka Modrić beállhat a padról, sok mindent elmond a keretük mélységéről.”

„A Real Madridban emellett számos olyan játékos van, aki rendkívül sokoldalú. Például Aurélien Tchouaméni vagy Eduardo Camavinga. Mindketten középpályások, de a védelemben is használhatók, ráadásul nagyszerű eredménnyel.”

„A stadionjuk is nagyszerű, egy igazi futballtemplom. Ez az egyik olyan helyszín, ahol minden profi futballista pályára akar lépni. A hangulat kiemelkedő, a lelátók nagyon meredekek. Annak ellenére, hogy a Sevillával kikaptam, felejthetetlen élmény volt számomra itt pályára lépni.”

A Madrid erőssége

„A Real Madrid nem igazán hibázik, a gólszerzéshez pedig néhány helyzet is elég nekik. A sérülések ellenére nagyon stabil a védekezésük, a bajnokságban a legkevesebb gólt kapták. Szerintem ez az olasz edzőjüknek, Carlo Ancelottinak köszönhető. Rengeteg tapasztaltat van, már sok alkalommal megmutatta, hogy a csapatai nagyon stabilak hátul. A Real Madrid különösen veszélyes, mivel remekül kontráznak, fordulnak. Amikor megszerzik a labdát, hihetetlenül gyorsan törnek előre. Vannak játékosaik, akik kifejezetten erre születtek, mint Vinícius vagy Rodrygo. A Madrid összességében nagyon hatékony a kapu előtt.”

A siker kulcsa

„Erős csapatuk van, ez egyértelmű. Annak idején nekünk is megvoltak ellenük a lehetőségeink, de kihagytuk őket. Ugyanez volt most az odavágón is. Megvoltak a gólszerzési lehetőségek. Ki kell használni ezeket, ha le akarod győzni a Real Madridot. Az RB Leipzig megmutatta két évvel ezelőtt, hogy képes versenyre kelni velük. Akkor nyerni tudtak a Real ellen. A Sevillával is éreztem, hogy volt keresnivalónk. Szorítok a srácoknak, nézni fogom a meccset a TV-ben. Egyértelmű, hogy lehetséges nyerni ellenük Madridban.”

A meg nem énekelt hősök

„Szerintem Aurélien Tchouaméni és Eduardo Camavinga nagyon erősek. Nagyon fontos szerepet töltenek be a csapatban ebben az idényben, a fejlődésükben újabb ugrást láthattunk. Alaba és Militão kiesett? Nem probléma. Tchouaméni középső védőként játszik, alig veszed észre, hogy nem ez a kedvenc posztja. Camavinga is tud középen vagy a szélen védekezni. Mindegy, hogy hiányoznak fontos játékosok, tudják őket pótolni. Ez a Real Madrid nagy erőssége.”

RB Leipzig

„Ha az időbeosztásunk lehetővé teszi, akkor követem az RBL meccseit. Mivel nem vagyunk érdekeltek európai kupákban a Sevillával, hétközben jellemzően tudom nézni őket. Tehát nem bánnám, ha a srácok pár körön még túljutnának. Élvezem a meccseiket ebben az idényben. Sok a fiatal, tehetséges játékos a csapatban. A családommal jól érezzük magunkat Spanyolországban, de hiányzik nekünk Lipcse. Nagyon jól éreztük magunkat ott, nagyszerű évet töltöttem el a klubnál. Sok szép emlékem van, amelyek közül egyértelműen a kupagyőzelem az első számú. Mindig örülök, ha hallok a srácok felől. Néhányukkal még mindig rendszeres kapcsolatban vagyok, ilyen például Yussi Poulsen vagy Kevin Kampl.”

Forrás: rbleipzig.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK