Marco Rose: Gratulálok a Real Madridnak a továbbjutáshoz

Marco Rose és Ancelotti
Marco Rose és Ancelotti (forrás: realmadrid.com, video screenshot)

A német csapat részéről az edző és három játékos is nyilatkozott a tegnap esti mérkőzés után.

Marco Rose:

„Gratulálok a Real Madridnak a továbbjutáshoz. Nagyszerű meccset játszott a csapatom, büszke vagyok a srácaimra. Természetesen csalódottak vagyunk a kiesés miatt és azért is, ahogy történt, hiszen nagyon közel voltunk ahhoz, hogy továbbjussunk.”

„Mindkét mérkőzésen megmutattuk, hogy hittünk a sikerben. Bíztunk magunkban, ennek megfelelően cselekedtünk. Sajnos a végén nem sikerült betalálnunk.”

Willi Orbán:

„Mindkét mérkőzésen jól teljesítettünk, jobb eredményt is elérhettünk volna. Ma is nagyon sok helyzetünk volt, amelyeket csak gólra kellett volna váltanunk. Voltak pillanatok mindkét meccsen, amikor nem nekünk állt a zászló, de nekünk magunkat kell megvizsgálnunk. A bekapott gólnál megpróbáltam kiszorítani, de aztán így felszabadult a belső oldal. Vinícius Jr. világklasszis játékos, remekül csinálta.”

„Most ideje a bajnokságra koncentrálnunk. Nyernünk kell szombaton a Darmstadt ellen. Ma sok energiát használtunk el, megfelelően kell regenerálódnunk. Aztán mehetünk a három pontért hazai pályán.”

Benjamin Henrichs:

„Ha a 180 percet nézzük, egyértelműen nagyobb helyzeteink voltak mint a Real Madridnak. Nem igazán tudom, hogy ma hogyan szereztek gólt. Nagyszerű első félidőt hoztunk. Nálunk volt a labda, a Madrid sokszor csak kereste. Nem tudom, hogy mikor volt utoljára olyan, hogy a Real Madrid szurkolói hazai pályán fütyülték a csapatukat.”

„Mindenesetre ki kellett volna használnunk a lehetőségeinket, ahogy az első meccsen is. Azzal a sok helyzettel, amiket kidolgoztunk, egyszerűen nem engedhetjük, hogy megússzák. Gólra kellett volna váltanunk őket.”

„Sokat tanulhattunk ebből a két meccsből, de most elképesztően csalódottak vagyunk. Közel voltunk, láthattuk, hogy egyértelműen tudjuk tartani velük a lépést.”

Xaver Schlager:

„Jó meccset játszottunk, sok helyzetünk volt, megfelelően lavíroztunk a biztonság és a kockázat között. De végül nem lőttünk gólokat. A Madrid egyik támadásánál nem védekeztünk jól. Másért nem hibáztathatjuk magunkat. Az 1-1-es végeredmény furcsa, hasonló volt a meccs mint az odavágó.”

„Jól éreztük magunkat, jó meccset játszottunk idegenben. Még a hazai szurkolók is fütyültek. Néhány év távlatából ez biztosan egy szép emlék lesz.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…