Ancelotti: A Real Madridnál egy döntetlen már egy lépés a krízis felé

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Celta Vigo elleni győzelem után is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„Hozzáállásban, intenzitásban, nyomásgyakorlásban és labdajáratásban is javultunk. Persze a szerdaihoz képest nem volt nehéz. Kihasználtuk a rögzített helyzeteket az előny megszerzéséhez, aztán lezártuk a dolgot. Örülünk, motiváltak vagyunk és a feladatra koncentrálunk, hiszen ez egy fontos szakasza az idénynek. A Real Madridnál egy döntetlen már egy lépés a krízis felé.”

„Kicsit aggódtam, amikor nem akart jönni a második gól, de amikor megjött, átszakadt a gát és a legjobbunkat hoztuk. A pontok nagyon fontosak ebben a szakaszban, ez pedig most három nagyon fontos pont, ahogy a következők is lesznek, hiszen tíz meccs van hátra a bajnokságból. Nem engedhetünk ki.”

Modrić megünneplése

„Megérdemelte, mivel nagyszerű teljesítményt nyújtott. Ő és Camavinga diktálták a tempót. Nagyon tetszett a játéka, a szurkolók és mindannyian nagyon közel állunk hozzá. Jól megérdemelt ováció volt.”

Vini Jr. teljesítménye

„Mondtam neki, hogy ő a legjobb. Véleményem szerint ő az. Próbálkozik, az első gólt ő lőtte. Rüdigernek és Nachónak is elmondtam, hogy ők a legjobbak. Bizalmat kell közvetítenem feléjük.”

Vini sárga lapja

„Azt hittem, hogy elszakad a meze. Nagyon csúnya incidens volt. A bíró jól döntött, mindketten megkapták a sárga lapot. Vini Jr. frusztrált volt, ilyenkor ez normális. Amit mondtam neki, az kettőnk között marad. Ez egy olyan dolog, amiről beszéltünk már és amiről beszélni is fogunk. Ez nem csak Vini Jr. problémája. Túl sok lapot kaptunk az elmúlt időszakban, ez pedig a csapat számára büntetés, ahogy például Bellingham esetében is láthatjuk. Javulnunk kell ebben.”

Rüdiger

„Ő egy nagyon megbízható profi, vannak komoly és ironikus pillanatai. Vannak nagyszerű és totálisan pesszimista pillanatai. Ő egy nagyszerű játékos.”

Arda Güler első gólja a Real Madrid játékosaként

„Nem játszott sokat, három percet. Meg voltam győződve róla, hogy tehet valamit, ő pedig egy nagyszerű tehetséghez méltó mozdulatot mutatott be. Ő egy kiváló tehetség, akin azok, akik minden nap látják őt, láthatják, hogy mennyit javult az elmúlt időszakban. Nagyobb intenzitással dolgozik, megmutatta a kvalitásait. Nagy jövő áll előtte itt, senki nem gondolja ezt másképp.”

Camavinga teljesítménye

„Nagyon jól játszott a kedvenc posztján. A Lipcse ellen belül játszott, ami nehezebb volt számára. Sokkal jobban érzi magát pivotként, de néha középre kell húzódnia a csapat érdekében.”

Rodrygo

„Az utolsó érintés hiányzott neki, de fontos szerepe volt az első félidőben a jobb oldalon, ahol Valverdével és vele előnyben voltunk. Az egyetlen dolog ami hiányzott neki, az a gól. Remekül támadott le elöl.”

Brahim válogatottsága

„Spanyolországnak sok kiváló játékosa van, nem könnyű bekerülni a keretbe. Nem tudom, hogy miként dönt majd.”

Különbségek a LaLiga és a PL között

„A LaLiga teljesen más. A PL-ben nagyobb az intenzitás, de taktikai szinten a LaLiga sokkal jobb mint az angol liga. Ha intenzitásról, iramról beszélünk, akkor a PL-ben ez talán nagyobb, de a LaLiga csapatainak jobbak a taktikai kvalitásai.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK