Michael Owen: Kroos és Modrić sem lesz itt örökké

Michael Owen
Michael Owen (forrás: youtube screenshot, Up Front With Simon Jordan)

A korábbi angol kiválóság Arda Güler helyzete kapcsán mondta el gondolatait az AS újságírójának, felelevenítve saját emlékeit a galaktikus korszakból.

„Arda Güler helyzete? Szeretném elmondani, hogy ezt magam is megéltem. Az állítólagos felháborodása, vagy az, ha mérges, egyensúly kérdése. Elmehetsz egy kevésbé nívós csapatba játszani minden héten, vagy a legnagyobb játékosoktól tanulhatod meg a dolgokat, velük edzhetsz, velük játszhatsz. Ez egy megfizethetetlen tapasztalat.”

„Modrć és Kroos sem lesz itt örökké, vagyis ezeknek a fiatal középpályásoknak igazi esélyük adódik majd a Real Madridban, hosszú karrierje is lehet itt a megfelelő embernek.”

„Egy nemzet súlya nyomja a vállát. Az esetében nem csak a játékosról és a közvetlen környezetéről van szó, hanem ott van mögötte egy óriási, szenvedélyes ország. De ahogy mondtam, jó kezekben van. Bízzanak a folyamatban… Egy Carlo Ancelottihoz hasonló ember remekül tudja kezelni az ilyen szituációkat.”

„Én annak idején egy kellemes környezetbe, csúcsjátékosok közé csöppentem be. Azt hiszem az a „galaktikusok” éve volt. Ronaldo, Figo, Zidane, Beckham, Roberto Carlos, Raúl… Végeláthatatlan volt a csúcsjátékosok sora. Viszonylag gyorsan lezajlott az átigazolásom, és bár néhány játékossal azonnal megjelent a nyelvi probléma, voltak olyanok mint Salgado, Figo, Raúl Bravo, Pavón vagy Ronaldo, akik beszéltek angolul, ez pedig sokat segített. De mindenki örömmel fogadott.”

„Az emberek persze azt feltételezik, hogy ha ilyen sok nagy név van egy öltözőben, akkor az biztosan nem barátságos környezet, de igazából csodás volt. A brazil srácok nagyon barátságosak és befogadók voltak. Figo tökéletesen beszélte az angolt, rengeteget segített nekem. Ott volt Beckham és Woodgate is, plusz Gravesen, aki akkor érkezett. Sokan voltak, akikhez tudtam szólni, akikkel tudtam beszélgetni. Jó volt annak az öltözőnek a részesévé válni.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK