Hivatalos közlemény

Real Madrid hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra.

Az El Sadarban lejátszott, legutóbbi bajnoki mérkőzésen játékosunk, Vinícius Jr. elleni, ismételt sértő megnyilvánulások miatt a Real Madrid C. F. az alábbiakat közli:

  • Klubunk panaszt nyújtott be a Királyi Spanyol Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságához a mérkőzés játékvezetőjével, Juan Martínez Munuerával szemben a játékvezetői jelentés hanyag elkészítése miatt. A játékvezető önként és szándékosan hagyta figyelmen kívül a Vinícius Jr-t ért inzultusokat, durva bekiabálásokat ellenére annak, hogy játékosaink még abban a pillanatban, amikor ezek megtörténtek, határozottan figyelmeztették őt.
  • Fentieken túl a Real Madrid az említett sértésekkel, durva bekiabálásokkal összefüggésben panaszt nyújtott be ugyanezen testülethez, valamint a panaszát továbbította a sportban előforduló erőszak, rasszizmus, idegengyűlölet és intolerancia elleni állami bizottsághoz is annak érdekében, hogy az elkövetőket azonosítsák és megbüntessék.
  • Az El Szadarban történt sajnálatos események fényében a Real Madrid kibővítette a múlt pénteken, március 15-én a gyűlölet-bűncselekmények és diszkrimináció elleni ügyészséghez benyújtott feljelentését, amelyet még az Olimpiai Stadionnál és a madridi Metropolitano környékén tapasztalt, Vinícius Jr. elleni rasszista és gyűlöletkeltő incidensek kapcsán tett.

A Real Madrid ismételten elítéli ezeket a rasszista, diszkriminatív, gyűlöletkeltő és erőszakos támadásokat, egyúttal követeli, hogy az illetékesek egyszer s mindenkorra tegyék meg a szükséges intézkedéseket annak érdekében, hogy felszámoljuk azt az erőszakot, amelyet játékosunknak, Vinícius Jr-nak kell elszenvednie.

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Igen,,csak egy baj van,,,az aki ilyen módon viszonyul a nézőkhöz és az ellenfél játékosaihoz,,hogy minden cselekedete kirivó és néha bicska nyitogató,,ne csodálkozzon ha ezt kapja viszonzásul !!! Először is a fejében kellene rendet rakni,,,mert ha ezt a fajta nyomást csak a meccs 5 percéig birja cérnával,,,akkor más mesterség után kell nézni..!!! Vagyis a klub felőli nagy együttérző kinyilatkoztatások helyett először a játékosnál kellene rendbe tenni a dolgokat !!!

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos úton is reagált a hétközi BL-meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulásokra. A Real Madrid hivatalos panaszt nyújtott…