Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

Rodrygo Goes
Rodrygo Goes (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről…

Válogatott

„Sokkal keményebben kell koncentrálnod és dolgoznod ahhoz, hogy történelmet írj. Van, amikor eszembe jut, hogy ’bass*us, már nem én vagyok a legfiatalabb a csapatban’. Amikor viccelődésről van szó, már nem én vagyok az első számú célpont, mert már vannak nálam fiatalabbak. De elmondhatom, hogy örülök, hogy ezt is megtapasztalhatom. Annak ellenére, hogy még fiatal vagyok, felnőttként kezelnek, az újakat pedig ott segítem, ahol tudom.”

„Minden tanácsot megfogadtam, amit akkor kaptam, amikor a válogatotthoz először csatlakoztam. Sok játékos van Brazíliában, akik hamarosan Európába jönnek. De sokan vannak már most is itt. Annak ellenére, hogy még csak 23 vagyok, sok mindent megtapasztaltam már, tudom, hogy miként reagáljak.”

„A válogatottban jelen van a hierarchia. Tudtam, hogy ez a dolog meg fog történni. Idővel, ahogy telnek az évek, ahogy jönnek a meccsek, egyre jobban tisztelik az embert. De nem csak a korom és a lejátszott meccsek száma miatt lehet tisztelni. A válogatottban meg is kell mutatnod a kvalitásaidat, teljesítened kell a pályán.”

„Ma a legnagyobb válogatott és a legnagyobb klub játékosa vagyok. Ha nem akarom a nyomást úgy, hogy ebben a két csapatban játszom, akkor valami nincs rendben velem. Ha így lenne, akkor ezt nem lehetne folytatni. Soha nem elégszem meg a vereséggel. Ilyen a Real Madrid és a brazil válogatott mentalitása is. Mindig a győzelem jár a fejemben. Mindig. Nyernem kell, hogy elégedettek legyenek a brazil és blanco szurkolók.”

Félelmek

„Egy kicsit mindenki fél. Ez teljesen normális. Néhány ember jobban tudja ezt kezelni, mint mások. Ez a különbség. Tényleg hatalmas a nyomás. A futballban nincs megállás. Ha szerdán nyersz, a világ legjobbja vagy. Ha vasárnap veszítesz, a világ legrosszabbja vagy. Egyensúlyban kell lenned.”

„Próbálok nem foglalkozni azzal, amit az emberek mondani fognak. Nekik is meg kell érteniük a játékosok nézőpontját. Vigyáznunk kell a mentális egészségünkre. Mindenkinek azt tanácsolom, nem csak a játékosoknak, hogy keressenek pszichológust. Sokat segít. Én is beszéltem valakivel, aki rengeteget segített, de teljesen másra számítottam előzetesen. Elkezdtem, nagyon élveztem. Tényleg ajánlom.”

„Tavaly márciusban kezdtem. Édesapám javasolta. Nem akartam, mivel azt gondoltam, hogy ez a dolog csak azoknak való, akiknek problémáik vannak. Én úgy gondoltam, hogy rendben vagyok, nincs erre szükségem. De végül úgy döntöttem, hogy egy alkalommal elmegyek. Amikor ezt megtettem, rájöttem, hogy a pszichológus azért van ott, hogy segítsen, hogy egy olyan ember, akinek bármit elmondhatok.”

„Beszélhettem olyan dolgokról, amikről otthon vagy a barátok előtt szégyelltem. Ez felszabadított. Úgy kezdtem Rosanához, a pszichológusomhoz járni, mint egy baráthoz, akiben megbízhatok. Mindenről beszélhettem vele, apró és nagy dolgokról, amiktől féltem. Sok dolog nyugtalanított, amelyeket elmondtam neki. Ez sokat segített a fejlődésemben.”

Madridstore
Kattints a kínálatért! A vásárlás után jelezd, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél! Hala Madrid!
Rasszista támadások

„Sok argentintól értek rasszista támadások a közösségi médiában. Nagyon szomorú helyzet volt ez, ami hatással van az emberre. Nagyon szomorú volt. De minden profilt sikerült lenyomozni, akik támadtak. Sokan közülük megijedhettek, amikor az elmúlt napokban megkapták az ügyvédi felszólítást. Képzeljétek csak el!”

„Az emberek azt gondolják, hogy bármit leírhatnak a közösségi médiában, amit csak akarnak, de amikor otthon kapnak emiatt egy ügyvédi felszólítást… Jó lett volna látni az arcukat, amikor rájöttek, hogy beperelték őket. Már jól vagyok. Tudom, hogy egyáltalán nem vagyok olyan, mint amilyennek mondtak. Nem érdekel, hogy mit mondanak. De nagyon szomorú nap volt.”

„Amikor elkezdik megbüntetni az embereket, a dolgok meg fognak változni. De amíg büntetlenül csinálhatják ezt, folytatni fogják. Amint elkezdik őket büntetni, sok minden megváltozik majd.”

Angolok

„Sokat beszélgettünk a meccsről az öltözőben. Vini és én sokszor ugrattuk Jude-ot, hogy Brazília fog nyerni, ő pedig mindig visszavágott, hogy Anglia lesz a győztes. Nagyszerű meccs lesz. Otthon játszanak majd, egy nagy stadionban. Csodás látványosság lesz.” [Idő közben Anglia – Brazília 0-1, Endrick góljával – a szerk. kieg.]

„Nincs sok angol játékos a spanyol bajnokságban, de Bellingham számára ez volt a tökéletes választás. Minden tökéletesen alakult számára. Ahogy játszik, nagyon jól illik a játékunkba ebben az idényben. Az előző idényben játszottunk valahogy, ahogy a Real Madrid mindig szokott, de most, hogy megváltozott a formáció, az nagyon bejött neki, passzol a karakteréhez. Nagyon jó játékos.”

„Az angolokat a világ legjobb három csapatába sorolnám. Nagyszerű csapatuk van, sok kiváló kvalitású játékossal. A legtöbbjük a PL-ben játszik. Mindannyian kiemelkedőt nyújtanak a klubjaikban. Nagyon óvatosnak kell lennünk.”

Rodrygo a brazil válogatottban
Rodrygo a brazil válogatottban (forrás: realmadrid.com)
A brazilok

„A brazil válogatottól a legjobbat kell várni. A generációnk nagyon jó, rengeteg fiatal, komoly potenciállal rendelkező játékosunk van, akik még sokat fejlődhetnek. Most mindent bele kell adnunk a csapatért. Amit klubszinten teszünk, a válogatottban is meg kell ismételnünk. Ideje összehozni a kvalitásainkat.”

„Dorival Júnior mindenkit tisztel. Ahogy beszél, amilyen közvetlen… Mi is beszéltünk már négyszemközt, nagyon egyenes volt. Vannak dolgok, amelyeket nem akarsz hallani, amit a hozzád közel állók nem mondanak, de mégis hallanod kell. Dorival az első pillanatban megtette ezt. Ez jó, mert már most sokkal jobban figyelek, készen állok, tisztában vagyok a felelősségemmel. Megmutatta, hogy minden játékossal egyformán fog bánni.”

„A felelősségem egyre nagyobb. Ezt fejben tartom. És ennél csak nagyobb lesz. Ez egy új generáció, aminek én is a része vagyok, ráadásul az egyik vezére lehetek. Tudom, hogy mit adhatok a csapatnak. Tudom, hogy a szurkolók sokat várnak tőlem.”

Forrás: The Guardian
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK