Ernesto Valverde: Nyerni akartunk, de nem sikerült

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde (forrás: youtube screenshot, Athletic Club)

Az Athletic Club edzőjének mérkőzés utáni gondolatai a Real Madrid elleni vereséget követően.

„Mostantól már arra koncentrálunk, ami a héten még ránk vár, harcolni fogunk azért, hogy megnyerjük a Mallorca elleni kupadöntőt. Elszántak és motiváltak leszünk. Csak az érdekel minket, hogy mi fog történni a pályán, minden mástól el kell vonatkoztatnunk.”

„Ma este nem voltunk annyira fókuszáltak, mint amennyire a mérkőzés megkívánta volna.”

„Mindig nagyon nehéz ide jönni, ez egyértelmű. Igaz, hogy lesz egy döntőnk hat nap múlva, amit nehéz félretenni fejben, de a meccset le kellett játszani, ez egy lehetőség is volt számunkra.”

„Az első félidőben nem játszottunk jól, de ők sem, mindenesetre tudjuk, hogy a Real Madridnak nem kell jól játszania ahhoz, hogy betaláljon.”

„Nem tudtunk támadásokat vezetni, de a második félidőre megpróbáltunk feljebb kapcsolni, hogy lássuk, van-e esélyünk. Megvolt a lehetőségünk az egyenlítésre Iñaki helyzeténéél, de nagyon veszélyes, hogy amikor kockázatot vállalsz, azonnal lekontráznak. Ezért lett az az eredmény, ami.”

„A fociban mindig mindenki meg akar nyerni mindent. Ezt a meccset most elveszítettük. Ha lejátszottuk a döntőt, mindent meg fogunk tenni azért, hogy megállítsuk a Villarrealt.”

„Győzelmi szándékkal készültünk erre a meccsre, de tudjuk, hogy milyen a Madrid. Nálunk volt a labda, ők pedig három passzból gólt lőttek. Ha egy pillanatra kihagysz, vagy nem vagy elég pontos, azonnal büntetnek.”

„A lefújás után Ancelottival sok szerencsét kívántunk egymásnak az idény hátralévő részére.”

Forrás: athletic-club.eus, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK