Rodrigo: Kemény mérkőzésre számítunk

Rodrigo
Rodrigo (forrás: mancity.com video screenshot)

A Manchester City középpályása a Real Madrid elleni BL-elődöntő odavágója előtt.

„Persze, hogy megvan nálunk az előző idény tapasztalata, de nem igazán gondolunk erre. Most egy teljesen más Real Madriddal nézünk szembe, másként játszanak, minden idény más. Úgy jövünk ide, hogy az idényben az eddigi legjobb formánkban vagyunk. Szerintem valamikor mindenképp szembe kerülünk a sorozat esélyeseivel. Eléggé jól ismerjük egymást az elmúlt évekből. Kemény mérkőzésre számítunk.”

„Hogy számít-e, hogy többet pihenhettek? Holnap majd megmondom. Harcolunk a bajnoki címért, emiatt három naponta játszanunk kell, nincs pihenés. Igen, ők némileg többet pihentek, ami bizonyos értelemben jelenthet némi előnyt, de nem aggódunk emiatt. Ugyanolyan ritmusban játszunk, mint az előző években. Szeretnénk hozzájuk hasonlóan pihenni, de nem aggaszt minket ez a dolog.”

„Azért mondtam, hogy egy más Real Madriddal kerülünk szembe, mert szerintem másként játszanak. Nem ugyanúgy, ahogy az előző idényben. Irányítanak, más stílusban játszanak. Tiszteljük őket. Tudjuk, hogy bármi is történjék holnap, nem dől el semmi. Akár jól, akár rosszul alakulnak a dolgok, ott lesz egy visszavágó.”

„Ismerjük Jude-ot, hiszen találkoztunk a Dortmunddal, nagyon erős, megvan a képessége ahhoz, hogy a második vonalban érkezzen, hogy irányítsa a játékot. De nem szeretek egyetlen játékosra koncentrálni. Hihetetlen potenciállal rendelkeznek minden pályarészen, ehhez kell alkalmazkodnunk.”

„Minden alkalommal bizonyítunk, amikor ellenük játszunk. Ez a negyedik alkalom, mindegyik meccsen nagyszerű eredmények születtek. Amikor nem jutottunk tovább, az 10, 25 perc volt, ami megtörténhet a futballban. Nem igazán gondolunk az előző idényben történtekre. De már sokkal érettebbek vagyunk, megtapasztaltuk, hogy milyen megnyerni ezt a sorozatot, megvan a szükséges mentalitásunk hozzá. Jó eredményt kell elérnünk holnap. Reméljük, hogy a győztes tapasztalat megadja nekünk a szükséges önbizalmat ahhoz, hogy jól végezzük a dolgunkat.”

„Mit is mondhatnék Pepről? Láthatták az elmúlt néhány évben. A torna talán két legsikeresebb edzőjéről beszélünk Ancelotti és Pep személyében. Megvan a saját stílusuk, de mindketten igazi győztesek a maguk módján, mit mondhatnék Pepről, ő a menedzserünk, a vezérünk. Holnap is a legjobbjára lesz szükségünk taktika, beszéd és pozitív energia szempontjából. Nagyon fontos számunkra az edzőnk.”

„Az ellen a csapat ellen játszunk, amely a legtöbb trófeát nyerte ebben a sorozatban. A Madridnak vannak olyan direkt játékosai, akik képesek kárt okozni. Bellingham, Vinícius és Rodrygo a pálya utolsó harmadában mindig feltűnnek, hihetetlenül gyorsak. Szívesen nézem az olyan nagy játékosokat mint Kroos, ő az, aki diktálja az iramot a Real Madridban.”

Forrás: mancity.com, realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK