Ancelotti: Meg tudjuk ismételni a mai teljesítményt

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester megtartotta szokásos mérkőzés utáni sajtótájékoztatóját a Manchester City elleni 3-3-as döntetlent követően.

A mérkőzés

„Csodálatos mérkőzés volt. Elképesztő kvalitásokat láthattunk, két kivételes csapatot. Elégedettek vagyunk a játékunkkal, remélhetőleg meg tudjuk ismételni ezt az ő stadionjukban is. Nyerhettünk volna 2-1-re, de veszíthettünk volna 2-3-ra is. Igazságos eredmény született a két csapat teljesítményét nézve. Nagyon elégedett voltam mindenki játékával. Különösen a kiállás, a bátorság, a magas letámadás tetszett és az, hogy addig tettük kellemetlenné a City-nek a játékot, ameddig csak tudtuk.”

„Nagyszerű teljesítményt nyújtottunk, harcos meccs volt. Gyengén kezdtünk azzal a korán bekapott góllal. Ezt követően a csapat remek letámadást mutatott be, sok labdát szereztünk, remekül kontráztunk. Nyerhettünk volna, megvoltak a lehetőségeink a 3-1-hez. Két csodálatos gólt szereztek, de megmutattuk, hogy megvan bennünk a vágy és az elkötelezettség ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe és egyenlítsünk. Most idegenben lépünk majd pályára, ami hátrány, de meg tudjuk ismételni a mai teljesítményt.”

Üzenet a szurkolóknak

„Mindig kihozzák belőlünk azt a kis pluszt. Segítenek, hogy a legjobbunkat hozzuk ki magunkból. Ezt ma sikerült is, biztosak vagyunk abban, hogy a második meccsen ismét képesek leszünk rá. Szeretném kérni őket, hogy higgyenek a csapatban jobban, mint eddig bármikor, mivel nyilvánvaló, hogy meg tudjuk csinálni. Az ideális az lett volna, ha szerzünk egy kis előnyt a visszavágóra, de az sem változtatott volna igazán az elképzeléseinken.”

Hangulat

„Imádom a Bernabéu hangulatát, a szurkolókat, akik segítenek, hajtanak minket, élvezik a csapat játékát. Elégedettek vagyunk a stadionunkkal és a közönségünkkel.”

Taktika

„Másként közelítettük meg a meccset, mint normál esetben szoktuk. Nem gyakran támadunk le egy az egy ellen, de ma ezt tettük. Remekül működött, sok labdát szereztünk. Aztán vissza kellett zárnunk és a lehető legtöbbet kellett kihoznunk a kontrákból. Volt egy lehetőségünk, ami Bellingham előtt adódott, majd egy Vini Jr. előtt is, amelyeknek lehetett volna jobb kimenetele is. Azzal, hogy Rodrygót a bal oldalra tettem, szerettem volna kihasználni a jó formáját. Megkértem Vinit, hogy kicsit húzódjon jobban középre, Rodrygo pedig a balon legyen. Mindketten keményen dolgoztak.”

Bellingham

„Nem talált be, de lőttünk három gólt. A támadók csodásan dolgoztak. Három csúcsminőségű gólt lőttek, mindannyian remekül teljesítettek. Ezért sem voltak olyan frissek, mint általában. Komoly erőket mozgattak meg védekezésben is, ami segített nekünk abban, hogy irányítsuk a meccset.”

Tchouaméni helyettesítése

„Nacho vagy Militão játszik majd. Ez lesz a terv a visszavágóra. Nem szeretnénk túl sokat számolgatni, mint az előző idényben, szeretnénk fej fej mellett haladni, ahogy ma is. Bízunk abban, hogy valami pozitív történik majd. A fű ott is hosszú, ahogy nálunk. Ami változik, az a szurkolótábor. Emiatt van egy kis hátrányunk, de a magabiztosságunk továbbra is megvan.”

Cserék

„Nehéz volt cserélni, mert nem akartam megváltoztatni a megközelítésünket. Akkor változtattam, amikor bekaptunk két gólt, hogy egy kis frissességet vigyek a pályára. Luninnak alig kellett védenie, egy olyan csapattól, mint a City, kaphatsz gólt a tizenhatos környékéről, ők pedig megtalálták a felső sarkot két lövésből.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK