Egytől egyig: Real Madrid – Manchester City (3:3)

EEEE2024 Egytől egyig 23/24

Kedd este egy igazán szórakoztató, hatgólos mérkőzéssel zárult a BL-negyeddöntőjének 1. felvonása. Úgyhogy nincs más hátra, mint értékelni a játékosok és Ancelotti teljesítményét.

Real Madrid (OP: 7,5)

Húúú, micsoda meccs volt ez. Főleg azoknak, akik csak egyszerűen szeretik nézni a foci. A jó focit. Ez a meccs megint bebizonyította, hogy a világ jelenlegi két legjobb csapatáról beszélünk. Real Madrid szurkolóként viszont azért maradt bennem egy kis hiányérzet (mondjuk ez még győzelmeknél is előfordul). Ancelotti húzásairól majd később, maga a csapat viszont az első félidőben tökéletesen végrehajtotta a megbeszélt taktikát – még a gyors bekapott gól ellenére is.

Mindkét rúgott gólhoz kellett ugyan az a minimális szerencse, de ahogy addig eljutottak a srácok, az már nem a szerencse volt. Szemmel láthatóan a City nem is tudott mit kezdeni a Real által ismét előidézett káosszal. Jól működtek az átmenetek. Megvolt a szervezettség. Az egész pályás letámadás, aminek a végén a kapusuk Haalandra rugdosta fel a labdát. És itt, akkor kellett volna bevinni azokat a végzetes ütéseket, egészen a második félidő elejéig meg is volt erre a lehetőség, de vagy minden lövés középre ment vagy a kaput sem találta el. Jó példa erre Bellingham helyzete az 53., majd Vini talán még nagyobb ziccere az 55. percben. 2-1-nél.

Ha ezekből legalább egy bemegy, el lehetett volna intézni végre ezt a Cityt. Mi lett ebből? Két bombagól a túloldalon. A csapat karakterét viszont mutatja, hogy innen is visszahozták a meccset. Minden nyitott maradt, tény viszont, hogy 2018 óta nem győzték le hazai pályán ezt a Manchester Cityt. Mondjuk egyszer minden sorozat megszakad.

8/10
Szerkesztői pontszám

Manchester City (OP: 7,5)

Tartottam tőlük, a rendszerüktől, aztán mégis három zseniális húzás hozta meg nekik a gólokat. Láthatóan a filozófus Guardiolát is meglepte, hogy Rodrygo indult balról, Vini pedig középről. Ettől függetlenül a City erősségét mutatja, hogy igazából helyzet nélkül, Haaland nélkül lőttek 3 gólt. Nem is igazán kockáztattak, a cseréjük is sérülés miatt történt, ez az X nekik remek eredmény. De az Etihadban biztos, hogy egy teljesen más Cityt fogunk látni. A kérdés, hogy a Real Madrid tud-e majd váltani…

7/10
Szerkesztői pontszám

MECCSEMBERE – Fede Valverde (OP: 8,4)

Tegnap este óta azon töprengek, hogy ő vagy Rüdiger legyen-e a meccs embere, végül Fedére szavaztam. Azt mondta a meccs után, hogy elfáradt. Hát, azt nem csodálom. Ismét szívét-lelkét-tüdejét kitette a pályára. Ott volt hátul, ott volt elöl, csúszott, szerelt, megindult, ívelt, és nagyon fontos találatot szerzett, a meccs egy nagyon kritikus szakaszában. És végre, végre megint elsült az a jobbos. Mert aki kis gólt nem tud rúgni, az rúgjon nagyot.

8/10
Szerkesztői pontszám
Fede Valverde
kép: realmadrid.com

Andriy Lunin (OP: 6)

Imádom, szeretem őt, de na, abban az első gólban nagyon benne volt. Igaz, kevesen rúgják el így, mint Bernardo Silva. De oda akkor se lehet gólt kapni, a sorfalban is csak egy ember állt, Vini, aki még a lövés előtt ráadásul el is lépett egyet balra. Mindegy is. Utána viszont Lunin hozta, amit egy ideje megszokhattunk tőle. Volt egy-két védése, és lábbal sem úgy tűnt, mint, akik nagyon zavarba hozott a meccs eleji hiba. Egészen fantasztikusak voltak rövid és félhosszú ívelései. Szerintem a másik két gólról nem tehet, nagyon jól eltalált, kapufa mellé menő lövések voltak.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7)

Az est egyik fénypontja. Az ilyen meccseken mutatkozik meg, ki milyen karakter. Carvajal megint bizonyította, hogy még mindig az egyik legjobb a posztján. Remek csatákat vívtak Grealish-sel, emellett jól sikerült ellensúlyoznia a csapat bal oldali túlsúlyát is. Agresszív volt, jól ért fel a támadásokkal, és ha kellett, akkor a csatár pozíciót is felvette.

8/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 8,6)

A bestia. Mi volt ez már megint, Rüdi? Öröm volt nézni minden egyes birkózását Haalanddal. Főleg, mert mindet meg is nyerte. A norvégnak mindössze 20 labdaérintése volt, és 9 passzából mindössze 6 talált csapattársat. Rüdiger zsebre vágta. Hihetetlen mennyire fel tud pörögni az ilyen meccsekre, túlzás nélkül a legjobb belső védő jelenleg. És nemcsak védekezésben, de a támadásépítésben és a labdakihozatalokban is jeleskedett.

9/10
Szerkesztői pontszám
Antonio Rüdiger
kép: realmadrid.com

Aurélien Tchouaméni (OP: 6,8)

Gyorsan kipontozta magát a visszavágóról, igaz, erről annyira nem tehetett. Egyáltalán nem volt sárgás megmozdulás, főleg nem a 40. másodpercben. Utána viszont remek meccset hozott, jó párost alkotnak Rüdigerrel. Manchesterben viszont hiányozni fog.

7/10
Szerkesztői pontszám

Ferland Mendy (OP: 6,9)

Nem hiába hiányzott a tavalyi összecsapásról. Ismét láthattuk, miért tartja őt sokra Ancelotti és az edzői stáb. Végig stabil volt, a labdakihozatalokból is kivette a részét, szólózgatott is.

7/10
Szerkesztői pontszám

Toni Kroos (OP: 7,9)

Újabb lenyűgöző meccs a német neve mellett. Úgy járt a labda, ahogy ő akarta. Élmény nézni, hogy meg sem rezzen, mikor 2-3-4 ember ront rá.  Nagy feladatok várnak rá a visszavágón is. 

8/10
Szerkesztői pontszám
Eduardo Camavinga
kép: realmadrid.com

Eduardo Camavinga (OP: 8,3)

Milyen jó, hogy most nem balhátvédet kellett játszani. Jött végre az átlövés, meg a gól is. Rengeteg jó szerelés, nyomás alatt is jól tartotta meg a labdákat, egész meccsen magas szinten futballozott. És még a sárga lapot is elkerülte. Bravo, Cama!

8/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 6,3)

Ez most nem az ő meccse volt. Egy ideje visszaesett a teljesítménye, nem olyan éles, és hát, a gólok sem jönnek. Volt ugyan egy-két szép megmozdulása, összjátéka, a védekezésére nem lehet panassz, de tőle ennél többre van szüksége a csapatnak. Reméljük, a visszavágón a prime Bellinghamet látjuk majd.

6/10
Szerkesztői pontszám

Vini Jr. (OP: 6,5)

Felemás érzésem van vele kapcsolatban. Jót tett neki, hogy nem a szélen kell versenyt futnia, amire biztosan készültek. Középről visszalépegetve fordult rá a City védelmére, amiből többször is veszély alakult ki, nem beszélve arról, hogy két gyönyörű gólpasszt is kiosztott. A másik fele a dolognak viszont az, hogy rendkívül sok labdát elszórt teljesen feleslegesen. Értem én, hogy nem egy Benzema-finomságú támadó, de ennél több felelősség kell ott elöl, középen.

7/10
Szerkesztői pontszám
Rodrygo
kép: realmadrid.com

Rodrygo (OP: 7,9)

Öröm volt nézni, mennyire él a bal oldalon. Bár szerencsés, de okos gólt rúgott. Ő nyújtotta a legjobb teljesítményt a támadók közül, emellett kivette a részét a védekezésből is, folyamatosan sprintelt vissza besegíteni Mendynek. Neki is volt még egy-két lehetősége, jó lenne, ha Manchesterben ezek a kapuban kötnének ki.

8/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Luka Modric (OP: 7,5)

Kellett a frissítés, Luka pedig remekül szállt be a meccsbe. Pont az ő rutinjára volt szükség, hiszen tudjuk róla, mennyire kitűnik akkor is, mikor nagy nyomás alatt kell lendíteni a csapaton. Érdekes volt látni, hogy a City játékosai is mintha tartottak volna tőle, kevésbé támadták őt meg, messze voltak tőle. Luka ezt köszönte is, és ő indította Vinit az egyenlítő gól előtt. Biztos vagyok benne, hogy Modricnak is nagy szerepe lesz a visszavágón.

7/10
Szerkesztői pontszám
Luka Modric
kép: realmadrid.com

Brahim Díaz (OP: 6,7)

Ő is hozta a tőle megszokott lendületet, de a kapu előtt nem sikerült ezt most kamatoztatni.

6/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (OP: 5,3)

Bejött az ívelésekre, az ívelések meg nem jöttek.


Carlo Ancelotti (OP: 7,1)

Ahogy már itt-ott szó esett róla, úgy gondolom, Ancelotti jól felkészítette a csapatot, ült a taktika húzása (Vini középen, Rodrygo balon), és a magas letámadás is jól működött. Ezt mutatja az is, hogy pl. Rodri, akinek elég jól mozog nyomás alatt is, többször elpasszolta a labdát, vagy épp nem ment simán a City labdakihozatala.

Emellett jó húzás volt Tchouaméni védőként szerepeltetése is, Rüdigerrel eddig 8 meccsen alkottak egy párt: 6 győzelem, 2 döntetlen. Tchouaméni ugye nincs a visszavágón, úgyhogy fel van adva a lecke, hogy Nacho esetleg Militao ugorjon be a helyére. A gólokra sok hatása nem volt Ancelottinak, az viszont kérdés bennem, hogy miért tűnt fáradtnak a csapat a második félidőben, miközben 9 nap pihenőjük volt a meccs előtt. Kíváncsian várom, mit talál ki Carlo a visszavágóra.

8/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridissta.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo
Tovább

A Bayern München elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Bayern München elleni BL-elődöntő odavágójára. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão,…