Bellingham: Hatással szeretnék lenni a meccsre

Jude Bellingham
Jude Bellingham (kép: realmadrid.com)

A szerda esti, Manchester City elleni BL-visszavágó előtt, a játékosok közül, az angol középpályás tartott sajtótájékoztatót.

A mérkőzés

“Nagyon várom már a meccset. Pontosan az ilyen mérkőzésekért igazol az ember a Real Madridba. Alig várom, hogy ott legyek a pályán és játsszak.”

“Ők a triplázók, fantasztikus csapatuk van. De ezek csak a külsőségek. Nem megyek a fogadóirodákig, nem is tudom, kik az esélyesebbek, de nekünk is csodálatos csapatunk van. Mi vagyunk a Real Madrid, bízunk magunkban és a képességeinkben.”

“Reméljük, hogy nyerünk. Ez a legfontosabb. Minden más csak ezután jön. A csapatnak jól kell játszania. Ha a sikerhez én is hozzátehetek, az még jobb. Hatékonyan szeretnék játszani, szeretnék hatással lenni a meccsre, keményen dolgozni, segíteni a védekezésben, a támadásban, a továbbjutásban. Piszok kemény meccs lesz, de nagyszerű csapatunk van, meg kell mutatnunk a kvalitásainkat.”

A Tchouaménit ért rasszista támadás

“A mérkőzéseken annyira hozzá vagy már szokva ezekhez, hogy én észre se vettem a Tchouaménivel történteket. De ez egy komoly probléma. Sokkal többet kéne tenni ez ellen. Keményebb büntetések, proaktív hozzáállás, mert ez szörnyű és nem szabadna újra és újra előfordulnia.”

“A döntési helyzetben lévőknek a feladatuk többet tenni ezért. Ott van Vini Jr. esete az elmúlt évekből. Nála már odáig fajult ez, hogy összemossák tetteket a játékával, meg azzal, ahogy aa pályán kifejezi magát. A futball nagyon sokat veszítene, ha Vini nem lenne. Többet kell tenni azért, hogy megvédjék a játékosokat. Senki sem érdemli meg ezt a fajta támadást. Ez a felhívás a hatalommal rendelkezőknek szól, tenniük kell valamit. Nekünk pedig csak játszanunk kell és remélni, hogy az emberek vigyáznak ránk.”

Az eddigi szezonja

“Úgy gondolon, elég jól ment a szezon első fele, mondjuk januárig, amikor is megnyertük a Spanyol Szuperkupát. A ritmusomat a Girona elleni sérülés törte meg. Túljutottam a bokafájdalmon, játszottam és egy szabályos gólt is szereztem a Valencia ellen, amit aztán érvénytelenítettek. Sokkal felelősségteljesebben kell reagálnom az ilyen szituációkban, de ez is hatással volt a játékritmusomra.”

“Egészen egyszerűen futballoztam, pontosan tudtam, mit kell tennem, de az elmúlt két hónapban megváltozott a csapatban betöltött feladatköröm. Apróságok, de alkalmazkodnom kell ezekhez is.”

Külföldön játszani

“Nagyon hálás vagyok ezért. Minden egyes alkalommal, amikor ránézek a címerre, csodálatos érzés tölt el. Sohasem fogom megunni ezt. Négy évig voltam Dortmundban. Egy angol játékos számára szokatlan külföldön focizni, de épp emiatt rengeteget tudsz tanulni, tapasztalni, amit aztán a válogatottban kamatoztathatsz. Nagyon hálás vagyok a szüleimnek. Minden fiatal angol játékosnak jó ötlet egy kicsit külföldön játszani, remélem, sikerült alátámasztanom ezt.”

A célok

“Akkor vagyok ideges, amikor nem nyer a csapat, vagy nem szerzek gólt. Ha nyer a csapat, akkor minden rendben. A játékom nemcsak a gólszerzésről szól, hanem sokkal többről. Különböző dolgokat szeretnék hozzáadni a játékomhoz. Természetesen gólokat akarok szerezni. Imádok betalálni.”

“Főleg, amikor elkapod a ritmust, egyszerűen nem akarsz leállni. De a gólok mellett többféleképpen lehetek hatással egy-egy mérkőzésre. Nem számítottam rá, hogy ennyi gót szerzek majd, de továbbra is felelősséget akarok vállalni és még több gólt szerezni. Már egynek is örültem volna, most meg már 20-nál járok. Remélem, még többet fogok majd szerezni.”

Tavalyi kiesés

“Beszéltem a srácokkal a tavalyi meccsről, és mondták, hogy nem volt túl jó élmény. Kemény volt. Én is tapasztaltam már kemény vereségeket, de el kell tudnod engedni ezeket az érzéseket, ez már egy teljesen másik meccs. Nem 0-4 az állás. Bátran kell játszanunk. “

A mérkőzés kulcspontjai

“Az egyik erősségük a kiszámíthatatlanságuk. Egy valakire figyelsz, de van másik 10 játékosuk, aki problémát okozhat. Nem szabad ez egyéniségekre fókuszálni. Csapatként kell védekeznünk és támadnunk is. Ki kell dolgoznunk egy stratégiát. Meg kell húznunk a váratlanokat, de nem szabad eltérnünk a meccstervtől.”

A csapatban betöltött szerepe

“Volt pár változtatás, de ez teljesen normális. Sokan megsérültek, a csapatnak pedig alkalmazkodnia kell. Teljesen normális, ha az edző változtat. De a lényeg, hogy ez működött. Megmutattam már, hogy képes vagyok többféle poszton is játszani. Ez nem arról szól, hogy választanak nekem egy új helyet a csapatban. Ezek igazán apró dolgok is lehetnek, amihez viszont hozzá kell szokni.”

Ancelotti az az edző, aki képes kihozni belőled a legtöbbet?

“Azt hiszem, igen. Egy edző elhiteti veled, hogy jobb vagy, mint aminek addig gondoltad magad. Ancelotti minden egyes nap megadja azt, amitől tele vagyok önbizalommal, a szabadság, hogy kifejezhetem magam a pályán. Emellett egy rendkívül jó ember. Nagy változás volt az életemben, de könnyedén megértette és adaptálta a bennem rejlő lehetőségeket. Életemben először játszottam 10-est, ezért nagyon hálás vagyok neki.”

Adaptálódás

“Több klubbal is beszéltem, mikor még Dortmundban voltam, a családom sokat segített az informálódásban. De amikor a Real Madrid feltűnt, nem volt min gondolkodni. A klub nagysága, a jövőről alkotott víziója, a lehetőség, hogy a legjobb játékosokkal játszhatok. Ezért döntöttem így.”

Vini Jr. és Rodrygo

“Nagyon jó a kapcsolatunk, általánosságban mindenkivel a csapatból. A tapasztaltabbakkal és a fiatalokkal is jól kijövök. Vinivel és Rodrygóval nagyon egyszerű és csodálatos együtt játszani. Megkönnyítik a feladatod, mert szerények, alázatosak és keményen dolgoznak. Reméljük, sok-sok gólt szerzünk és meccset nyerünk még együtt a következő években. Kezdve egyből a szerda estivel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Rodrygo
Tovább

A Bayern München elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Bayern München elleni BL-elődöntő odavágójára. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão,…