Ancelotti: Bízom a játékosaimban

Ancelotti
Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a Manchester City elleni BL-negyeddöntő visszavágója előtt is megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„A labdarúgás a labdarúgóké. Sokszor elmondtam már ezt, most sem lesz másképp. Tudom, hogy mi történt az első meccsen, nagyon szórakoztató összecsapás volt, szerintem ahogy mindig, most is a játékosok lesznek a főszereplők. Ráadásul egy olyan meccsen, ahol komoly kvalitásokat láthatunk a pályán.”

„Nem kell visszatekintenünk a múltba, csak a mostani mérkőzés számít, hogy ezt hogyan közelítjük meg, figyelembe véve azt, hogy egy héttel ezelőtt mi történt. Versenyeznünk kell, harcolnunk kell, magabiztosnak kell lennünk. Az állás egyenlő, le kell játszani még 90 percet, bármi megtörténhet. Bízunk a kvalitásainkban, képesek vagyunk nekik problémákat okozni.”

Bellingham

„Mindig ugyanazt kérem a játékosaimtól: dolgozzatok a csapatért. Ez elkötelezettséget és megfelelő hozzáállást jelent. Amit Bellingham csinált az idény első felében, az pozitív volt, mivel sok gólt lőtt, amire senki nem számított. Kértem, hogy dolgozzon a csapatért, ahogy mindenki más. A játékosok munkája a bizonyíték, hiszen mi kaptuk a legkevesebb gólt a ligában, ami azt jelenti, hogy a csapatszintű munkánk nagyon jó volt. Megvannak a kvalitásaink és az elkötelezettség is.”

„Bellingham nagyon jó. Ő egy igazán modern játékos, remek kvalitásokkal, technikai tudással és fizikálisan is nagyon erős. Ő egy középpályás, de nagy területet képes bejátszani a kvalitásainak köszönhetően. Remekül teljesít, a Real Madrid jövőjének egyik legfontosabb játékosa lesz. Még csak 20 éves, amiről könnyen elfeledkezünk, de igazi profi és fantasztikusan teljesít.”

Haaland

„Amikor az egyéni teljesítményekről van szó, Haaland még mindig a City egyik legveszélyesebb játékosa. A tény, hogy az első mérkőzésen nem sokat mutatott, a védelmünket dicséri. Ő lehet a világ legjobb középcsatára, mindig veszélyes.”

Egy modern klasszikus

„Sok nagyon erős európai csapat van, akik harcolhatnak ebben a sorozatban. Játszottunk egymás ellen az elmúlt három évben, ezek mindig lenyűgöző mérkőzések voltak. Úgy gondolom, hogy holnap sem lesz ez másképp.”

Statisztikák az Etihadban

„Mindenki úgy nézi a statisztikákat, ahogy akarja. Mindig azt mondom, hogy a statisztikák azért vannak, hogy megváltoztassuk őket, és sok olyan meccs volt már, ahol azt mondták, hogy a Real Madrid soha nem nyeri meg, de mégis megnyerte.”

Készülés a mérkőzésre

„Szeretnénk komplett teljesítményt nyújtani. Jól támadni, jól védekezni, felesleges labdavesztések nélkül, jól kontrázni, irányítani a fordulásokat. Nagyon komplett teljesítménynek kell lennie, és nem csak egy dologra koncentrálunk, hiszen mindegyikre nagyon oda kell figyelnünk.”

Camavinga

„A fiatal játékosoknak ez egy olyan mérkőzés, amelyet tapasztalat szempontjából ki kell használniuk. Camavinga nagyon nyugodt, magabiztos. Remekül teljesített, de néhány dologban javulnia kell. A kvalitásai alapján ezzel nem lesz gond.”

Álmatlan éjszakák?

„Semmi nem tud ébren tartani. Ha túl sokat eszem este, akkor talán nem fogok jól aludni. Nagyon bízom a játékosaimban, mindazért, amit ebben az idényben tettünk és amilyen remekül most teljesítünk. Semmi nem tart ébren éjszaka.”

Ideges szurkolók

„Szerintem a szurkolóink nyugodtak, nem hiszem, hogy idegesek lennének. A Real Madrid szurkolói lehetnek ebben a sorozatban a legboldogabbak, nem pedig a legidegesebbek. Nem látok semmilyen idegességet, a környezetünkben nagy a bizakodás.”

Meglepni Guardiolát

„Nincs szó ilyenről, nagyon jól ismerjük egymást. Biztos lehet abban, hogy nem lesz itt semmilyen varázslat.” (nevet)

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK