Xavi: Számunkra ez az idény legfontosabb meccse

Xavi
Xavi (forrás: youtube screenshot, Planeta Deportivo)

A Barcelona edzője az El Clásico előtt.

Mit vár a Real Madridtól?

Adott a lehetőség, hogy visszaszálljunk a bajnoki címért folytatott harcba. Ez a legfontosabb meccs az idényben. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon erős Madriddal kerülünk szembe, azt követően, hogy kiejtették a világ legjobb csapatát, a Manchester City-t. Remekül edzettünk, fejben kell átváltanunk. A játékosok lelkesek a bajnoki cím kapcsán.

Milyen a csapat mentális állapota?

Fejben kell átváltanunk. Remélem, hogy a frusztráció és a tehetetlenség, amit a minap éreztünk, a javunkra válik. Nehéz volt megemészteni a kiesést, de most ezt kell tennünk. Egy nagyon jó lelki állapotban lévő Madriddal állunk szemben.

Meggyógyultak a sérültek?

Igen, nincsenek problémáink. A beszélgetés útján lehet megérteni egymást. A Madrid minden félidő elején nyomás alá helyezi az ellenfeleit. Bátran kell játszanunk, amikor nálunk lesz a labda, biztosítanunk kell, hogy ne veszítsük el azt. Számunkra ez a tökéletes lehetőség, hogy megmutassuk magunkat. Megfelelően felkészültünk. Az első néhány perc kulcsfontosságú lesz, le kell nyugtatnunk a Madridot, vissza kell vernünk a magas letámadásukat.

Mit gondol a Madrid-City mérkőzésről?

A Madridnak a világ legjobb csapata ellen kellett védekeznie. Néha a riválisod teljesen beszorít, ilyenkor nem tehetsz mást, mint visszaállsz és csapatként védekezel. Ugyanez történt velünk a Real Sociedad ellen. Remekül védekeztek, amihez teljes joguk van. Korábban is volt már ilyen Clásico. Az első félidő teljesen a miénk volt. Holnap hatékonynak kell lennünk, mivel a Madrid a Madrid. Rengeteg potenciál van bennük, ők a világ egyik legjobb csapata.

Mit gondol, mi lehet a Madrid versenyképesség génje mögött?

Rengeteg meccset és trófeát nyertek, ennek önbizalomnövelő hatása van. Néhányan talán szerencsének gondolják, de én nem. Keményen dolgoztak, csapatként pedig kisegítik egymást. Amit a Madrid tett és tesz, az nem a véletlen műve. Három idény során kiejtették a világ legjobb csapatát, a Manchester City-t. Mi pedig velük harcolunk itt, Spanyolországban.

Tervez egy találkozót Laportával az esetleges folytatás kapcsán?

Nincs ilyenről szó, nem hívtak. Nem én vagyok a fontos. Holnap a bajnoki címért harcolunk. Nyernünk kell. Lesznek még alkalmasabb pillanatok a leülésre, beszélgetésre.

Kattints a kínálatért!

A holnapi meccs szinte egy döntő?

Számunkra ez az idény legfontosabb meccse. Nyernünk kell, nyomás alá kell helyeznünk a listavezetőt. Megpróbálunk versenyezni és nyerni a Bernabéuban.

A Madrid az elmúlt időszakban előnyben van ebben a párharcban…

Maximálisan tiszteljük a Madridot, a statisztikáik lenyűgözőek. De a mieink is, hiszen négy ponttal közelebb vagyunk hozzájuk, mint az előző idényben voltunk. A holnapi mérkőzést egy nagyszerű lehetőségnek tartom.

Gondolja, hogy a mérkőzés eredményének lehetnek következményei?

Csak pozitívan gondolkodom, kizárólag a győzelem lebeg a szemem előtt. Nyerni megyünk ki a pályára.

A fáradtságnak lehet szerepe holnap?

Fizikálisan rendben vagyunk. Nem gondolom, hogy a fáradtság számít ezeken a meccseken.

Ugyanaz a bíró vezeti a meccset, aki a Getafe ellenit is…

Nem segít rajtam, ha a bírókról beszélek. Túl sokat beszélünk erről. Reméljük, hogy jó meccse lesz és észrevétlen marad.

Gondolja, hogy a PSG elleni meccs egy elpuskázott lehetőség volt a Barcelona számára?

Igen, ezért is voltam olyan frusztrált. És ezért követtem el egy hibát azzal, hogy kiállítottak. Egyértelműen látszik az igazságtalanság, hatalmas a feszültség. Nem tudtunk túllépni az elkövetett hibáinkon. Kár, mivel ez egy nagyszerű lehetőség volt számunkra. Mi pedig hagytuk, hogy kicsússzon a kezeink közül.

A Barca rosszabbul védekezik, mint korábban?

Igen, ez pedig csalódást kelt, mivel rengeteg meccset 10 emberrel fejeztünk be, azokon mégis jobban védekeztünk. De a minap nem védekeztünk jól. A mi hibánk volt, hogy visszajött a meccsbe az ellenfelünk, muszáj önkritikát megfogalmaznunk. Mindenből tanulni fogunk, ami történik velünk.

Visszatérnek a négy középpályáshoz?

Bárki is játszik ott, nagyon sokat kell segítenie a csapatnak, mivel ő lesz a szabad ember. Raphinha már olyan, mint egy középpályás, remekül megszokta a posztot. Holnap meglátjuk, hogy mi lesz, mivel sok lehetőségünk van erre a posztra.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…