Nacho távozik, a legvalószínűbb, hogy az MLS-ben folytatja

Nacho
Nacho még egy évvel hosszabbított a Real Madriddal. (forrás: realmadrid.com)

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, Nacho Fernández úgy döntött, hogy az idény végén elhagyja a klubot, ahol az egész életét töltötte. A Real Madrid kapitánya szeretne új tapasztalatokat szerezni, de ezúttal más hozzáadott értékekkel, például a futballal együtt járó személyes és családi élményekkel.

Jelenleg úgy tűnik, hogy az általa favorizált célállomás az Egyesült Államok. A hírek szerint egyelőre semmilyen klubhoz nem kötelezte el magát, a Real Madrid iránti elkötelezettsége az idény végéig pedig megkérdőjelezhetetlen.

Az általa tervezett kalandnak nincs köze a pénzhez. Szaúd-Arábia az elmúlt hónapokban folyamatosan csábítja a Madrid középső védőjét, de jelenleg úgy tűnik, hogy nem ez lesz a Nacho által választott célállomás utolsó profi szerződésének kitöltésére.

A Real Madrid kapitánya mindenesetre azt egyértelművé tette, hogy nem szeretné Spanyolországban folytatni pályafutását, de olyan csapatnál sem, amelynek játékosaként európai hadszíntéren kerülhetne szembe élete klubjával. Utóbbi azért fontos, mert az Inter az előző nyáron nagyon szerette volna megszerezni őt, és most is ez az egyik klub, amely a háttérből figyeli az eseményeket.

Az idény első hónapjai nem voltak könnyűek Nacho számára. Alig kapott játéklehetőséget, ráadásul két alkalommal el is tiltották. Mindvégig érezte a klub és a klubnál dolgozók, a társak, a stáb támogatását. Ezekben a napokban lendületet kapott, de mégsem ez volt a klub szellemiségét kiválóan közvetítő védő legjobb időszaka.

A spanyol válogatott, aki még a La Rojába is visszatérhet az Eb-re, ha továbbra is ezen a szinten játszik, úgy érzi, hogy valami újat kell felfedeznie, de ennek a nyughatatlanságnak semmi köze a pénzhez. Nacho az egyik olyan játékos, aki tökéletesen tudta kezelni a pénzt és befektetni azt. A családja és egy szakmai környezet is végig segítette pályafutása során.

Kezdve a hétvégi Clásicóval, Nacho előtt még van néhány legyőzendő kihívás az idény hátralevő részében. Az érzelmi tehet biztosan nyomasztó lesz. Az előző idényben szenvedett és élvezte azt, de ezúttal már tájékoztatta Florentino Pérezt és a klubot a döntéséről. Tisztelet a Real Madrid kapitányának, aki 23 évvel ezelőtt érkezett meg a klubhoz.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK